Jump to content
Българският форум за музиканти

viksps

Members
  • Мнения

    228
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

viksps last won the day on Април 1 2018

viksps had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

840 профилни разглеждания

viksps's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

150

Обществена Репутация

  1. В базара видях едно Roland Cube XL 20 за 220 лева. Според мен е подходящо ... универсално, добър звук, макар и транзисторен, ефекти нелоши за домашно свирене. В ситуацията аз бих взел него. Моето лично мнение е, че Лайна е много изкуствен - прекалено диджитал ми звучи на мен - е, някои го харесват, но аз хич. +1 за Роланда. Вокса също бива - евтин и приличен - но май по-добре Роланда.
  2. има едни графитени седла (с графитено покритие) за страт - мисля, че бяха Graph Teh. Може да се поръчат от Томан през Динакорд, без оскъпяване. Аз съм сложил такива, триенето е по-малко и по-малко се разстройват струните, заради графита. Малко са скъпички, но са хубави. Макар, че ти, както казваш, късаш сърцевината, а не оплетката ... това е странно ... явно теглиш здраво. Ама колко пък да я теглиш тая 5та струна, егати ... Пробвай ги - добри са. Ако и с тях късаш, ще трябва да намалиш дърпането :-) ... или да спреш фитнеса :-)
  3. Аз не обичам да давам такива мнения, ама понеже общо взето ми хареса, реших, че мога да си го позволя този път. Верно махни вибратото и пей по-просто, но за сметка на това по-точно - има колебания, тонът не е стабилен и понякога не е точен - поне аз така го чувам - като слушател, не като професионалист. Имаш хубав глас и приятен, хубав тембър, просто трябва да се обработи и да добиеш техника - с педагог, предполагам, ще е най-добре.Сега фразата звучи колебливо, малко като на караоке - леко аматьорски. Но би могло да стане, според мен - има над какво да се работи, но има и с какво - демек, в гласа ти има материал. Успех!!!
  4. Blackheart лампово комбо 5 или 15 вата - малко над бюджета е - 100-тина лева - ама е ламба, с 12 инча говорител, има стандартните корекции има превключване триод/пентод (3 вата/5 вата, а при по-голямото 7/15 вата) носи на педали добре, като при това може да извади доста сила (при нужда). Има в ММГ мюзик втора ръка (май има и от двете) - дано не е некоректно да посоча магазина, ама идеята е за помощ, а не за реклама :-)
  5. Доста спорите тук, някои от нещата дори не ги вдявам, но ми се струва, че най-голямото противоречие идва от изискването за тихото свирене. Аз нямам някакъв безбрежен опит, но моят опит показва, че просто трябват 2 неща - тая работа 2 в 1 не се получава добре и винаги има компромис. В крайна сметка си правиш един гиър "за спалня", със слабичко лампово усилвателче, което звучи добре там, може с някое ефектче даже .... а кат ти трябва за някъде 50 вата си ги имаш отделно. За 2 хил може да стане тая комбинация. Домашния си проблем аз го реших в крайна сметка с един блакстар 1 ват метал ... и понеже драйвът му не ми харесва много, съм боднал в чистия канал, (който е понапърчен), един метал зон .... звучи добре, ама наистина добре, за вкъщи става супер, особено добре звучи заедно с домашната уредба, на която звучи бекингтрака ...някак си паснаха, звучи все едно китарата си е вътре в записа, което с по-големите ампове досега не ми се беше случвало - те все "избиваха" някак над бекингтрака, дори на тихи нива. Това е варинт за спалня ..... а за голям джангър варианти много, дори няма да ги обсъждам .... Както казват тук, "мойте пет стинки" - може да ми се смее някой за метал зона, ама това е полож ... :-) Всъщност искам да кажа, че на теория нещата изглеждат някакси ..... но решението за всеки се намира по метода проба-грешка, защото водещият лабораторен критерий в случая е "харесва ми-не ми харесва" P.S. Даже сега и жената ме мрази по-малко, защото има едно само малко усилвателче вкъщи, на мястото на големите тежки кутии, които се мотаеха вкъщи преди и които и бъркаха в очите ... :-) по-голямото сега е в гаража и това е втори (неоценим!) положителен ефект от такова решение
  6. ... ей, аз преди време опитах така да подаря една китарка - бях я ъпгрейднал доста, бая си поиграх с нея и беше станала добре ... голям зор видях с подаряването (исках да я дам на някой, който наистина иска да свири - макар да не ми трябваше, все пак си беше в някаква степен мое творение и исках да попадне при свестен човек) ... накрая момчето, на което я предложих и което я прие първоначално, се отказа ... разбрах притесненията и колебанията му - вероятно точно тази гордост, за която някой спомена по-горе... абе подаряването си е сложна задачка, ако не е приравнено на изхвърляне. Все пак успех и щастлива Нова година!
  7. viksps

    Mini amps

    Имам отскоро мини амп, от който съм очарован - blackstar ht1 metal - лампов амп 1 ват - страхотна машинка се оказа и с малко експерименти (проби) и тук-там педалчета можеш да изкараш всичко от него. Ако пък го вкл. в един по-голям кабинет (когато имаш възможност за това и не ти е нужно да е чак толкова мини цялата работа), става съвсем истинско. Препоръчвам ... е въпрос на вкус, все пак ... :-)
  8. аз имах такъв проблем - на едни доста скъпи слушалки беше при това, но доста стари - и го реших като обелих "коженото" покритие. Изкуствената кожа, поне на моите, беше отдолу под "коженото" покритие с нещо като плат, на който явно е залепено "коженото" - поиграх си малко - като го обелих стана грозно, but функционално - дори е по-приятно от преди, защото е мекичко и не запотява ушаците.
  9. .... извинете ме за оф-а, ама се сетих за един велик човек - съответно велик барабанист - който си беше записал част от партията горе-долу така "... бум-так-так-бум и така отковавам до края." Коментираше се тука във форума, в една тема за отстрел на дивеч, та се сетих ...
  10. /\.... и от кутията също и от всичко ... 12 винаги е по-добре, ама ако е в калпава и/или неоразмерена добре кутия ... от друга страна понякога 10 е супер, ако е разчетен добре и е в хубава кутия - едно с едно няма еднакви. 130 вата май са излишни, не знам. Идеята за Владо Балевите VMB е добра - винаги съм ги харесвал, МНОГО добре се разбират с разни външни драйвове и преампи - има тук-там такива, даже нови - 18 вата, 30 вата и т.н. ("лампови" ватове) ... и са с добър контрол на волюма, стават и за по-тихичко свирене, стават и за силно. Той ги прави почти серийно, намират се тук-там, даже в ММГ мюзик има няколко, май. Иначе пробване и слушане му е майката ... Eдинственият Берингер, който някога ми е харесал, е един Behringer Vintager 112 - хибриден (с някаква лампа някъде вътре) тежък, в голяма и яка кутия - и то ми беше харесал чистия звук, не ефектите и драйва. Ама той е по- старо производство и не се намира май много често. Лично мнение/препоръка: Blackheart ВН15, с превключвател 15/7 вата, дзмей ... при това не е скъп хич и е май на промоция в един от големите български интернет магазини.
  11. Правописните грешки мен лично много ме дразнят - особено по-тежките, които веднага ми се набиват в очите в какъвто и да е текст и изпъкват "като брадавица на задник". От друга страна, спомням си, че Стефан Данаилов беше написал някъде (не обяснявам умишлено къде) "Збогом". Е, да, гадна грешка, но това прави ли го по-малък в неговата си сфера? Има правописни грешки и правописни грешки, тоест: има технически грешки (обикн. при бързо писане), които личат и не са особен проблем; има грешки в по-специфични детайли на правописа, които са поносими - не е задължително всеки да е перфектен в детайлите на правописа си, особено ако не се занимава професионално в тази сфера; има груби, тежки, издаващи пълна липса на образование и култура грешки, които наистина са укорими, когато се отнася за българин. Аз също смятам, че форумът не е място за поправяне на правописни грешки. Личното си отношение към безобразния правопис проявявам, като не дискутирам нищо с хората, които го демонстрират. Някак не ми изглежда съвсем редно да ги поправям или да ги укорявам за правописа им във форума - не ми се струва много правилно това. Все пак, като се замисля, това може да се окаже грешната позиция - защото ако всички постъпват като мен, тези хора може и да не узнаят, че правописът им е безобразен - а това ще намали вероятността (и възможността) да го пооправят, ако искат ... Така или иначе, ако се прави, трябва да се прави добронамерено и без обиди ... грубиянщината не носи позитиви, дори когато грубиянски изразяваната позиция е правилна. Малко за майтап: Сещам се за една история, която се разказва за един от големите френски класици - не съм точно сигурен за кой от тях, не помня. Та той бил зле с пунктуацията и неговият издател непрекъснато му правел забележки за това. Писнало му на автора накрая и взел, че изпратил на издателя си ръкописно изписани листове със стотици препинателни знаци от всякакъв вид - писал му да си ги наслага където прецени в изпратените от него ръкописи и да не го занимава повече със забележките си по този въпрос. Та така ...
  12. ... ама тая тема продължавате да я дъвчете ... две пълни страници почти вече ...
  13. .... и ще настане такъв живот, че само си викам дано-о-о ....!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.