Jump to content
Българският форум за музиканти

Jim-ph

Members
 • Content Count

  549
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Jim-ph last won the day on August 17 2018

Jim-ph had the most liked content!

Community Reputation

332 Excellent

About Jim-ph

 • Rank
  Пристрастен
 • Birthday 02/15/1986

Previous Fields

 • Инструмент
  устна хармоника, китара

Contact Methods

 • MSN
  jim@pocketheroes.org
 • Website URL
  https://www.facebook.com/vintagejaps
 • ICQ
  597838202
 • Jabber
  palmheroes@gmail.com
 • Skype
  palmhero

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 • Interests
  устна хармоника, китара

Recent Profile Visitors

1,085 profile views
 1. изфукам се с Орфея ми. "Минт-кондишен" е, като нов. Като китара е - най гаден гриф от всичко което имах - ама звука е добър. Ако не би е било в колекционно състояние бих му таковал гриф-а до C-shape / 12" и газ ;-)
 2. Jim-ph

  Пукнатина

  имах японски мустанг 1999г, цяло тяло му е било на 6 части, пре-лепено няколко пъти. Свири без забележка.
 3. еми аз не знам и коментатора откъде взима озвучени от него цени.... явно е от Марс. 1970те Гибсони струват от 1500 до 3000$ това е, общо взето.
 4. защото това не е точно менте...
 5. +100г бонус от холандска индика and we're good
 6. Килима от Иран, а цвят смятам че е сърф грин. Поне така беше написано в рецепта за смесване на нитро боя.
 7. И още тази китара съм си направил. Тази е левичарска (ама май хем така, хем така е удобна...). Вариация на Суперсоник, 24".
 8. хубава аналогия с концерта на Foreigner да, хубава. Просто касаемо точно Фендер-а ситуация е малко странна. От една страна, колкото по-дълго производство, толково "по-фендерски" китари трябва да се правят (от смяна на фабрика или начало на нова производственна линия). Да речем, контракта с Фуджи е почнал през 82ра, а фрезуването и т н почва да приличат повече на американски фендери към 90те години (явно имаше корекции/промени/нови чертежи от ръководна фирма). ОБАЧЕ. Най-яката продукция им единодушно се признава JV серия фендер и скуаер - то ест, най първите. И като някой пипнал от всички периоди - тука съм солидарен.
 9. Какво къде се произвежда е МНОГО относително нещо. Например, дали Фендер е Фендер сега? Фабрика не е Фулертън вече, собственик и идейния център не е Лео Фендер от 1964 година. Технология е съвсем различна. Работници на фабрика също не са същи! Имало японски "Фендер". окей, какво е това? Това са две фабрики - Фуджи-Ген Гакки (1982-1999) и Дина Гакки (1999-2014). Същи ли са технологии и работници там? Не. Какво е им общо японска продукция с американска пост-1988 (Корона фабрика)? Нищо много общо, честно казано. През 1982 година Фендер са оглеждали продукцията на различни заводи, спряли са на Греко стратокастери като най удачни и най близки по форма/профили/и т н, то есть като най близкото и най с минимални необходими промени. Ето, подписаха контракт с Фуджи, които са продолжили да произвеждат Греко, само вече с лепенката "Fender JV". Bottom line: Между продукция на Корона САЩ (а между др. сега така се наричани USA серии СЕ ПРАВЯТ В ЕСНЕНАДА МЕКСИКО и се само сглобяват в Корона!), значи - между продукция Корона и Фулертон фабрика има толково голяма разлика колкото между Фендер и, да речем, Ария Про 2. Говоря за внешни промени, разлика по контури и т н. По звука всяка дадена китара от каквото да е производство - трябва да се разглежда отделно. Какво искам да питам - КЪДЕ точно е критерий, продукция на една марката да се казва "ето това е продукция на Фендер, а това е продукция на Гибсън"?
 10. аз съм амбидекстер
 11. Известно от коя част на Япония - провинция Китай.
 12. Спокойно. Във Варна никой освен мен не купува китари, така или иначе.
 13. Направих си такъв страт за себе. Звучи като на Марк Нофлер '59: https://soundcloud.com/user-200304573/duoton-knopfler-strat-clean1
 14. Довърших мой първи Duoton Lo-Diver.
 15. интерлогистика. До 30кг са 60лв.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.