musicman Отговорено Септември 11, 2022 Отговорено Септември 11, 2022 offtopic @Бобо, може ли да те помоля да пишеш с нормален шрифт? Цитирай
Бобо Отговорено Септември 11, 2022 Отговорено Септември 11, 2022 Musicman извинявай . Всичко което попълвам в карето за отговори изглежда нормално а после излиза с голям шрифт. Което е дразнещо дори и за мен. Колеги някой има ли опит jj ecc803s? Поздрави 1 Цитирай
Бобо Отговорено Септември 12, 2022 Отговорено Септември 12, 2022 Здравей synchu Харесва ми идеята за по изразени,плътни и комплексни средни честоти, но ме притеснява микрофонията.( базирано на рекламната информация ) Лампата ще бъде поставена на първа позиция v1. Какви са твоите впечетления и забележки ? Благодаря Цитирай
synchu Отговорено Септември 12, 2022 Отговорено Септември 12, 2022 По отношение на микрофонията - няма кой да гарантира, че конкретната бройка ECC803s и конкретно сглобения усилвател заедно с другите използвани лампи няма да реагират в посока микрофония (или друг тип шумове и осцилации). Това зависи и от количеството на използвания гейн и съответно сила на общото звучене. Това е една от малкото long plate конструкции, които се предлагат в днешно време, което, от друга страна, придава различен характер на звученето (дали това не може да се постигне и със short plate е отделен въпрос). Разпространеното разбиране, е че звучат с една идея по-силно в региона 100-200-300 херца, както и че хармониците са една идея по-изразени. Не мога да си спомня в какъв точно тип усилватели съм ги използвал, но си спомням че останаха там, което означава, че са звучали добре (или поне на мен са ми звучали добре ). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2022 Отговорено Септември 12, 2022 По принцип... Предвид факта, че ECC803s е long plate и оттам е по-склонна към микрофония спрямо другите (short plate), моделът не се препоръчва за хай-гейн ампове и то на позиция V1. Но, както каза Synchu, няма гаранция, че точно тази ще е добре или зле както и как точно ще се държи в комкретния амп. По някои реномирани магазини продават тествани за микрофония лампи (на двойна цена примерно), но за мен това са малко пари на вятъра. По-добре да си купиш цял комплект и ги въртиш дорде стане. BTW... Dave Friedman доста се оплаква от JJ (не конкретно 803 модела) че не са подходящи за V1/V2 в неговите ампове, защото много от тях микрофонират и губи ужасно много време да ги слага и пробва една по една във всеки амп. Лично аз съм купувал и мерил на curve tracer доста JJ лампи и някои партиди са много добри, други са много зле. Тоест непостоянни са. От другите марки нямам толкова добра бройка тестове, съответно база за сравнение, но от каквото имам - резултатите са били по-добри. Най-вече Tung-Sol. Като уточнявам, че става дума за това доколко измерените параметри се доближават до посочените в дейташийта. Оттам насетне коя как и колко свири и дали ти допада в конкретен амп - съвсем отделна тема. П.П. Относно "80% е транзистори" - в грешка съм. Този модел не бил от тея дето са бъкани с какви ли не странни елементи. Но понеже JCM2000 се слави като една от най-гадните им серии помислих че и този е от "транзисторните". А дали заради наличието/отсъствието на такива елементи е "по-лампов" или "по-малко лампов" няма особено значение, на един ще му хареса звука, на друг не. 1 Цитирай
GKuzmanov Отговорено Септември 12, 2022 Отговорено Септември 12, 2022 Мале, мале, много теоритици тука 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Септември 12, 2022 Отговорено Септември 12, 2022 Ми то нали това е идеята на форума ... в дискусията се ражда идеята, в спора - истината. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 13, 2022 Отговорено Септември 13, 2022 Ц, в дискусията се ражда спора! 2 1 Цитирай
Бобо Отговорено Септември 13, 2022 Отговорено Септември 13, 2022 Значи си е малко като лотария. Мисля да взема 3 предусилвателни лампи от различни марки и да пробвам (задължително една от тях ще е Tung sol). DSL си е хай гейн. Те май всички модели на Маршал са гадни следвайки хронологията🤭😉 JTM 45 не е fender (евтино копие ), Плексита slp не са Jtm45, метални панели Nmv не са Slp плексита( слаба ракия), jmp 2203/4 не са Nmv модели( агресивни и нямат обем),JCM 800 не са jmp( какви са тези платки и диодни изкривявания при някои модели), jcm 900 не са jcm800( тънки като тапети звуци и ревърб) , Jcm 2000 .. какво си мислят тези от маршал . Хай геин, маршал!? Това да не са Меса, Дизел, Пиви или Солдано. Направо в кофата за боклук. VM - ни рак, ни риба. JVM - твърде много копчета… Критиката е постоянна от феновете. Маршал трябва да са единствено и само така оригинални , неподправени, органични и непокварени както в романите за рицарите. Практиката и реалността обаче са по различни. Повечето наши любими албуми за записани с модифицирани усилватели или бустнати с ефекти,и когато даден производител се опита да ни даде всичко това в един продукт - Анатема! Аз съм също виновен 😉 Стана дискусия поздрави 2 Цитирай
synchu Отговорено Септември 13, 2022 Отговорено Септември 13, 2022 Ами не са гадни, защо да са гадни. JTM45 чисто теорИтично няма как да е евтино копие на поначало изпълнен като евтин усилвател такъв - какъвто е Tweed Bassman 5F6, от който е взаимстван. Лео Фендър (да се свети името му в рокенрол рая - въпреки че изначалните му идеи съвсем не са били в тази посока ) - е бил пословичен скръндза, което си личи много по изпълненията на дизайните Но пък е успял да предостави (относително) достъпни за времето си средства за музициране. И си звучи чудесно и Bassman-a и JTMa. JMP-тата и въобще плекситата са чудесни. Marshall Super PA са едни от най-добрите чисти усилватели въобще, колкото и да е учудват някои (въпреки, че един поглед към размера на трансформаторите и схемата, за по-изкушените в техническа посока обяснява този феномен). Super Tremolo е прекрасен също в тази посока. Marshall следват пазарните тенденции, по едно време 90-те, 2000 - колкото повече копчалък и цъкалки - толкова по-добре, от известно време насам има завръщане към по-опростените модели и 'хайп' към vintage, после ще се завъртят пак нещата и те така. Като цяло, целият line up от JTM до JVM си има феновете и ползвателите - щом те кефи звука, какво има вътре - не те интересува. Лампов ли е, на свещи ли е или на светулки - все тая. 1 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 14, 2022 Отговорено Септември 14, 2022 14 hours ago, synchu said: Лампов ли е, на свещи ли е или на светулки - все тая. Трябвало е група "Везни" да си именува най известното парче "Песен, писана на лампи". Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 14, 2022 Отговорено Септември 14, 2022 Бобо, а ти искаш да купиш предусилвателни лампи за да промениш тона/характера на усилвателя който имаш, или ти е думнала лампата и затова сменяш? Цитирай
Бобо Отговорено Септември 14, 2022 Отговорено Септември 14, 2022 Неочаквам да има големи промени със смяна на лампи, и не мисля че е възможно. Ако мога частично да стегна и изпъкна средния диапазон ще го счета за победа. Общи взето най-големите промени отчетох със смяната на високо говорителите. Също много помогна смъкването на биаса на 37-38mV (e34l). Явно има голям толеранс между отделни двойки лампи, и няма точна закономерност. Syncho . jtm45 ,slp и т.н.т ,са невероятни усилватели . Просто ние почитателите ревностно се придържаме към избрана платформа и формула и не сме щадящи към промени . Съответно и лошите приказки и мнения за отделни модели усилватели . Забравяме или не приемаме че , света се променя около нас и новите продукти има целта да са различни. Jcm 2000 не е нито плекси или jcm800. Успява да ги наподобява успешно с нов характер и това не прави серията лоши усилватели. Всички маршал усилватели ми напомнят за онази плесница по ухото от началното училище (тон заето с часове).😀 jcm 2000 е по приятелски настроен за моя слух. Не трябва да усилвам до край за да съм доволен. jcm800 и slp не са много задоволителни преди 4 на скалата за усилване.. Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 14, 2022 Отговорено Септември 14, 2022 @Бобо най-ползвания ефект за "подобряване" на Маршал е Boss SD-1. Мисля, че може да ти даде това което очакваш. Цитирай
Recommended Posts