musicman Отговорено Март 13, 2016 Share Отговорено Март 13, 2016 Това се нарича латенция и е проблем на аудио картата. Щом имаш такъв проблем, явно си с уиндоус. Свали си ASIO 4 ALL и пробвай да видиш как ще стане, ако не, ще трябва да си вземеш аудио карта, която е предвидена за такива цели. Дори и най-евтината пак ще се оправи с латенцията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Март 19, 2017 Share Отговорено Март 19, 2017 Вчера реших да пробвам вероятно последния Peavey Revalver. Той си иска 64 bit операционна система. На компютъра, който имам Win7, 64 (3,5 GHz quad core, 8 GB RAM) и е подходящ за случая - нямах инсталиран драйвер за аудио-интерфейса (TASCAM US122MKII), не ми се местеха кабели и щуротии и реших да го напрая малко калпазанската. 1. Директно един кабел с жак 3,5/6,5, удължен чрез едно true-bypass педалче с друг кабел за да стигне достатъчно до китарата. 2. Импеданса не е изравнен - единственото устройство между китара и PC е true-bypass педалче - то не изравнява импеданс. 3. ASIO4All , аудио карта - вградения Relatek на дъното. 4. На изхода е Creative 5.1 - PC audio - стандартна системка с някакво суб-буферче. 5. Латенцията си е прилична - поне не я усещах. За всеки случай намалих буфера до 192 семпъла. Хареса ми как звучи определено ! , но....получава ми се едно "гъгнене" - първите два удара с перото са силни и после нивото малко си пада - заглъхва. Струва ми се, че това е защото изходното устройство са PC колонки, a не какъвто и да е китарен усиловател. Подобен дефект се получаваше, когато отдавна някога свирех включен в обикновенна аудио система. На другия компютър, където си е TASCAM US122MKII с китарно кубе на изхода и Guitar RIG подобно гъгнене (падане на нивото няма.) Сякаш обикновенните колонки не могат да поемат динамиката - на изхода трябва пак да си е кубе. Има ли нещо вярно ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Март 20, 2017 Share Отговорено Март 20, 2017 По-скоро трябва да слушаш на монитори, а не на комбо за китара.Тя програмата си има спийкър симулация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Март 20, 2017 Share Отговорено Март 20, 2017 Благодаря Heartman. При следващ опит го нямаше този ефект... Може да е било нещо само от конкретния пресет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Август 3, 2017 Share Отговорено Август 3, 2017 Въпрос за Adobe Audition. Когато искам да заредя на първия канал на мултитарка инструменталния акомапанимент,за да си ззапише пеенето в другите -В стария лап топ Windows 7 с го арежда без проблеми, но понеже и е слад, аписва със закъснение.По новия лап топ има, Windows 10 но не иска с приплъзване да заредя първия трак от мултитрата с инструменталната част, за да си запиша пеенето. Има ли други начини за зареждане,освен с приплъзване с мишката ? Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Август 4, 2017 Share Отговорено Август 4, 2017 Открих качване аудио файл на мултитрака- Insert-Audio !!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Август 4, 2017 Share Отговорено Август 4, 2017 Имам един въпрос а ефектите Adobe Audition - кой ефект ви харесва най-много ? Аз не съм привърженик на свадарското ехо...харесвам по-дискретните ефекти- вие какво мислите ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Август 4, 2017 Share Отговорено Август 4, 2017 (Редактирано) И ние не сме привърженици на сватбарското ехо, освен може би само на ония дето свирят по сватби. Няма как да ти кажем на кой кой му е любимия ефект, след като за различни цели се ползват различни ефекти според проекта... Редактирано Август 4, 2017 от yamaha Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Август 5, 2017 Share Отговорено Август 5, 2017 Много важен въпрос- на мултитрака-когато записвам гласа - на моно или стерео да го записвам ? Попаднах на уроци дето препоръчват и моно и стерео - кое е вярното ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Август 5, 2017 Share Отговорено Август 5, 2017 Записвай на моно - и да се запишеш на стерео, няма да се чуят 2 гласа. ...пък и веднага след прилагането още на първия ривърб върху гласа, най-вероятно автоматично ще получиш стереото, освен ако не си конфигурирал умишлено ефекта да излиза моно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Септември 17, 2017 Share Отговорено Септември 17, 2017 Ако вокала остане все пак на моно писта-като ги смесвам,събирам с инструментала, който е на стерео- нали все пак вокала ще се чува стерео на крайния вариант ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Септември 17, 2017 Share Отговорено Септември 17, 2017 Вече си записах няколко песни- обещаващо е.....забелязвам обаче- сякаш пеенето,вокала леко изостава от инструменталната част- какъв е проблема ? Компютъра е нов, хубав, има 8 ГБ рам..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Септември 19, 2017 Share Отговорено Септември 19, 2017 Вероятно е латенцията на аудиото - на първо време докато си решиш окончателно проблема, премести го няколко пъти с малки стъпки докато го синхронизираш на слух и отбележи с колко си го преместил когато ти звучи добре. После при всеки запис просто мести записаното аудио с тази стойност и междувременно се поразгледай из опциите на драйвера дали няма някакъв офсет, който да зададеш още при записа, че да не си играеш всеки път с местенето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Септември 20, 2017 Share Отговорено Септември 20, 2017 Има ли специален начин на местенето - или се хваща с мишката е се подбутва леко докато зазвучи ? Има ли софтуерен начин да се мести на определени степени,както е например силата, волума на траковете ? За драйверите- инсталирал съм драйвера на звуковата карта Scarlett 2i2 и за всеки случай асиото ASIO4ALL. Adobe Audition 1.5. Как да проверя дали работя с необходимия драйвер ? Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Септември 20, 2017 Share Отговорено Септември 20, 2017 Колеги, може ли някой да ми помогне да си настроя драйверите на звуковата карта, за програмата Adobe Audition 1.5 а звуковата ми карта е USB Scarlett 2i2. Инсталирах драйвери, но все пак има малко закъснение на пеенето от инструментала.Закъснява с части от секундата, ама е неточно, Компютъра ми е Lenovo за 600 лева, има 8 ГБ рам. Гледах стари теми по въпроса, но не мога да вдяна кьде да влезна,някой може ли да напише с няколко думи ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts