Jump to content
Българският форум за музиканти

Sonny

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sonny last won the day on November 27 2016

Sonny had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Jackson San Dimas / Dinky

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  ...

Recent Profile Visitors

3255 profile views

Sonny's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

30

Reputation

 1. Neural DSP, Kuassa, Bias Amp + FX и Scuffham S-Gear са продуктите, които според мен звучат най-добре. Всичко останало ми звучи като компромис щом става дума за VST/AU amps...
 2. Свържи се с Димитър Налбантов. http://nalbantov.com/ https://www.youtube.com/user/diminalbantov
 3. Офф топик: Не искам да създавам излишни спорове или да давам акъл в така или иначе леко замиращ форум. Вече са дадени достатъчно отговори на темата от които автора да реши кое му върши работа и кое не. В никакъв случай не искам да упреквам автора за избора му на инструмент, но какъв е замисъла зад тази покупка при положение, че не искате тремолото да функционира ? Дори и с това намаление дали некът е толкова хубав ? Или е просто импулсивна покупка ? Със смесени чувства съм за Floyd Rose Special вибрато системите. Притежавам китара с въпросната система и изобщо не съм доволен от качеството на изработка. Седлата са изработени от някаква много кекава цинкова сплав, която е адски мека и със времето се образуват канали в тях от струните и последиците бързо излизат наяве. И не, това не се дължи на пренатягане на заключващите болтове или лоша поддръжка... Китарата не е била в условия на висока влажност, или много високи температурни условия/промени. Просто тези корейски модели са адски недъгави. Така че, дори и да се блокира блока няма никаква гаранция, че седлата или нещо друго няма да даде фира след половин година и китарата ще се разстройва постоянно. Късмет да намерите и оригинални резервни части на Floyd Rose за Special сериите, които да не струват майка си и баща си защото са доставени от САЩ. По-удачно ще е да се смени цялата система с нещо по-качествено. А ако се обърнете към Schaller за седла например, бъдете сигурни, че няма да паснат без Shim-oве. Все пак не е важно какво мисля аз, а дали автора е доволен от избора си. Щом е преценил, че този модел му харесва и му доставя удоволствие да свири на него значи е постъпил правилно, но да има едно наум с това с което се е захванал.
 4. Tremol-no също е добро решение. Не съм сигурен дали големите муз. магазини го имат в наличност, но през Динакорд и Томан отнема около 1 месец да пристигне. А през това време може да го блокирате както споменахте с трупче или нещо подръка.
 5. Първият сингъл от новия му соло албум - Internal Waves of Love.
 6. Не съм фен на Хамилтън, но всеки на негово място би постъпил също като него. Естествено не трябва да рискува победата на отбора с действията си, но поне няма да съжалява, че не е опитал да намери най-добрия изход от ситуацията. А това дали може да превъзмогне егото си и да приеме загубата мъжки е съвсем друга тема... Много се радвам за Розберг, титлата е напълно заслужена след това, което ни показа този сезон, въпреки че много хора се съмняваха в него, той показа хладнокръвие,спокойствие и психика!
 7. Sonny

  Guitar Rig

  USB или Firewire Audio Interface ви трябва. Тези жакове не са за музикални инструменти, предполагам се досещате.
 8. Проблемът е при самото заключване на струната. Заради образуваните канали в седлото, блокчето, което трябва да притиска струната не може да я "заключи". При всеки бенд струната все повече и повече излиза от строй докато не излезе от бриджа(все едно се къса). Предполагам, че няма как да се поправи (?), но съм готов да чуя предложения. Да разбирам ли, че седлата на "Schaller" пасват и на официалните вибрато системи от Floyd Rose включително и корейския "Special" ? Има ли разлика м/у номерацията (височината на седлата) на снимките освен различната цифрова подредба или аз нещо пропускам(трябва да се получи следния радиус:short, medium, tall, tall, medium, short.) ? В Dynacord (MW), седлото за Сол струна на "Schaller" е 10мм т.е. няма различия м/у височината на седлата на двете марки ? Благодаря предварително!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.