Jump to content
Българският форум за музиканти

goqe

новаци
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Ел.Китара

goqe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Наистина не знам кой раздел е най-подходящ за запитването ми, но имам нужда от мнения. Харесах си един сет ел. барабани Yamaha DTX450K в Музикер БГ. Цял комплект с столче, палки, слушалки и самия сет. Въпроса ми е - някой пазарувал ли е от там и знае ли дали са надеждни, тъй като банковия превод е единствения начин за разплащане? Моля без изказвания относно избора ми на електронни, а не акустични. Благодаря предварително!
  2. А някакви мнения относно звука със слушалки? Имам прилични слушалки и основно с тях ще свиря. Мисля да включа усилвателя с Line In право в компютъра.
  3. Благодаря за отзивите. След като постнах запитването си вчера се огледах за Vypyr 2. Реших да поизтъня джоба си и да се хвърля направо на Vypyr 2. Sonny - да разбирам че USB интерфейса за звукозапис не е силната страна на този модел AMP? За съжаление никъде в страната не знам къде мога да го намеря да го пробвам. Най-удобното е онлайн поръчката.
  4. От една седмица оглеждам и питам цял гугъл и се ровя във форума, но така и не намерих отговор на въпроса си. Милиони пъти са задавани такива въпроси и още сигурно милион ще бъдат зададени, но просто не знам къде да потърся помощ. 3 години минаха откакто спрях да свиря, но реших да възобновя това мое любимо занимание, а какъв по-добър начин от това да си взема нещо ново? Бюджет голям нямам, но за кубе във вкъщи реших че е достатъчен - 400-500 лева. А именно избора ми е Peavey Vypyr VIP 1. Изгледах много демо видео, изчетох много информация, но със скромният си опит не мога да се реша на тази покупка. http://bad_link.eu/bg/product/5018/peavey-vypyr-vip-1-20-watt-acoustic-bass-electric-guitar-amplifier.html Както съм упоменал във заглавието - целта ми е гъвкавост. Обичам да свиря метъл, рок, но винаги си се връщам към блус-а, с който започнах. (И не - не го мисля за гъвкав заради това, че може да свири бас и акустична китара) Бих се радвал неимоверно на качествени мнения относно това парче апаратура. Дали това е гъвкавостта, която търся? Китара, с която ще бъде ползван е Epiphone Les Paul Zakk Wylde Bullseye. Без мултипроцесорен ефект. Благодаря за вниманието.
  5. Значи да се изясним - ако ползвам холдър значи няма да трябва да дупча китара за да слагам батерите и обратно? Трябва ли да дойде с китарата този холдър ако го я поръчам от www.thomann.de? Ако ли не - http://www.thomann.de/gb/goeldo_gotoh_snap...atteriefach.htm - това върши ли ми работа.
  6. Ясно. Благодаря. Мисля да си купувам Epiphone Futura FX Custom,но едва сега разбрах за тези батерии и реших да се разровя. В сайта на www.thomann.de като напиша в търсачката EMG holders и нещо не ми излиза или аз съм сляп?
  7. Искам да попитам какво представлява тази батерия и малко информация за нея. Рових из гугъл,но не намерих много информация за нея освен че има Lithium вариант на батерията. Искам да разбера къде се слага,през колко време се сменя,от къде в България може да се намери и на каква цена и ако може снимка да видя какво представлява.
  8. Незнам вие какво иамте предвид под "метли" за мен всички китари са си....китари. Ако ще да е %*# образна форма,но пак е китара. Такова нещо акто "метли"-инструменти не съществува. А и нямам възможност да разгледам магазините встолицата по простата причина че не съм от там и няма как да ги намеря. Ходил съм в Динакорд в Бургас и нямаше каквото търсех.
  9. Да - 500 евро съм заделил само за китара. И не вскички метли са мои.... Справка
  10. Ще се наложи. Или направо ще си купя Epiphone Futura FX Custom и работата е готова.
  11. Там е въпроса - искам като я купя да не се налага да ги сменям тъй като не съм голям разбирач.(Както повечето сте разбрали...)
  12. Хора - това с "врещи и трящи" и да заглушава Даймбег беше в кръга на шегата. С това исках да кажа някоя, с която мога да правя гореспоменатите от някого трикове с тремоло. Та за да чуват тези трикове добре -> висок output. Ще съм благодарен на примери до 500 евро.
  13. Издирвам китара, която има висок "output"(незнам как точно се превежда). Да може с тремоло да вряска че да заглушава Dimebag. Ако може от www.thomann.de и да ме осведомите какво трябва да гледам като търся точно по този критерий. Ако може да е с по-странна форма...(Explorer,Flying V etc.) П.с - Кой знае още колко теми ще направя докато си купя китара...
  14. То не ми е проблем от там да я поръчам. Ама искам да я пипна та да видя как е.
  15. След безсънни нощо размишление намерих своята китара. http://www.thomann.de/gb/bc_rich_mockingbird_st.htm Въпроса ми е - къде а я намеря в България? (Реших да е с тремоло после да не съжалявам че съм си взел без.) Гледах сайта на www.visiarts.net, но там я намя сред Mockingbird-дите. Някой да знае къде мога да я видя и изпробвам?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.