Jump to content
Българският форум за музиканти

PetrovTV6

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от PetrovTV6

  1. PetrovTV6

    FL Studio

    Здравейте, занимавам се с FL Studio отскоро. Интересува ме има ли външна програма подобна на "ezdrummer" както за барабаните или плъгин който да се добави или инсталира към програмата FL Studio и да преобразува въведен от мен текст във вокално изпълнение.
  2. Да така е, но не аз си мисля, че може да се каже и обясняват нещата с по-прости думи.
  3. Значи нямам спомен от къде е свален а и за съжаление нямам с какво да го снимам за да добавя снимка. Искам да проверя примерно колко волта дава на изхода и колко милиампера (mA) e.
  4. Здравейте колеги видях, че темата е за трансформатори та реших да попитам. Намерих един стар трансформатор на който нищо не пише, искам да го измеря за да знам какви са му параметрите в случай, че ми потрябва някога. Въпроса ми е как става измерването с мултицет.
  5. Е това е момчета БРАВО най накрая да си дойдем на думата. БРАВО. Значи можело да се обяснява РАЗБИРАЕМО като за идиоти. НО по-важното е че стана ясно и пак Ви Благодаря за търпението и обясненията.
  6. Колеги, извинявам се ако изглеждам глупаво и смешно във вашите очи, но преди всичко аз съм музикант а електрониката ми е хоби. Предполага се че ако човек пита по такъв начин тоест несигурно, и доста объркващо поради липса на академични знания и практика то би трябвало поне да се направи опит за едно просто и разбираемо обяснение. Това е нещо като зидаро мазач да ме пита как се разчитат таблатури за барабани че виждаш ли иска да свири като Michael Henry "Nicko" McBrain. Да Аз бих му казал че няма смисъл, да не прави това, че няма да стане ,но това няма ли да убие целия ентусиазъм на човека. Това че искам да си направя нещо сам на което да се радвам не означава че не трябва да опитвам НАЛИ. Въпроса ми е по скоро е защо ползваме един елемент а не друг. Не се засягайте но повечето от хаотичните обяснения които дават ме объркват още повече. Тука не е мястото да си мерим дипломите, на кой му е по голяма и по дебела а да се обяснява просто с прости думи. Надявам се да не засегна никого с това което казах просто така мисля.
  7. Колеги, виждам че се заформя нещо, което ни отдалечава от въпроса за греца. Нека да изясним до край този акцент, тей, като мисля че е доста важен в една схема. Така и други хора за в бъдеще когато прочетат това предполагам ще разберат как да подбират по най-правилния начин частите за своите проекти. Аз ще захранвам само един ефект ако това е от значение и хубавото е че това стана на въпрос. Защото ако наистина човек ще захранва повече от един ефект то определено схемата ще е различна. Както и самото захранване така и подбора на елементите в него. Значи ако ползваме 1. Траф с параметри 0-9V 300mA -> какъв трябва да е греца за този траф и примерно имаме 2. Траф с параметри 12V 1000mA -> какъв трябва да е греца за този траф
  8. Колега lyu_records, много благодаря за информацията която ми даваш, както и на другите разбира се Свързването на готовия грец да кажем че стана ясно, но така и не ми стана ясно какъв модел е. На снимката с грецовете, която си дал виждам че на модела пише IPM4. Само, че това на търсачките в ел.магазините нищо не ми говори. Ето и какво излезе: - 1. W10M - мостов изправител, грец 1000V 1.5A BRIDGE / 2. 2W10M - изправител, грец 1000V 2A / 3. Грец схема 800V 1.5A / 4. W04M - грец. Та идеята ми беше за да не Ви питам по сто пъти за ей такива елементарни работи, нещата да се изказват до край. Иначе приложения снимков материал, както и мненията Bи са мн полезни. Тоест ако предположим че имаме: 1. Траф с параметри 0-9V 300mA -> какъв трябва да е греца за този траф 2. Траф с параметри 12V 1000mA -> какъв трябва да е греца за този траф
  9. Може ли малко повече инфо за готовия грец и как се свързва в схемата. Искам да кача една снимка с два варианта на схема грец за да стане по ясно каква е разликата.
  10. Да и то много но проблема е че срещам различно начертани диоди в схема грец и това ме обърква донякъде.
  11. Ето че някой обърна внимание на сериозния ми въпрос за което много благодаря. Имам още един въпрос относно греца намерих подобна схема в която видях стойности за диодите на греца 5349. Ако ползвам такива ще станат ли или трябват други. Ще се опитам да кача и схемата за която говоря за да стане още по ясно. Трафа с който разполагам е 0-9 300mA
  12. Здравейте, колеги от няколко дена търся схема за адаптер е с интегрална схема 7809C (Тип стабилизатор на напрежение (нерегулируем). Преди години мисля, че бях правил такъв но съм загубил схемата. Захранването е 0-9V 300mA. Моля ако някой е правил такъв адаптер с интегрална схема 7809C нека да помогне.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.