Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Mesa Boogie Mark V и Mesa Recto 2x12 Slanted кабинет. С това се приключват дъгогодишните ми мечти за гиър :)

Появи се съвсем неочаквано в последните седмици преди да напусна Турция, наложи да пропътувам 900км, както и да се разделя с доста неща за него, но си струваше. 

5qovd.jpg

213ejxy.jpg

23m3d6a.jpg

2v1sztv.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Отговорено (Редактирано)

Savage беше едно от нещата, с които трябваше да се разделя, няма да изброявам, че още ме боли сърцето. Беше труден избор, но се успокоявам с това, че лесно мога да намеря такъв в София :)

Яд ме е, че нямах абсолютно никаква възможност да посвиря на него, поне успях да ги чуя заедно двата. Допълват се взаимно... бих запазил и двата ако имах възможност, но уви :)

• 2 weeks later...
Отговорено

След 10 години точене на лиги, събиране на минерали и опити за отглеждане на трети бъбрек: Carvin CT424M.

CarvinCT424M-small.jpg

Тяло махагон, кленов топ, гриф от 5 парчета махагон+клен, 25" скала, фретборд от абанос, заключващи се ключове, Med-Jumbo 24 прага, стандартните C22N+C22J адаптри, ТОМ стил бридж с пиезо, 3-way суич + волюм + пуш-пул тон пот за магнитните адаптри, 3-позиционна цъкалка за рутиране на сигнала, волюм за пиезото.

Конструкцията е сет-нек, но грифа влиза много навътре в тялото. Не щях 24 прага (на кой ли му трябват), но по някаква причина не се предлага пиезо опцията за 22 праговия модел и трябваше да избирам или с нея + 24 фрета или с 22 прага, но без пиезо. Ключовете са Carvin, изглеждат ОК и държат добре. Адаптрите пишат, че са що-годе сходни на JB+Jazz комбинацията (за съжаление на този модел не се предлагаше Direct Mount Pickups опцията). Бриджът е вкопан и благодарение на това струните са нормално ниско до тялото! Не като на Гибсън супер дефектната идея (не знам как как са я измислили, че и ги купува някой) на 3 см у въздуха и грифа под ъгъл. В бриджа има пиезо елементи, съответно в кухината отзад има една платка и 4 метра кабели. Кухината е екранирана с медно фолио. Контролите за пиезото са усилване и 3-позиционна цъкалка, която сменя кога къде (на кой изход) какво да се чува. Якото е (беше ми задължително условие), че може да се чуват двата сигнала едновременно. Стандартно има още две врътки за високи и ниски на пиезо сигнала, но за $50 ми ги махнаха, този вариант всъщност е алтернативно разположение на електрониката. За съжаление пиезо усилването се върти много трудно (само с 2 пръста) и мисля да сменя потенциометъра, който обаче е запоен на платката и не знам дали и как ще стане. Другият мод, който замислям, е да сложа 5-way суич и пуш-пул тона да цепи бриджа на сингъл, както е на другата ми китара.

Отговорено

^^Този Carvin е за темата "Най-красиви китари" Честито!  :hooray:

И както гласи една тема забодена като "ВАЖНА" в популярен форум за метъл китаристи: "Just buy a 5150!" 

Темата беше сложена от администратора на въпросния форум и не гласи нищо повече. Човекът знае какво говори! :)

EVH5150III 50W Head

f4bwi.jpg

2zjjcev.jpg

Отговорено

Честито Baby Thomas, да я разтриваш със здраве!Гледам формата е PRS, само ми е интересно защо няма инлеи?Отстрани на грифа сигурно има точки поне.

Честито, G.Varbanov!

Ама много бяла таз глава ;)

Отговорено (Редактирано)

^^Уж сложих китарите, за да не си личи толкова :(

^Мерси, мерси :)

Живот и здраве, че бая път ги чака! 

Отговорено

Главата сигурно е бяла, за да напомня на някои любими прахообразни субстанции използвани обилно от EVH през "онез" години. :lol:

@G.Varbanov

Има и по-красиви, но там цената беше още по-свинска. Шарените топове са още $400, да не говорим ако се вкара и по-екзотично дърво. Нищо, де - следващия път! :greenangel:

@Heartman

Многото точки винаги са ми "пречели", особено като са седефени и се падне светлината под един крив ъгъл и "изгаснат". Предната китара беше с "празен" фретборд и ѝ свикнах, затова реших и тази да е така. Отстрани по грифа си има бели точици да подсказват. :yes:

Отговорено (Редактирано)

^ Браво Цецо, сбъдна ти се мечтата. Но защо се отказа от Флойд Роуз-а?

Заради пиезото ли?

Редактирано от DILETANT
Отговорено

@G.Varbanov: Честито за Mesa-та и EVH! С такава огнева мощ можеш да превземеш света - направо записвай албума, издавай и тръгвай на турне. :) Интересно ми е дали ти допада 5150то - да сравним впечатления.

Отговорено (Редактирано)

^Не успях да дочакам да дойда при теб, за да го пробвам първо. :)

Ще дойда да се видим и да полафим по този повод на по бира, като се добера до Пловдив  :cheers2:

Първото и кратко впечатление беше главорежещия гейн... осезаемо спрямо Mesa-та, която не е чак толкова high-gain усилвател. Двата усилвателя се допълват перфектно. 

Другото което ме изненада беше представата за "мини" усилвател на Еди... няма нищо мини в тази глава. С размерите си, 16-те си килограма и 7-те preamp лампи, съвсем спокойно можеха да боднат още две 6L6 крайни, да се отърват от единия канал и да стане стабилна 100 ватова глава. Има достатъчно място вътре.