sezgin Отговорено Октомври 23, 2012 Отговорено Октомври 23, 2012 ем нормално е да се пита човек ами не някаква машина може да се отговори с едно изречение за какво точно служи. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 24, 2012 Отговорено Октомври 24, 2012 Може, разбира се: Това е софтуер от типа DAW. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Ноември 17, 2012 Отговорено Ноември 17, 2012 Абе колеги инталирах си седмицата на уейвс къмплийт плъгините , а фрутито не иска да ги разчита .. Кюбейса си ги чете перфектно. Това май става заради някъв менеджър от самия уейвс и как да го накарам да заработят през фрутито ? Някой ползва ли ги ? Петицата ми ги четеше , но тези не иска . Прочита ми диелелите , но като ги натисна ми изписва , че не работят и иска да ги преинсталирам и евентуално можело да се оправи . Цитирай
PetrovTV6 Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 Здравейте, занимавам се с FL Studio отскоро. Интересува ме има ли външна програма подобна на "ezdrummer" както за барабаните или плъгин който да се добави или инсталира към програмата FL Studio и да преобразува въведен от мен текст във вокално изпълнение. Цитирай
Old Times Отговорено Февруари 25, 2014 Отговорено Февруари 25, 2014 (Редактирано) Мъжки или женски вокал? Текст на български или на английски? Редактирано Февруари 25, 2014 от Old Times 1 Цитирай
enuffZnuff Отговорено Февруари 26, 2014 Отговорено Февруари 26, 2014 (Редактирано) Yamaha имат такъв плъгин Vocaloid. Едно време пробвах с него, но можеше само с английски и звучеше доста изкуствено и безполезно . Редактирано Февруари 26, 2014 от enuffZnuff Цитирай
VSTi Отговорено Март 3, 2014 Отговорено Март 3, 2014 принципно с вокалоида става, има такива варианти, но са по скоро за заигравка, .....т.е. не би трябвало да очакваш супер добро вокално изпълнение, още повече с произношение.....VSTi инсталация, и след това по миди път се управляват тоновете (с клавиатура най добре) и чрез текст едитора се добавя текста..... Пак казвам, резултата даже не оправда времето, което употребих за да разцъкам..... Цитирай
patzo Отговорено Март 5, 2014 Отговорено Март 5, 2014 С вокалоида стават чудни неща - само да си фен на Хатцуне Мику (примерно) и този стил въобще - защото си е направо отделен стил - аз съм фен . Има много добри неща правени като музика с вокали от вокалоид. Проблема е че програмата работи най-добре със японски език - знам че в последните версии че мъчиха нещо и с английския ама не става добре. Разцъквал съм я програмата - до колкото можах - защото беше на японски - с много играчка на всяка сричка стават нещата. Едно "живо" изпълнение на Мику - но пък музикантите си свирят на живо http://www.youtube.com/watch?v=GBucCNH78q4&feature=player_detailpage Цитирай
lemmesmash Отговорено Юли 1, 2017 Отговорено Юли 1, 2017 Здравейте. На някой случвал ли му се е ей тоя бъг ? Навсякъде където има сийкър (индикатора до къде е песента/трака) премигва и прескача. Иначе звука си е наред. Цитирай
Velis Отговорено Юли 23, 2017 Отговорено Юли 23, 2017 Здравейте! Искам да попитам дали трябва да си закупя оригиналната версия, за да мога да продавам музиката си от FL Studio. Предполагам отговорът е - да, но все пак да попитам. Дали всички по-известни и успели български бийтмейкъри използват платената версия и закупуват отделно всеки един plugin? Благодаря предварително. Цитирай
musicman Отговорено Юли 23, 2017 Отговорено Юли 23, 2017 За български не знам, но за успелите със сигурност си ги купуват. Те и за това са успели, защото не се правят на тарикати ами си купуват това с което си изкарват парите. Значи ти искаш да откраднеш нещо с което да направиш музика, която да продаваш? Да речем, че успееш да продадеш нещо, ако аз ти гепя музиката и почна да я продавам като моя дали пак ще си ОК с кражбата? Или ако ти крадеш е ОК, ако другите крадат от теб не е? Аз лично не съм чувал за някой преуспял от кражби в дългосрочен план. Има си закон за баланс в природата, който гласи, че каквото даваш, това и получаваш. Ако не си го разбрал още, някой ден ще го разбереш. И дано да е по-скоро за да можеш да се развиваш а не да тъпчеш на едно място и да се чудиш защо не се получава. Цитирай
JetMan Отговорено Юли 23, 2017 Отговорено Юли 23, 2017 Не мисля че само известните и успелите купуват софтуер. Аз лично също си купувам по няколко причини. - Винаги разполагаш с последната актуална версия на програмата. - Няма риск да пипнеш вирус от заразен софтуер в някой тракер. - Имаш техническа поддръжка - ако имаш проблеми можеш да пишеш имейли , хората отговарят. - Често печелиш разни екстри като безплатни плъгини и т.н. И накрая чисто морален аспект както Musicman е написал, как ще правиш нещо за продаване с краден софтуер ? Често тези продукти имат стартова версия с орязани възможности или дори безплатна за тест. И в много от случаите с орязаната версия можеш да стартираш много добре и малко по малко да я ъпгрейднеш. Като гледам FL студио Producer е 190 EUR - което не е малко , но при положение че си решил да се занимаваш с нещо такова , ще ти трябват още: 1. Хубаво компютър 2. Audio Interface 3. Мониторни Колони 4. Хубави слушалки 5. MIDI клавиатура вероятно + други джаджи 6. Някой микрофон. На общия фон тези 190 EUR не са никак много. И да добавя само че музиката ми е хоби, нямам претенции да продавам нищо и си правя нещата за собствен кеф. Сигурен съм, че не съм единствен който си е купил софтуер без да се занимава професионално. 1 Цитирай
Velis Отговорено Юли 24, 2017 Отговорено Юли 24, 2017 Благодаря за бързите отговори! Съгласих се с вас. От номер 1 до 6 имам всичко необходимо. Притеснението ми обаче е към самите плъгини, които проверих, че се закупуват отделно, а цената им не е малка и накрая общата инвестиция може да набъбне до много голяма сума, а най-вероятно плъгините в самия закупен пакет са няколко с най-обикновени възможности.Нивото ми все още е любителско така да се каже и е риск да се инвестира толкова много, затова идеята ми за момента е с възможно най-малък бюджет да имам що-годе широк избор на звуци и т.н. И друго, този пакет от 190€ ли е по-изгодният вариант според Вас? Цитирай
JetMan Отговорено Юли 24, 2017 Отговорено Юли 24, 2017 За плъгините е ясно - но и не всички ти трябват накуп. Аз лично ги тествам, проверявам и безплатни такива, както и алтернативи. Повечето също имат и тестове версия - така че с проучване и малко по малко става. А и едва ли е нужно да купиш всичко наведнъж , малко по малко и така. Относно FL Studio - тук е дадена сравнителна таблица между версиите: http://www.imageline.com/flstudio-feature-comparison/ Като гледам тази е добро начало - то е ясно че най-скъпата има най-много екстри , но после можеш да ъпгрейдваш. Аз ползвам Ableton Live , INTRO версията която струва 80 EUR я получих бонус с една MIDI клавиатура, след което си доплатих около 250 EUR за стандартната версия - и до няколко месеца за още толкова ще си взема и най-високата SUITE. Със сигурност ти трябва време да разучаваш софтуера, и няма да е голям проблем ако стартираш с по нормална версия. Материята е сложна и иска години свикване и учене - за да ползваш най-големите екстри и да разбираш кога има разлика с тях или без тях Цитирай
Recommended Posts