phile Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 е аз какво говоря де?!?!?! и двамата не четете ... MK II е версията (не модела) и не, няма MK I... аз бях на първата версия преди много години у един приател и бтв за цената си са добри (особенно със тоя RA100)... големи ...... @peshoy2k, Monitor One Passive MK II е правилниа ти модел Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 @peshoy2k, Monitor One Passive MK II е правилниа ти модел жалко че тука няма човече с очилца ама от тия преводи дето праа гледкам така не - така :wow: много сори за офтопика ама така един вид да разведря обстановката Цитирай
musicman Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 @visiondann @phille Престанете веднага!!! карайте се на ПМ! Моля уважавайте хората, които пишат тук! Не виждате ли, че никой не се интересува на кой от двама ви му е по голям? Дръжте се като големи хора, каквито сте! Цитирай
phile Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 (Редактирано) Извинявам се! Наистина беше детско от моя страна Редактирано Май 10, 2005 от phile Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 Извинявам се! Наистина беше детско от моя страна И аз бързам да се извиня - съвсем искрено. Мисля, че е по-добре да сме си от полза, отколкото да се стига до такива изгъзици! Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 Ади на всички и много Едва ли е нужно да стигаме дотук друг път... Цитирай
NessoR Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 cmusicforum.com .... За около 380лв си взех чифт пасивни Alesis Monitor One MKII (от Динакорд) и съм много доволен. Усилвателя струваше около 340лв, ако не се лъжа. въпросните имат много чист и стегнат звук ... лесно се работи на тях, но басите са резнати малко, за парите са едно добро решение + Амфитонките (мазен hi-fi звук с много баси) тяхната цена варира между 100-200лв за 2 Цитирай
Fortissimo Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 Егати ,преди някоолко седмици попаднах на B&W за 50 лв ,но беше само една .А как звучешеееееее. Цитирай
bobalan Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 една - една. За 50лв трябва да се притежава, защо се чудиш още? Цитирай
niki123bg Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Не знам дали е тук мястото да споделя, но си взех слушалки AKG K271 и съм очарован от тях. Мисля, че на този етап ми спестяват закупуването на монитори и освен това ми решават проблема с дигането на шум (обикновенно сядам да свиря след 23:00h). Като се прибера във Варна смятам да си правя студио за лична употреба и тогава ще си харесам монитори. Цитирай
synchu Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Не знам дали е тук мястото да споделя, но си взех слушалки AKG K271 и съм очарован от тях. Мисля, че на този етап ми спестяват закупуването на монитори и освен това ми решават проблема с дигането на шум (обикновенно сядам да свиря след 23:00h). Като се прибера във Варна смятам да си правя студио за лична употреба и тогава ще си харесам монитори. Ми нищо не ти спестяват, адаш Слушалките са добри - честито - , но колоните са съвсем друга работа, както 'илядо пъти сме коментирали, май Цитирай
niki123bg Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 (Редактирано) Адаш, тва е ясно, но за мен са си частично решение защото за целта са по-добри от hi-fi слушалките ми и макар и малка крачка, са си крачка напред към flat слушането. Най-големият им плюс като ги гледам от моята си куличка, е че не вдигат никакъв шум като ги ползвам посред нощите Редактирано Юли 24, 2005 от niki123bg Цитирай
jFog Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 много убава тема,кът малко дети в сладкарница я четох смо едно нещо ме интересува за финал... колко струват едни сносни(разбирайте евтини) монитори.Защото съм мяркал мисля нови за около 150 евро и тия слушалки за които ставаше въпрос по горе кажи рече това струват... и още нещо тия колони как трябва да се разполагат при положение че за 5+1 Altec Lansing GT5051R Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 След като попрочетох и разбрах, че nearfield мониторите се слушат относително тихо (т.е. на нормални нива), реших и аз да си взема едни да пробвам как е. Спрях се на ето тези (Behringer Truth 2031P): За сега ги слушам с хай-фи усилвателчето ми (yamaha natural sound rx496) с байпас на тонкорекциите (Direct). Предполагам, че усилвателя ми никак не е линеен и затова се чудя дали да не си взема и специално усилвателче за тези монитори. Какво бихте препоръчали като марка/модел (става въпрос за нещо евтино и все пак да върши по-добра работа от хай-фи усилвател)? Знаете ли къде се продават подходящи стойки? Нещо много ми вибрира бюрото от тези колонки и съм ги сложил на стереопор, но това не помага особено. Предполагам, че стойките трябва да са здравички, защото бая тежат колонките. Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Стойки ще намериш трудно, а и за да не са грозни като смъртта ще трябва да дадеш сума приблизително равна на цената на мониторите ти. Аз бих направил друго. На ул. "Поп Богомил" (близо до Лъвов мост и бул."М. Луиза") има магазин на "Гомапласт". Там можеш да намериш всякакви гумени ленти, уплътнения, листове и подобни. В рамките на 2-5 лв. можеш да си избереш подходящ вид или комбинация, която да сложиш под мониторите. Аз бих пробвал комбинация от по-твърди и по-меки слоеве с разл. дебелина. Не е задължително да са под цялата площ на монитора. С малко експериментиране ще стане Цитирай
Recommended Posts