Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Posted

Зравейте, може ли да ми предложите усилвател за вкъщи, който да вади максимално добър звук? За около 300 лв.

Posted

Трудна работа е това с препоръката. По-добре си набележи онлайн подобен и после го виж на място.

Единственият ми съвет е да не си даваш парите за повече от 5-ватов усилвател. И 1 ват е достатъчен. Моят е 5 вата и го ползвам с атенюатор.

Posted

Един ват или пет вата транзистор е доста малко ми се струва. :) Колега говориш явно за лампов ама за 300 лв едва ли.Може би ако е БГ лампов за 300лв може.

Та за вкъщи може всичко транзистор,хибрид лампа,с вградени ефекти и т.н.т.Уточнете поне какъв звук се търси,стилово каква музика ще се свири.То за тея пари няма голям избор за нов.

Posted (edited)

Възможно най-тежкия и плътен саунд :greenangel:. Може би да осакатя бюджета за китара за сметка на усилвателя?

Edited by nstanev
Posted

Единственият ми съвет е да не си даваш парите за повече от 5-ватов усилвател. И 1 ват е достатъчен. Моят е 5 вата и го ползвам с атенюатор.

Ами аз пък бих посъветвал да не се дават пари един път за усилвател и втори път за намалител :)  

Ползвал съм  поне няколко усилвателя , които си звучат приемливо намалени , без нужда от атенюаатор. 

А то като е в панелката все тая дали е 5, 50 или 100 вата. При всички случай не му ползваш пълната мощ. Всъщност и на  участие да си едва ли озвучителя ще се съгаси да бримчиш на макс.:)

• Like 2
Posted

То, затова казвам, че задължително трябва да се пробва на място. Иначе, проба и грешка.

Преди да си купя моя, изчетох всички мнения за усилватели, включително и получих съвети. Първоначално се бях метнал на един транзисторен 50-ватов. Пробвах в магазина и установих, че и 15 вата тразистор са ми много, защото свиря само вкъщи за удоволствие.

В крайна сметка взем лампов 5-ватов, но него не бях пробвал. И той ми дойде много, та взех атенюатор. Постигнах желания звук, но с повече пари. :music: 

Затова, разходи се из магазините, може да пробваш всичко.

• Like 2
Posted (edited)

Имам Блакстара и съм много доволен за вкъщи. Мръсния канал е супер според мен, и е доста силен. В малка стая при геин около 5, не мога да усиля усилвателя на повече от 3. става страшна дъндания. А със ISF тонкоректора може да се постигне доста разнообразно звучене . Свиря в последно време в чистия канал, само с един овърдраив отпред и малко от вградения ривърб - за по-класик рок неща. Има и изход за слушалки, от който също можеш да записваш директно в пц-то.

Edited by exxct
Posted

Смятам,че ще останеш доволен от Блякстара достатъчно силен е за в къщи дори малко идва в повече. Чистият му канал е малко по-тих ,но не е болка за умиране, аз му смених и говорителя и звукна супер .

Posted

Имам Блакстара и съм много доволен за вкъщи. Мръсния канал е супер според мен, и е доста силен. В малка стая при геин около 5, не мога да усиля усилвателя на повече от 3. става страшна дъндания. А със ISF тонкоректора може да се постигне доста разнообразно звучене . Свиря в последно време в чистия канал, само с един овърдраив отпред и малко от вградения ривърб - за по-класик рок неща. Има и изход за слушалки, от който също можеш да записваш директно в пц-то.

Може ли да ми кажеш какъв кабел ще ми трябва за да записвам директно на пц-то? Под "пц" може ли да разбирам и лаптоп защото буксата за микрофон и слушалки е една и съща, а не като настолните 2 отделни? Не знам има ли разлика? 

Posted (edited)

Здравей,

Ще споделиш ли мение как се чувстваш с Blackstar и кой модел точно си избра. Използвам темата ти защото ме вълнува абсолютно същия проблем - нещо лампово за вкъщи - за панелка.

Аз съм си харесал също 1 ватовия Blackstar , но модела HT Metal 1, който вероятно има малко по-метълски звук. 

Притеснява ме само факта, че малките модели (1 ват) нямат букса за педал - за превключване от чист към драйв канал, а се извършва на ръка с малкото копче.

Нямам много опит, но сякаш като цяло повечето малки, стайни модели нямат изход за foot-switch - превключване само с ръка. Разбира се може да се свири само в чистия канал с произволен драйв/дисторшън педал отпред, но се губи идеята за натуралния драйв звук от самото кубе.

5 ватовите вече имат букса за foot-switch, но са твърде големи за стая в панелен блок.

Edited by H.R.
Posted

То и той е бая транзисторен, така че к'во те бърка... ;)

Може да се модифицира за фуутсуич, на който му се занимава и знае как се държи поялник. С едно реленце за подходящо напрежение + жак за самия фуутсуич...

• Like 1