Jump to content
Българският форум за музиканти

DILETANT

Members
 • Content Count

  1,156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

DILETANT last won the day on April 25 2020

DILETANT had the most liked content!

Community Reputation

143 Excellent

About DILETANT

 • Rank
  Пълен лаик

Previous Fields

 • Инструмент
  Guitar

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

932 profile views
 1. DILETANT

  Форумна среща след пет години

  Винаги с удоволствие, но имайки предвид новите антипандемични мерки май се очертава да е догодина лятото.
 2. Концепцията за FRFR (full range, flat response) не е нова. Още в началото на 80-те години Том Шолц от групата Бостън прави революция в китарния звук като отхвърля използването на традиционните тогава китарни усилатели и говорители и изобретява серия с марката ROCKMAN от аналогови стерео модули (състейнър, ехо, хорус, компресор, EQ), както и на известния предусилвател със слушалки, който се закача на колана. С ROCKMAN, освен Boston са записвали Def Leppard, Joe Satriani, ZZ Top и др. Най-изчерпателна информация за ROCKMAN има тук: https://www.rockman.fr/ В днешно време ROCKMAN са колекционерска страст и някои продукти се търгуват доста скъпо в ebay или на други места.
 3. DILETANT

  Бридж тип Флойд Роуз

  Купуването на китара на старо си е до късмет. Трябва да следиш офертите, може изгодно да изпадне някоя добре пазена и с качествени компоненти. Няма обаче голям смисъл да купуваш китара 2-ра ръка, среден клас, и след това да я модваш за 400-500 лв. Ето една оферта за китара от магазин в БГ с много добри адаптри и хардуер, която според мен си заслужава цената и даже може да се пробва: https://www.musicworld.bg/bg/m_5540000/i_61610/Charvel_Pro_Mod_San_Dimas_HH_FR_MN_TRB.html По въпроса с FR тремолата, моят опит е основно със Schaller, които аз намирам за много стабилни и надеждни. Има пазар на частите им, ако се наложи подмяна.
 4. DILETANT

  Новия John Mayer PRS Страт

  И на мен не ми харесва този сигничър модел. Топлата вода е открита отдавна, всичко е само маркетинг и как да прилапаме някой известен артист към нас.
 5. DILETANT

  Tото

  Звуковите проблеми в началото не помрачиха готиното настроение през целия концерт. Повече от 2 часа наслада за душата! Групата свириха с хъс и майсторство, присъщо за TOTO. Електрическата китара на Люк се губеше в микса, особено при солата, докато при акустичната положението се ядваше. Не съм сигурен дали е от акустиката в залата или от звукоинжинера. Като че ли към края на концерта, звукът го пооправиха. И аз се чудя къде изчезнаха Богнерите на Люк!? Може да е минал на Fractal или Kemper за европейското турне с цел икономия на транспортни разходи. Много не ми допадна сетлистата, но явно искаха да направят ретроспекция на 40 годишната им кариера и очевидно успяха.
 6. ^ Вярвай ми, има песни, даже и групи - тотално в зоната на забвението. Кой пуска Турбо, Кукери, Фоноекспрес или Славяни например? Почти никоя медия. А дискографиите се намират само по нелегален начин, за съжаление.
 7. Напоследък се сдобих и често слушам дискографиите на Щурците, ФСБ, Турбо, LZ, Кукери, Диана експрес, Фактор, Импулс и Тангра, т.е. групи от тогавашния мейнстрийм (70-тe и 80-те до промените), които често звучаха по програма "Хоризонт", концертираха по страната и ги даваха в различни забавни програми по българската телевизия. Чувствата са ми носталгични, защото има прекрасна музика в тях, която е почти напълно забравена днес и най-вече може да се чуе на поредната годишнина на някой от изпълнителите в НДК или Армеец. Общо взето твърдият рок тогава беше някъде в ъндърграунда и някоя по-екстремна група можеше да се чуе единствено в кварталното читалище, но не и по медиите (само държавни тогава). Разбира се, когато започна перестройката, нещата се промениха, задуха вятъра на промяната и забраните не бяха толкова строги. На първият рок-фестивал, на който съм присъствал в живота си, беше в Летния театър в Борисовата градина на 15 май 1987 г. и тогава за първи път чух Тротил, Кале, Конкурент, Медиум, Ахат и др., които не помня. След това имаше 2-ри рок фест, през май 1988 г., на зимната пързалка "Дружба", където свириха Субдибула, Хан, Елит, Дисонанс, някакви чехи и др. През 1989 г. имаше и "Рок-ринг" на стадион "Академик", но аз вече бях в родната казарма и нямаше как да присъствам. Точно в казармата чух за първи път Контрол, които доста ме впечатлиха. Във времената на перестройката и в началото на промените, на рок-сцената се усещаше някакъв подем и ентусиазъм, даваше се поле за изява на групите, имаше излъчвания по радиото и телевизията и се появиха много нови имена.
 8. Polytune plug-in на TC Electronic, намален от $49 на $9,99 http://www.tcelectronic.com/polytune-plug-in/
 9. TONY, наборе - аз бях в ШЗО-то тогава и гледах концерта на Импулс в културния дом на школата. Да беше си сеч отвсякъде, особено през 1989 г., но и до днес се чудя, не беше ли този концерт на пълен плейбек тогава !?!? Не си спомням дали на сцената имаше китарни и бас усилватели изобщо. Предната година (лятото на 1988) гледах Импулс в курорта Дружба (сега Св,св, Константин и Елена), като тогава бяха в състав: Илия Кънчев (клавишни), Атанас Иванов (бас, вокал), Светослав Колев - Цвъри (китара) и Орлин Радински - Линча (ударни), и тогава забиха много яко, и със сигурност беше живо изпълнение.
 10. ^^ To май и в nova delay има симулация на най-голямото чекмедже.
 11. DILETANT

  Процесори

  ^ То първите албуми на Сач са записвани с Rockman, но си звучат страхотно дори и днес! Въобще на запис,трудно би се усетила разликата дали е свирено с лампи, транзистори или процесори.
 12. Изглежда прилично тремоло, дори и да не е от най-квалитетните.
 13. Би трябвало да стават. Аз лично предпочитам Шалерските, по-къси болтове - Schaller 386000, и съм подменял оригинални с Шалерски без проблем. Но не знам твоя Флойд да не е някакво супер евтино бюджетно изпълнение, което да е с по-различна резба.
 14. Вземи си Schaller и няма да сбъркаш! Качествени са! Аз съм си сменял всичките седла с такива, защото на корейска китара Peavey, с лицензен Флойд, почнаха една по една да се скапват, както резбите на болтовете с които се стягат струните, така и резбите на седлата отвътре.
 15. Зависи какво точно търсиш, но най-близо до оригиналния Floyd Rose е Schaller, У нас се внася от Динакорд, http://www.musicworld.bg/bg/m_3520000/Schaller.html
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.