wiseppman Публикувано Април 4, 2017 Публикувано Април 4, 2017 Здравейте, Чета много неща в този форум и ми е трудно да отделя манияците от фанатиците и всъщност добрите китаристи. Някъде се споменаваше, че 99% са металисти. А аз обичам хардрока и по-точно британския, от 70-те. И си свиря такива парчета. За толкова години преосмислих много неща. Примерно замених любимите си Фендери с удобните за свирене Ибанец, големите стекове- с кубета и ПРОЦЕСОРИ. Защо ли? Защото само така, когато човек свири кавъри, може да се ДОБЛИЖИ до оригиналния звук на любимата си група. Американците искат да ни убедят, че рока се е родил от блуса!? Е, за хевиметъла съм съгласен, че корена му е в хил-били сонгс, но хардрока има други корени- в ирландската музика, в техните балади. То и при кратък анализ може да се види- американците и блусарите свирят предимно в мажори, а британците са направили най-хубавите си парчета в минори (примерно Smoke On The Water- станала велик хит), а хеви метъла се пробват в дорийски, фригийски и какви и не още ладове, само и само да изглеждат интересни. Но при воя, който вдигат- много-много не се разбира за какво става дума. (Оффтопик: Попитали един метъл-китарист за какво се пее в последната песен от концерта. А той отговорил: "Ами певецът си е измислил текста и си го пее, ама ние и на репетициите не разбрахме за какво става дума. Но заглавието ни хареса" ). За мен лично Шонберг ми е по-приемлив. А сега, за да оправдая заглавието, бих иска да зная, дали има други компютържии и музиканти, които имат впечатления за тази технология, която BOSS продължава да развива. Направо умрях от кеф, като си взех GP-10. Сега ми трябва само удобна и вярна китара, за останалото се грижи тази джиджавка. Както казват албанците- The Best Choise! Предполагам, че много членове на форума не са професионални музиканти и свирят за тръпката и удоволствие. И аз, след 14-годишна професионална кариера, преминах към любителите. Това, че си купуваме скъпи инструменти и усилватели си има много и различни причини. Но за хубавата музика са необходими не само ръце, но и глава! Музиката не бива да е агресия, музиката е любов. Ето какво искам да Ви покажа: Цитирай
wiseppman Отговорено Април 4, 2017 Автор Отговорено Април 4, 2017 Към модераторите- моля, даваше ми грешка и съм публикувал темата 5 пъти. Не видях възможност да изтрия ненужните копия. Моля, почистете ги. Цитирай
ultramega Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 Ае сега пък "Ибанец" и процесорите .... нямаше си друга работа 3 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 За COSM технологията: https://textove.com/hipodil-poslednoto-zemno-izprazvane-na--tekst 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 Aйде аз да отпочна Имал съм BOSS GT10 за доста дълго време. Продадох го поради разтяща неудовлетвореност от звука. Пробвах GT100 и не мисля че е революционна стъпка нанякъде. Направих после някаква замяна и взех един от по-добрите POD-ове, рак вариант. След известно време установих че и той не става (за моите нужди). После влязох в пуберитета и почнах да се оглеждам в разни лампови неща Между другото пробвах няколко пъти Кемпер и един път Axe-FX. Кемпера горе-долу ми допадна, брадвата хич. Като рекапитулация, от моята гледна точка: COSM технологията е най-куцата от всички типове хардуеърни симулации, но пък ефектите на GT сериите са от по-добрия тип. POD-овете са точно обратното. Кемпера и брадвата са друга лига и съвсем различни животни, няма какво да се коментират. Това си е мое лично мнение и не искам с него да обидя или да се заяждам с потребител на процесори. Със сигурност и те си имат много положителни страни, просто за мен и други на моя акъл не са точния избор. 5 Цитирай
Heartman Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 Всички са тръгнали към верния път само ти се връщаш от него.Разкажи на Ричи Коцен как си оставил неудобните Фендери и си минал към удобните Ибанци. Ако наистина години си свирил с лампови усилватели и сега се кефиш на процесори, не е добре работата.Разбирам удоволствието да свириш с блендата на някой известен китарист тихичко вкъщи, но ако наистина си свирил дълги години, знаеш че този звук няма нищо общо с хубавия лампов звук.И последно процесорите, които стават наистина, не са на Бос и тяхната "космата" технология(казвам понеже съм ги пробвал).Има два за сега Kemper и Axe FX. 3 Цитирай
Fashion Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 Аз даже съм развил алергия към драйф-дист звук, произлизащ от COSM-технологични устройства. 2 Цитирай
wiseppman Отговорено Април 5, 2017 Автор Отговорено Април 5, 2017 Разкажи на Ричи Коцен как си оставил неудобните Фендери и си минал към удобните Ибанци. A Джо Сатриани, Стив Вай... Ето два Ибанеца и един Фендер: Ето 2 класации, ама в тях не виждам Ричи Коцен: "Мъдростта идва с годините, но понякога годините идват сами." - Оскар Уайлд. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 (Редактирано) Ама наистина ли мислите да превръщате темата в "Процесори vs. Усилватели". Щото отдавна има такава. Споменатата технология, е.... една от технологиите за симулация на апаратура, с всичките си предимства и недостатъци. Ако ще спорите на тема Ibanez vs. Фендер, Усилватели vs процесори и т.н. - пред 623-ти блок в Люлин има голяма хубава площадка с пясъчници и пързалки. Worth a try. Редактирано Април 5, 2017 от Evtim Djerekarov 4 Цитирай
ThrasherDge Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 Колегата по-горе го каза много точно - ако искаш да вкъщи да си докараш звука на някой конкретен китарсит - има процесори, има Yamaha THR сериите, има POD-ферми и още хиляди modeling варианти, които позволяват огромна къстъмизация (каква дума, а?) на звука, без да купиваш отделно усилватели, лампи, говорители, конкретни педалчета, китари и струни. За свирене на живо - не мисля, че има много професионални музиканти, които свирят с процесор. Особено от тия дето са, така, по-известни. В хард рока, метъла, блуса, в каквото се сетиш. 3 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Април 5, 2017 Отговорено Април 5, 2017 Тук съм само за коментарите... Я ти да видиш, брат Игнат е жив 1 Цитирай
Recommended Posts