Evtim Djerekarov Публикувано Януари 31, 2021 Публикувано Януари 31, 2021 Здравейте, Понеже от години ползвам едни и същи амп софтуери, и не може да се каже, че следя темата, искам да попитам, някой от вас информиран ли е относно новите софтуери, какво ползва, какво би препоръчал. Също така, появи ли се нещо, използваемо на андроид (с или без външен хардуер). Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Имам Amplitube 4, и по-конкретно British колекцията (симулации на JCM 800, JCM 900, SL'59, Silver Jubilee, и JMP, и съответно прилежащите им шкафове). Звучат доста добре, особено ми допадат симулацията на SL'59 и сребърната годишнина, и откъм динамика и резолюция на звука бих казал че е на нивото на Strymon-а ми. Преди месец излезе Ampltibue 5, където основната разлика е че са ъпдейтнали импулсите на кабинетите (т.е. са ги направили наново изцяло) с някаква нова тяхна си технология и методика, и че вече можеш да зареждаш и свои собствени third party импулси. Бях си на направил pre-order за базовия пакет дори, но в крайна сметка се отказах и писах на ikmultimedia за refund преди още да е излязъл - прекалено много разходи са за нещо което няма да ползвам (активно). Просто нямам желание да разцъквам софтуер - има прекалено много опции за моя вкус и докато натамъня звука и всичко вече ми е минал меракът за свирене. Помня как звучеше Amplitube 2 - скокът е много голям. Опитът ми с Андроид е доста скромен и 100% неуспешен - нищо не подкарах като хората, но там проблемът може и да е в моя хардуер (аудио интерфейс + телефон), и зарязах идеята. Мисля че тук Apple са много по-напред с материала. Заглеждах също и Bias FX 2, който също изглежда и звучи много примамливо, но не съм пробвал лично. 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Ползвам TH-U - Overloud и друго май не ми трябва. Безброй лампови симулации и много други галимации. 1 Цитирай
synchu Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 ^Съвет - избягвай, моля, референциите към тракери - не е прието във форума. Поради много причини и на мен ми дотрябва софтуер за свирене, най-вече покрай разходки в отпуски, карантини, които прекарваме извън дома и т.н. И прегледах доста и вкарах и известни суми. Споменатия Amplitube 4, от който си и купих някаква вариация, абсолютно НЕ ми харесва - за стилове с много драйв вероятно е ок. Фендър/винтидж Маршал симулациите са компромисни (като пиша така, защото възпитанието не ми позволява да кажа, че са ташак :) ). Пробвах и една торба други комерсиални и некомерсиални продукти, които вече забравих, но това, на което финално се спрях като най-добър компромис е Neural DSP - Archetype: Cory Wong - симпатичен, no-nonsense modeling на основните неща, които ми трябват - за "яка бичкия" вероятно не стават - но Neural DSP имат и там подходящи плъгини, които обаче не съм тествал. Споменатият, който си и взех - звучи най-добре от всичко тествано и е най-близо (като това за всеки е относително) до динамиката на истински чист или с лек драйв усилвател. "Неприятната" част е, че изисква относително мощна машина и аудио интерфейс със стабилни драйвери. 5 Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 ^Показва как за всяко нещо си има публика, A4 за моите уши е приемлив А и го взех на сериозно намаление преди две години. Neural също изглежда супер интересно, и този пакет поне ми изглежда като да има всичко необходимо и да е доста сносна цена. Много ми допада това че няма 215364756 неща наблъскани вътре - нещо което в Amplitube ме дразни. В тоя ред на мисли бях пробвал да пробвам (хех) и S-Gear на Scuffham Amps, но просто не успях да подкарам демото на моята ауиокарта и нямам никаква представа защо, но също е примамлив вариант в смисъла на това че не е наблъскан със триста камиончета, нито от едно от които да не става за чеп. 1 Цитирай
wiseppman Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Все още няма по-добър от Helix Native. За притежатели на Helix е $100. Иначе $400. Този плъгин има всичко! С Cantabile или Gig Performer си е цяло студио (изпробвано). За Android съм пробвал AmpliTube, но си е любителска работа, като останалите за тази ОС. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Да приемем, че за всеки това е относително - най-доброто за едни, не е най-доброто за други - хубавото е, че всички (или поне почти всички) имат trial версии. 3 Цитирай
wiseppman Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Да, хубаво е, че повечето имат trial и човек може да си избира. Аз съм пробвал много, наистина! Цитирай
GKuzmanov Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Сега пробвах TH-U - Overloud - доста добра! Преди това пробвах BIAS FX и BIAS amp с променлив успех, както и Amplitube 5, която избощо не ми хареса... Цитирай
Voidhanger Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 До тука каквото и да съм пробвал, това най-ми пасва. Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Аз съм фен на изчистените плъгини, такива "много в едно" като BiasFX, Guitar Rig и т.н. не ме кефят. В последния албум, който смесвам, китарите са с Ignite Amps Emissary - заедно с NadIR плъгина за импулси правят много добър масивен звук за бичкия. За clean и crunch не мога да препоръчвам, защото не ми се е налагало да смесвам. Цитирай
Sonny Отговорено Февруари 1, 2021 Отговорено Февруари 1, 2021 Neural DSP, Kuassa, Bias Amp + FX и Scuffham S-Gear са продуктите, които според мен звучат най-добре. Всичко останало ми звучи като компромис щом става дума за VST/AU amps... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 1, 2021 Автор Отговорено Февруари 1, 2021 (Редактирано) Сънчо, преслушах Archetype-а в youtube и наистина звучи поне един клас над класическите усилватели в софтуерите, които познавам. Представя се прекрасно за звуци на границата на изкривяването. Понеже споменаваш системните изисквания, имаш ли наблюдения какъв процесор би изисквало това нещо? Интерфейса вкъщи с скромен, но мисля приличен - Scarlett-че 2nd gen. Редактирано Февруари 1, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 1, 2021 Автор Отговорено Февруари 1, 2021 (Редактирано) Забравих също да кажа, че в моя опит, дори GR5 ползвам на 96KHz, на високата резолюция на енджина, което много измъчва горкичкото лаптопче.Стандартните настройки на 48k звучат поне за мен, по-зле. Този Cory Wong, една 3.6-гигахерцова десктоп i7-чка от 4-5 поколение ще му стигне ли? Редактирано Февруари 1, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Февруари 2, 2021 Отговорено Февруари 2, 2021 Ами най-добре е да свалиш Trial-a и така. Мен ми направи впечатление, че просто заема повече системен ресурс - не съм имал проблеми, но тук е i9 + RME. Цитирай
Recommended Posts