Jump to content
Българският форум за музиканти

ThrasherDge

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

ThrasherDge last won the day on Февруари 24 2017

ThrasherDge had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    From Hendrix to At The Gates

ThrasherDge's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

17

Обществена Репутация

  1. Благодаря на 2+2=0 и Heatman за отговорите! "то каква е играта с Torpedo Live-ът. Чейнът е следния: ти - ефекти N на брой - амп - вместо да включиш кабела на ампа в кабинет, боцкаш в TL-а - оттам насетне можеш да ползваш следните варианти: - включваш цялата горна салата в миксер/централно - чок гюзел, когато нямаш кабинет под ръка за свирене en vivo или не можеш да събереш 40 кг. Mesa Oversized 4x12 в поло-то на баба си; - включваш в аудио интерфейс - като цяло затова си си купил IR loadbox, нали така, ибаси?! Кой ше си играе да слага микрофони и да се гъзи по два дни да рови къде е на говорителя центъра и колко точно е 15 градуса ъгъл??? - използваш и TL, и кабинет - за моментите, когато явно едното не стига (???), или защото просто може; - включваш слушалки за direct monitoring - като цяло, продаваш полото на баба си, купуваш си техника и я използваш по безкрайно безсмислен, но за сметка на това не особено ефективен начин." Благодаря за предоставената информация! @TONY, не знам какъв ти е проблемът, Гибсъна ми не го мисли.
  2. Колега, питам да ме образовате относно техологията. Вкъщи имам няколко моделиращи ампа и ги ползвам с голлямо удоволствие. Въпросът е каква технология има и има ли таква. Поздрави.
  3. Благодаря за отговорите! Поразгледах и аз, като че ли Torpedo Live на Two Notes (https://www.thomann.de/gb/two_notes_torpedo_live.htm) е най-успешният продукт на пазара в момента.
  4. Здравейте! Имам запитване отосно атеноаторите и кабинетните симулатори и като цяло устройства, които могат да позволят ползване на примерно, 100 ватов лампов усилвател в домашни условия със слушалки. Може ли някой да обясни "chain-a"? Guitar -> Pedalboard -> Amp (Combo or Amp + Cab) -> Cab Sim -> Headphones Guitar -> Pedalboard -> Amp (Combo or Amp + Cab)-> Attenuator -> Headphones Бих се радвал някой, който има повече опит да сподели мнение, както и да изрази впечатления различни подобни джаджи. Поздрави!
  5. ThrasherDge

    Процесори

    Компактно с възможности - Yamaha THR10 (има и X и C серии, в зависимост каква музика искаш да свириш). Най-добрият "домашен" усилвател, който съм пробвал (Аз си взех X серията). Има изход за слушалки и aux in - да си пуксаш backing tracks каквито искаш. Има usb вързка с компютър, където от интерфейс можеш да си настроиш ефектите и да си направиш присети. На самия усилател можеш да запазиш до 5 присета. През usb-то можеш да записваш директно на компютъра и го ползваш като recording interface. Моят дойде и с лицензиран Cubase интерфейс за записване и миксиране на музика. Усилвателят може да работи и на батерии, което също е плюс. ако ще го мъкнеш насам-натам. Поздрави!
  6. Digitech Trio Plus е супер - има и вграен looper.
  7. Колегата по-горе го каза много точно - ако искаш да вкъщи да си докараш звука на някой конкретен китарсит - има процесори, има Yamaha THR сериите, има POD-ферми и още хиляди modeling варианти, които позволяват огромна къстъмизация (каква дума, а?) на звука, без да купиваш отделно усилватели, лампи, говорители, конкретни педалчета, китари и струни. За свирене на живо - не мисля, че има много професионални музиканти, които свирят с процесор. Особено от тия дето са, така, по-известни. В хард рока, метъла, блуса, в каквото се сетиш.
  8. Изводът е - не си плащайте за сетъп на китара, ако я купивате по интернет от чужбина - като дойде така или иначе ще се е разкривила.
  9. Влажност, температура, дървото реагира, нормално е. Няма какво да се направи, наеми си техник да ти ги настройва преди гиг-а.
  10. Sanwa имат много китайски копия, гледам.. Та - добре си си взел от истинските. Ще ида да прегледам по магазините няколко бутона и така. Поздрави!
  11. http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%91%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+PBS33B http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%91%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+PBS28B Тези дали ще свършат работа според теб? Тия аркадните нещо ги няма в БГ..
  12. Много благодаря за изчерпателния отговор. Това, което търся е бутон, а не toggle switch (сиреч Бъкетхед, а не Морело, хаха). Решил съм да си модвам една от евтините китари, която е тип стратокастър, има добър състейн акустично и не искам да се разделям с нея. От друга страна, наскоро си взех първата хубава китара и по-евтините рядко ги хващам. Та - искам да я направя с 2 хъмбъкъра SD Distortion SH-6, coil split на двата едновременно с push-pull pot и kill switch. Съответно - ако нещо ще се дълбае ще е пикгард, не знам "тялото" на самия бутон кокко е дълбоко и дали ще трябва и самите кухини да се издълбават, но и това да е нужно - има кой да го направи. P.S. Червената китара е абсолютен трепач!
  13. И аз до това заключение стигнах наскоро. )
  14. Здравейте! Искам да попитам, от къде мога да си закупя бутон (моментен), който да ползвам за kill switch на една от китарите ми. Искам да е от типа който не "щраква", a убива сигнала, само когато го натискаш (тип RATM, Buckethead). Благодаря ви!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.