synchu Отговорено Август 6, 2014 Автор Отговорено Август 6, 2014 ^Възможно е положението да е сходно Амповете са малко различни предполагам, но източника на личната трагедия е един и същ Проблемът от количествено-обемна гледна точка, е не само в тези ампове ами и в някои други, които по принцип си ги имам. Ще трябва да измислим нещо за кутиите непременно, ама ще е септември, иначе аз вече сътворих една и половина... Цитирай
jabs Отговорено Август 6, 2014 Отговорено Август 6, 2014 Е то изхода е ясен и отдавна те мародерствам по темата: продажба на стокови наличности. 1 Цитирай
synchu Отговорено Август 7, 2014 Автор Отговорено Август 7, 2014 Ха ха ха Чакай да го докараме до наличности от "моделите" и ще мислим по въпроса - така де, вече поне реда е установен Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 15, 2014 Отговорено Август 15, 2014 (Редактирано) Я да бъзикна малко темата и участниците в леко друго направление. Пак е DIY, при това VINTAGE и ще иска малко повечко зор, но мисля, че резултатите могат да донесат удоелетворение. Homemade Tape Delay Има и още по-интересни неща. Известната Jeri Ellsworth (хем жена, хем умна, хем Убава...) представя екзотично решение за reverb... Floppy Drive Reverb. Recording Analog Audio on Floppy Disks Редактирано Август 15, 2014 от Parni_Valjak 2 Цитирай
jabs Отговорено Август 16, 2014 Отговорено Август 16, 2014 ^ ето какво ме чака след морето Огромна благодарност към инженер Манов Цитирай
jabs Отговорено Септември 3, 2014 Отговорено Септември 3, 2014 (Редактирано) Въпрос към Джо Бонамаса по повод записите на новия албум: " What rig did you bring into the studio? I know you’ve tweaked your live setup a fair bit recently... "J.B.: “Yeah, for a year I decided I wanted to use Marshalls - old Marshalls - and a reverb tank. And then I decided I wanted to go back to my original focus, which was stacking midrange. So in the studio - and don’t feel sorry for me, ever, by the way - we had four Dumbles, three of which were my own, and one I borrowed from a friend..." Въпрос към Сънчу: " Да не е някой от Вашите, Колега?" Редактирано Септември 3, 2014 от jabs 1 Цитирай
synchu Отговорено Септември 4, 2014 Автор Отговорено Септември 4, 2014 Хахаха Ех, ценната щеше да е тази част "I borrowed from a friend...". Иначе Дъмбъла си е Дъмбъл... 1 Цитирай
jabs Отговорено Октомври 9, 2014 Отговорено Октомври 9, 2014 (Редактирано) Нещата продължават да се случват донякъде извън темата, по обективни и субективни причини. OD педалът който следва да се направи от всеки DIY ентусиаст е един и той се казвa Klon Centaur. Представян е вече, но преди известно време в нета се появи коригирана схема, с компоненти с различни (нови) стойности. Промените се оказаха ключови! Не знам кой е Martin Chittum, прежалил 1500-1600 долара за да разкости Klon Silver Edition, но да е жив и здрав. Дълголетие му пожелавам. Освен няколкото резистори и кондензатори за смяна, в идеалния вариант следва да се използват и два посипани с вълшебен прашец руски "военни" диоди тип D9E. Как ще ги намерите си е ваша работа. Аз си ги намерих с връзки, от един колега който ги разбира нещата и който ме светна за новата схема. Няма да му споменавам името, да не се възгордее (Synchu, ти си знаеш) Новата схема, корекциите са в червено: Ако някой го е правил по най-използвания лейаут от Tagboardfx (като мен) спестявам му време да пренесе промените в схемата върху верото: Семпли няма да поствам. Свиренето ми не може да представи достойно качествата на драйва. Повечето китаристи го ползват като бууст, с гейна на нула и волюм над 50%, където прави чудеса и води до почти сексуални изживявания. Ако обаче вдигнете и гейна, получавате рязка, динамична и впечатляваща тресня, с намален волюм на китарата се получават допълнителни разкоши, за които и да пиша и да не пиша, трябва се пипнат и чуят. Отделно, дори и изключен, ако чейна минава през него, вградения буфер прави едни дребни, но също впечатляващи пинизи за сигнала нататък... Буфера се регулира и в изключено състояние от потенциометрите на Клона. Доверете се на мен и на човека дето не му споменавам името (Synchu, пак си знаеш) и хващайте поялниците. Темата не е умряла Редактирано Октомври 9, 2014 от jabs 4 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 9, 2014 Отговорено Октомври 9, 2014 Съзнавам, че поста ми силно клони към спам, но... Картинките нарочно ли са 200х200рх? Ако са сгрешени линковете дай да ги оправим. Цитирай
jabs Отговорено Октомври 9, 2014 Отговорено Октомври 9, 2014 (Редактирано) Тц, втората не смятах да я публикувам, просто е скрийншот от екрана ми и толкоз успях, сори за което А първата е копната от Tagboardfx. Редактирано Октомври 9, 2014 от jabs Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 9, 2014 Отговорено Октомври 9, 2014 Ha-ha, Very well done Jabs! 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Октомври 9, 2014 Отговорено Октомври 9, 2014 ^^ Добре звучи, но не знам дали нещо може да ме накара да хвана пак поялника. И пари няма да си купувам само ще гледам значи 1 Цитирай
jabs Отговорено Октомври 9, 2014 Отговорено Октомври 9, 2014 ^^ ти свириш, не си губиш времето като нас с глупости Цитирай
synchu Отговорено Октомври 9, 2014 Автор Отговорено Октомври 9, 2014 Колегата jabs, а и други са наясно, че първият Клон, който направих въобще не ми хареса и си казах това не е за мен и нямам идея какъв е този шум около тоз един ефект. Даже май не съм го поствал тук или поне не си спомням Е този е съвсем друга работа великолепен, просто великолепен. Препоръчвам, а вече и други може да подкрепят 2 Цитирай
Recommended Posts