Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

... аз имам едно такова ВМБ 100 вата, което хич няма драйв - ще ти кажа как го ползвам и ми се струва, че получавам доста възможности така. Пробвал съм гарланда, хубав е, но нещо не се разбрахме. Пробвал съм и разни други от горепосочените-всичко става, но не ми паснаха нещо.

В крайна сметка направих така - имам boss metal zone (знам че доста хора нещо не го долюбват, но на мен ми харесва). Малко ми е сух, обаче, затова му слагам отпред един берингер ТО800 - лек драйв, имитация на ибанец тюбскриймър. Берингера го ползвам с изцяло намален драйв, само като бустер, с доста увеличен левъл, над 2/3ти - оживява звука на метъл зон-а, получава се много добре. Драйва променям само от метал зон-а - действам съответно само с неговите корекции и получавам доста добър и относ разнообразен, според мен, звук. Някак тази комбинация се връзва с ВМБ-то ми - дава най-добрият резултат за мен от всичките ми експерименти досега.  Е, сигурно и китарата има значение - Гибсон Спешъл с 490-тки - с другата ми китара, която е с пасивни EMG, не се получава толкова добре, но все пак и с нея става горе-долу. 

Ще ти дам едно предложение/идея - грабваш китарата и ампа и отиваш в ММГ мюзик на ул. Перник 117 в гр. София - близо до пазара Димитър Петков. Там има много ефекти - май има и Гарланд, има и куп други неща. Има, например, един интересен лампов MAXON - хубав е, пробвах го, но и с него нещо не се разбрахме -  на теб пък може да ти хареса. Пробваш до откат - има много място и никой няма да ти попречи, там няма проблеми в това отношение, както показва моят опит - после решаваш. Има и преампи ... абе пробване му е майката ... и бащата :-)

Редактирано от viksps
Отговорено (Редактирано)

@Acei

За бюджет да е в рамките на нормалното, от 200 до може би 400. Важното е да ме грабне като звук и да мога да го използвам поне 1-2 години ;)

Видях, че и други са ти предложили АМТ

Mоделът, който ползвам AMT SS-20 може да се намери до 400лв втора ръка. Въпросът, е че хората не си ги продават много. Бих заменил моя само за рак версията на ефекта, който по-скъп.

Отделно има и други читави истории, които са споменати по-горе, а и се намираха из базара на форума.

Има и едно компромисно решение в базара за драйв - това е преамп  с транстюб технология на пийви с вградени ефекти. Транстюб технологията е най-читавата симулация на лампов звук, който аз съм чувал. Все пак обаче това е симулация, но с подходящ усилвател и приличен говорител минимум 12" дава превъзходни резълтати. Лично имам усилвател с трантюб технология на пийви и го ползвах докато си къпих АМТ-то сега ползвам само крайното стъпало на въпросния усилвател като включвам предусилвателя в ретърна на луупа - получава се повече от добре.

Само едно последно нещо - след като имаш лампов усилвател без драйв най-доброто, което може да направиш е да си намериш лампов предусилвател. Най-добре се оглеждай именно за това и няма да съжаляваш.

поздрави и успех

Редактирано от Acei
Отговорено

в момента във базара се продава един тюбмен 2 лампов дзвер за много ниска цена ей това ако можеш го взимай веднагически и ням да сбъркаш

Отговорено

този /тюбмен 2 / го заглеждах и аз , но докато реша да го взема го грабнаха , иначе всеки хвали това което има , от доста време ползвам един / BOSS-ML 2 / сравнително добре си звучи като за тези стилове които си посочел , но един / Blackstar HT Metal / ще е още по добре , сравнително евтин лампов драйв , който си става и за по леки стилове

• 1 year later...
Отговорено

Сериозно съм се замислил да се сдобия с дисторшън, крайно време е вече.

Би ли споделил някой своя опит, какъв и бил подходящ за Gibson LP Studio и BlackStar HT - 5R Combo? Търся по-сухо звучене или може би по-скоро Meshuggah звук. То е ясно, че гиърът на Фредрик и Мертен е недостижим, но все пак. :)

Отговорено

Виж темата за овърдрайв. Не го знам тоя Блекстар , но ако има  поне крънч канал ако добавиш нещо от типа на тюб скриймър в комбинация с добра атака на дясната ръка ще може да изкараш и най екстремните  китарни звуци.

Според мен дисторшън не ти трябва , или поне аз не съм попадал на такъв , който да ми е харесвал повече от  комбинацията описана по горе .

Отговорено

Ожердриже + Metall Muff-a, и двата по-скоро като бустери, поотделно нито единият не ми звучеше с Blackstar-а... 

Отговорено

Suhr Riot и Cmatmods Brownie са дисторшъните.Толкова много съм слушал и само тези съм си харесал Иначе Metal muff също много як за здрав звук.

Отговорено (Редактирано)

Виж темата за овърдрайв. Не го знам тоя Блекстар , но ако има  поне крънч канал ако добавиш нещо от типа на тюб скриймър в комбинация с добра атака на дясната ръка ще може да изкараш и най екстремните  китарни звуци.

Според мен дисторшън не ти трябва , или поне аз не съм попадал на такъв , който да ми е харесвал повече от  комбинацията описана по горе .

:thumbs_up:абе и аз съм пускал през Маршъл Плекси бос Дс 1,ама толко му резнах драйва и високите най-вече за да звучи нормално,става дума за блус до хард-рок звук,за металии не знам как ще е.

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

Разгледах из интернет най - различни вариянти като - Metal Muff, Fullbore Metal, Black 13, Metal Zone, Landmine & Damage Control, но засега не съм се спрял на някой определен. Та ако имате някакви предложения за дисторшън за гореспоменатите стилове, ще съм много благодарен! :)

Е нали ще е thrash, melo-death, groove & heavy , значи-

DIGITECH DDM DEATH METAL 

Отговорено

Не съм чувал Diefet, но Dr. Boogie звучи добре само когато е набримчен (а той има страшно много гейн), но пък тогава няма динамика.

Не знам, дали това е много важно за мело-дет, обаче приликата между Dr.Boogie и Mesa Boogie DR не е никак голяма, може би само като текстура на звука.