Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Евто това е съвсем нормално. Леко отклонение в температурата или налягането и кафето си променя веднага качествата. Едва ли всички са настроени по един и същи начин.

Редактирано от bluelemon
Отговорено

Досегашният ми (съвсем не толкова дълъг) опит показва, че мелачката е толкова важна, колкото и кафе машината, да не кажа и по-важна. С перфектно смляно и прясно изпечено кафе може да се постигне задоволителен резултат дори и с непретенциозна машина, докато дори и най-скъпата и качествена машина няма да работи добре с кафе, което не е смляно максимално точно за нея. Мелачката трябва да се настройва за всяка конкретна машина, иначе разликите при различните машини ще са големи. На мен ми се налага дори да правя малки настройки в едрината докато изразходвам кафе от една партида, особено ако съм взел 500 гр., което изпивам за около 3 седмици. В началото, когато кафето е изпечено преди 1-2 дни трябва да отпусна малко едрината. Около втората седмица примерно, настройвам малко по-ситно. Така поддържам постоянна скорост на изтичане и съответно вкус на кафето.

 

ПП: Домани имат ново кафе от El Salvador. Много е хубаво. За първи път попадам на кафе което, въпреки че е по-светло изпечено няма кисела нотка.

Отговорено

Поздрав за кафеджиите с кафенце синя лаваца без захар понеже в тортата има много :)

Тортата от сладкарница между събота и понеделник :greenangel:

12631542_10208478900394040_5745675152232

Отговорено (Редактирано)

Ами еспресо е обаче машинката нещо не прави много каймак вече.Те саекото са с едни странни ръкохватки с пружинка вътре.Абе става горе долу като за непретенциозни кафеджии :)

Редактирано от Heartman
Отговорено

А бе, Евгени, ти нямаш ли нещо друго за продаване, че да мина да ми направиш едно кафе? Или, ако искаш - да ти продам Marshall-чето обратно, после ще дойда пак да си го купя и ще правиш 2 пъти кафе? :P

 

P.P. Упс, на blr говоря. Усетих се, че сте повече. :)

Отговорено

^^^Мания! Чакаме отзиви от крайния резултат. Класика си има освен трипътен клапан, и онзи клапан за налягането, нали?

 

Heartman: Мисля, че въпросната пружина може да се демонтира и можеш да пробваш само с цедката и с по-фино смляно кафе.

Отговорено

^Да. Снощи изчистих групата от котления камък. Доста добре стана, понеже е хромирана. Бойлера ще ползвам от еволюшъна че е по нов и запазен. Те са еднакви. Довечера ще чистя соленоида и OPV-то. Чудя се как да процедирам с корпуса че има тук там ръждица из вътре. Дали само да шкуря или и някакво покритие после. Спрейче или подобно.

Отговорено (Редактирано)

Лимоне, долу при братчеда има един стар бойлер... нещо може ли да се направи от него ?!

Така като те гледам, ти всичко можеш :)

Питам за приятел  :greenball:  :greenball:  :greenball:

Редактирано от jabs
Отговорено

Между другото ако е от старите неръждавейки става страхотно барбекю  :greenball: Иначе благодаря за вярата в мен  :greenangel:

 

033632104.jpg?r=0

 

По темата :) Разглобих OPV-то, соленоида и вентила за парата. В момента са на баня в лимонена киселина.

 

8614136f.jpg

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.