jabs Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 (Редактирано) ^ Изтървах един в английския Ибей и още съжалявам. Великолепен педал, честито! Не искам повече да спамя темата, за последно малко впечатления от свиренето до два през нощта на PRS-a. Аз съм вече човек на години и ми е късно за емоциите от първа среща, но мисля че ако трябва да разпродам всичко и да си оставя един инструмент бих избрал именно него. Бях скептичен много преди покупката. В момента мога да кажа следното: - изключително широк спектър на звук. "Универсален" инструмент, нямаше усилвател в който да не звучи добре, от крънч до хай-гейн; - има собствен характер. Това не е нито Фендер, нито Гибсън, някъде по средата е, но е съвсем различно животно...; - адаптерите са 59/09, не съм ги проверявал но ми се струват с доста висок аутпут. С намаляване на волюма става красиво. Освен това за пръв път свиря на китара с два напълно равнопоставени адаптера - нека и бриджа са еднакво интересни и запомнящи се; - грифа е Pattern Regular, не тънее и е изключително удобен. Лакът не пречи, ако разбирате какво имам предвид не знам как да го формулирам другояче - тремолото е удобно, в комплект със заключващите ключове китарата не разстройва. Не разбрах горния коментар за бриджа, няма и да се задълбочавам - китарата е МНОГО лека; - накрая: има много малки детайли и детайлчета по китарата които са мислени и направени различно и по-удобно от други подобни. Искрено препоръчвам на всички неопитали марката да намерят и пробват. Неприлично скъпи са, но втора ръка от UK особено излизат на сравнително прилични цени и с търпение и късмет може да се намери. Заслужава си, вярвайте. Тук спирам да не досадя Редактирано Март 11, 2016 от jabs 10 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 Не искам да те обидя или да правя сравнение, но Vintage клонинга на тоя PRS е МЕГА тежък пък. Този модел има ли камери вътре? 513 моделите (не знам дали всички всъщност) имат камери, може заради това да е по-лека. Или пък да си свикнал с Гиби '59 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 (Редактирано) Не, няма камери Чух една теория при продажбата че е избирана от човек на PRS в самата фабрика и е от селектирани дървесини. Доколко е вярно не знам. От друга страна е махагон което не е леко дърво, но самото тяло е много тънко, по-тънко дори от Страт, да не говорим за ЛП.... Нямам база за сравнение, не съм свирил на други Къстъм 24. Редактирано Март 11, 2016 от jabs Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 Тежкото дърво не е предимство и освен ако не е характеристика на самата дървесина в повечето случаи е резултат от използването на няколко слепени парчета и/или недостатъчно изсъхнала дървесина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 Камери,без камери..всичко е до изработка,SG-то ,моето поне е страшно леко,звучи убийствено,онзи ден пипнах едно 335 в MMG и ми откъсна главата като звучене (принципно слушам китарите без усилвател-на акустик им излиза душата),а е с камери "пеперудката" и пак си тежи стабилно..(освен да пускам тото ) За оригинални Гибсън говоря,ако някой не е разбрал. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 Просто за информация, хубавия махагон не е тежък И теглото няма отношение към звука, въпреки общо възприетите глупости. Т.нар 1st grade махагон е добре и равномерно изсушен, както и съвсем не тежък. А PRS има далеч по-заслужена слава от други големи марки в този ценови диапазон. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 jabs, ще продаваме май Gibson-ите :>> И аз нещо се загледах в PRS-ите, че мензурата по се ядва. Изработката няма да я коментирам, ти сам виждаш - медец 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Март 11, 2016 Автор Share Отговорено Март 11, 2016 ^ Супер, ама предупредете от по-рано да почнем да събираме пари 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Claypool Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 jabs, ще продаваме май Gibson-ите :>> И аз нещо се загледах в PRS-ите, че мензурата по се ядва. Изработката няма да я коментирам, ти сам виждаш - медец Silverburst-а, ако тръгнеш да разпродаваш, кажи на каква цена, за да преценя дали мога да си го позволя. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Март 11, 2016 Автор Share Отговорено Март 11, 2016 ^ Чака си реда! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jim-ph Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 (Редактирано) А аз взех един USRG30. 1995 година, 2500$ беше. Бях скептичен, обаче като го пробвах - какво да кажа, звучи. Звучи, наистина... Редактирано Март 11, 2016 от Jim-ph 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 Просто за информация, хубавия махагон не е тежък И теглото няма отношение към звука, въпреки общо възприетите глупости. Т.нар 1st grade махагон е добре и равномерно изсушен, както и съвсем не тежък. А PRS има далеч по-заслужена слава от други големи марки в този ценови диапазон. Както ми обясни Херберт,от когото купих ес-джи-то има значение от коя част на ствола е взет материала-порите един вид - по нагоре е по плътно и обратното,и естествено,дали е добре изсушено,та от това зависи теглото доста,абе нали имаме уши да чуем кое как звучи,другото е теория.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Март 11, 2016 Share Отговорено Март 11, 2016 Не, няма камери Чух една теория при продажбата че е избирана от човек на PRS в самата фабрика и е от селектирани дървесини. Доколко е вярно не знам. От друга страна е махагон което не е леко дърво, но самото тяло е много тънко, по-тънко дори от Страт, да не говорим за ЛП.... Нямам база за сравнение, не съм свирил на други Къстъм 24. Поздрави за китарата, супер, че ти харесва. Много качествени и красиви инструменти, но не за всеки вкус, вероятно заради особения им саунд (наистина нещо средно между Страт и Лес Пол). Аз поне не можах да се разбера с моята Custom 24 и месец след като я купих, замина при човек , който я ценеше истински, а аз преминах окончателно в лагера на Гибсън. Но китарата наистина е бижу като направия 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
atanas_shishkov Отговорено Март 12, 2016 Share Отговорено Март 12, 2016 Честито JIm-ph и добре дошъл в клуба на Ibanez Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jim-ph Отговорено Март 13, 2016 Share Отговорено Март 13, 2016 то е само название Ibanez. Нито фабрика, нито лютиери нямат никакво отношение към Ibanez, по принцип. Една малка къстом шоп фирма в сащ правиха USRG модели. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts