Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov05

newbies
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

About Nikolov05

 • Birthday August 21

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Guitar, Drawing, Music, The Hobbit, The Lord of the Rings, Gaming

Recent Profile Visitors

162 profile views

Nikolov05's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Здравейте, От около 2 години имам Jackson JS32T Kelly и в последните няколко месеца се появи проблем с интонацията, но на първите прагчета. Нотите са по-високи от колкото трябва. Чел съм, че няма перфектно интониран инструмент, но в моя случай си се усеща бая (особено при бар и отворени акорди). Мисля, че е нещо свързано със nut-а и трябва да се пили, за което ще е нужен лютиер или човек който има опит. Колко горе-долу ще ми струва тази услуга? Колко струва пълен setup на елекрическа китара? (action/truss rod adjustment и fret work) Ако имате някакви съвети как мога сам да оправя проблема, пишете, ще съм благодарен.
 2. В крайна смекна смятам да взема един bassbreaker 007 1x10", пък по-нататък ще реша дали ми трябва някакъв upgrade като 1x12" cab или атенюатор... Четох и едно не-спонсорирано ревю също, че master-а им е много добър.
 3. Добре, насочвам се към 5 -7 ватов усилвател, а Атенюатор горе-долу какъв трябва да гледам и колко струва, защото в muziker има само 400+ лв?
 4. Здравейте! Нямам опит с това, затова ще помоля да споделите мнения по въпроса - Възможно ли е свиренето вкъщи с 15 W 1x12'' комбо с добър clean и overdrive, без да звучи "choked", ''muddy'' и т.н. (също и без атенюатор)? Мога да дам пример с Fender Bassbreaker 15, Fender Blues Junior IV и Vox AC15C1. Оточнения за моята ситуация - свиря в ъгловата стая на къща, без звуко-изолация, а съседският двор е на 8 - 10 метра.
 5. Нов не се предлага, има само 2ра ръка обяви.
 6. Не съм се изнизал, чета всичко. Другата седмица ще имам възможност да пробвам Катана 50 в познат и ако ми хареса, по-вероятно е нея да взема, инъче ще събирам пари за Маршала.
 7. Благодаря за отговорите! Ефектите не са ми приоритет - мога да си купя по-нататък, а това с лампите - да знам, че трябва да се сменят, но все пак най-отгоре стои тона. Може би наистина ще премахна Катаната от списъка.
 8. Здравейте! Свиря от около 2 години на китара и от началото използвам усилвателят Marshall MG15R. Чистият канал е горе-долу добре, но не ми харесва overdrive-a и затова си бях купил един евтин distortion педал - Behringer HD300. По-добре е с него, но не съм удовлетворен от резултатния тон и затова смятам да купя по-хубав усилвател. Да отбележа, че не съм свирил никъде другаде освен в стаята ми досега и го правя за хоби и забавление, а не професионално. Почитател съм на блус рока, хард рока и класическия метъл. Банди коуто слушам са например - GNR, Aerosmith, Van Halen, Metallica, Motorhead, Iron Maiden, AC/DC, Slayer, The Jimi Hendrix EXP, Led Zeppelin. В други форуми ми предложиха да се насоча към 5 - 20 ватови лампови усилватели, като например Marshall DSL15C (1x12") и DSL5CR (1x10"). Допадна ми как звучат, супер са, но вариент е също и Boss Katana MkII 50/100. Изглежда, че тези modeling усилватели са бая популярни днес. Как мислите? Кое е по-добре в моя случей - DSL15C или DSL5CR? Вместо това да събирам ли за Катанта? Ако имате някакви други предложения ще се радвам да споделите. Благодаря предварително!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.