Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. DANEV

    DANEV

    Members


    • Points

      3

    • Мнения

      378


  2. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      2

    • Мнения

      8667


  3. yamaha

    yamaha

    Members


    • Points

      2

    • Мнения

      1320


  4. Fashion

    Fashion

    Members


    • Points

      2

    • Мнения

      719


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 03/22/21 във всички области

  1. Още една метъл машина е вече тук:
    2 points
  2. Хайпаса е ок ,но го прави на ниво миксинг на отделните тракове по отделно. На ниво мастър режеш ниските на цялото парче . При баса тътнещите честоти може да ги чуеш и между 230-280 херца. И както казаха по-горе рязане -18 децибела е прекалено. Никога не съм рязал повече от -6 дб. Аз обикновено не слагам хайпас на баса а търся честотите, които дразнят. Успех!
    1 point
  3. А кой и къде е казал, че неговият шум е брум? Нали взаимно стигнахме до извода, че незнайно как се е включил в марсохода, а той не работи на 50 херца.
    1 point
  4. Може би трябваше да уточниш в първия пост, че това е пресет за гадно смесен бекинг трак или нещо такова. Освен това бих пробвал 2-3 други плъгина, точно такъв проблем с графично ЕКю не би тръгнал да оправям. Даже изобщо не се сещам масово да се ползва някъде в микс/мастър процеса (това не значи, че е неправилно). Динамично ЕКю или Мултибанд компресор вероятно ще свършат по-добра работа.
    1 point
  5. Снощи направих за тест ограничение на мощността на PID-а (динамично нагласям OutputRange на PID-а) , когато е близо до (под) заданието. Нещо такова е: >= 40 градуса под заданието - макс 100% < 40 градуса под заданието - макс 90% < 30 градуса под заданието - макс 72% < 20 градуса под заданието - макс 54% < 10 градуса под заданието - макс 36% < 3 градуса под заданието - макс 18% Над заданието - макс 10% Тези числа са съвсем опитни и мога да опитам, да ги променя, или да направя параметрично уравнение, така че, да може да се наглася някакъв удобен коефициент в настройките. PID-а работи тук, но с ограничение по мощност, все по-голямо, с приближаване на целта. Така при включване на машината се наблюдава постепенно намаляване на стръмността на покачване на температурата, докато се стабилизира. Времето за достигане на 93 градуса (от 22) е малко под 3 минути, което може би мога още малко да ускоря (до 2, примерно), но и така със сигурност е много по-добре, от Overshoot-а до близо 110 градуса, ако разчитам нa "оптимални" коефициенти на PID регулатора (поне според дълги Auto-Learn процеси, които пусках). За да не се чака много възстановяване след кафе, когато помпата работи, аз добавям "мощност" под формата на сума в една променлива, която сума алгоритъмът "изразходва" под формата на изкуствено и императирвно увеличаване на мощността над тази, определена от PID регулатора, докато натрупването не се "изчерпи". Ако се сметнат правилно времеконстантите, може съвсем точно да се противопоставим на процесът на изстиване, който идва със закъснение след влизането на студена вода. На практика процесът се държи инертно, като кондензатори, свързани през известно съпротивление. Реотанът може да се нагрее бързо, но отдава топлината на бойлера и водата известно време. ПО същият начин, водата известно време отнема топлина от бойлера. Експериментално чрез налучкване се постигат много добри резултати - понеже реотанът има достатъчна мощност дори да нагрява водата докато тя изтича, когато се подберат правилни константи, се получава Steady-state положение, което е в рамките на 0.5 градуса от заданието и се колебае около него, а пускането на 40ml кафе води или до незабележимо разколебаване, или до спад с около 1 градус, след което нарастване с 1 градус (или обратното - първо пик и после спад, в зависимост от това, дали сме подали по-малко или повече топлинна енергия, отколкото водата е отнела). Разколебаването се дължи на реакцията на PID регулатора. Може би ще направя алгоритъм, който да прави приблизителна оценка на топлинния капацитет на системата, както и нейното Rth към външната среда (скорост на изстиване). Тези данни, заедно с времеконстантата на системата, могат да се ползват за да се предвиди колко енергия да се подаде, че да се доближим бързо до заданието, но да не го надскочим. Не съм специалист по термодинамика, та можете да помагате. И моето налучкване дава отлични резултати, но ако трябва да споделям проекта, трябва алгоритъма да е хубав, с разбираеми входни параметри за настройка.
    1 point
  6. Това исках да кажа и аз - дори не и 3-4dB, на финалния етап често се правят корекции само от 1-2 децибела. Те и затова хората са казали - ако не си докарал нещата при микса, не разчитай да ги оправиш при мастера. Такова рязко обиране на ниските (с подобна крива) понякога правя на някой вокал, за да изчистя разни излишни външни резонанси в тази област, дето ги е хванал микрофона. Но в случая тези неща се правят още в началото, така че няма как да се говори изобщо за мастер.
    1 point
  7. Уши трябват Sent from my iPad using Tapatalk
    1 point
  8. Ние сме група "Mocha" и това е първият ни официален сингъл. Състав: Десислав Великов (Бяла - обл. Русе) - Бас китара Добрин Добрев (Русе) - Саксофон, Пиано, Клавишни Валентин Данев (Стара Загора) - Китара Автор на темата - Десислав Великов Миксиране и мастеринг - Добрин Добрев Запис на китарата: Цветан Колев ПОКАЗВАНЕ НА ПО-МАЛКО
    1 point
  9. О, много е красиво, а и е много добре записано. Звучи освен това популярно, което също е хубаво! От доста време следя твоите публикации и ми харесва, че освен с познания, свириш със сърце.
    1 point
  10. Електрически шум и миши лайна - определено са неща, които не искаш в къщата си, одобрявам.
    1 point
  11. Приятели, с голямо удоволствие ви представям новия ми сингъл RUN AWAY в който имах огромното удоволствие да работя с Тома Здравков (вокали), Ивайло Звездомиров (бас), Иван Христов (клавишни), Теодор Янков (барабани) и Станислава Христова (вокали) Много се гордея и с обложката на сингъла, която е дело на моята арт жена Тереза Духлевова. Шервайте, фолоу-вайте и съпортвайте на воля че само това ни остана ? Надявам се да ви хареса ???? Чуйте ТУК
    1 point
  12. Тук можете да научите повече за събитието, което се провежда онлайн всеки Четвъртък - https://fb.me/e/gEkl0Rqut
    1 point
  13. Малко метал за разнообразие...
    1 point
  14. Заради доброто старо време, когато поствахме много музика, джемехме, правехме усилватели и камиончета и ги тествахме... бе готино беше. Сега фейса и някакви нови платформи завзеха сцената. Стар съм аз за тях С Ванката (Иван Иванов, а.к.а., някога в тоя форум, Anomandrus) се запознахме ... пак покрай форума. Пишехме разни мъдри мнения скрити зад никове, и накрая решихме да пием по кафе (не по бира, защото сме работни хора) на живо. Разменихме телефони, чухме се, проведохме следния култов разговор (цитирам по памет) "Здравей Яворе / Здрасти Иване / Ами хайде накрая да пием по кафе бе мен, стига сме чатили по форуми / Яко, къде ти е офиса? / На Булевард "Х" / Я, и моя е на Булевард "Х"... на кой номер? / Ами на номер "Y" / Така ли? И аз съм на номер "Y".... (мълчание) .... Ти на кой етаж си бе човек?! / На четвъртия / Ами аз съм на шестия.... Те така те. Истинска история. Оттогава сме приятели. Само с чатене по форумите и нета се стига ей до такива абсурди. Да се познаваш с някого на здравей-здрасти на живо и да имате тонове за какво да си говорите, пък да не го знаете. Мои са китарите, баса, перкусиите, мандолината и хармониката. Ванката намачка барабаните, добави китари и пя яко. И написа текста. Преди да го изпее, разбира се (шегуф). След това миксира, мастерира и спретна клип. Три-в-едно, и се добро Хаирлия да е. Слушайте на воля, безплатно е. Ако ви хареса, ашколсун и тешшекюр едерим Ако не ви хареса, пак ашколсун и сполай за времето Злите езици твърдят че по някое си радио щяло да се чуе скоро, но ние не им вярваме. Важното е музика да има. И да сме здрави. И да сме повече зад китарите, и по-малко зад клавиатурите. Толкоз от мен. Старото куче Явор, а.к.а. Jabs Неписал от години, пък какво му стана 'неска, не знам. Умили се
    1 point
  15. Я,чак сега го видях/чух.Супер е според мен,то тук трудно се чува нещо по-различно от чегъртане на метъл,та затова няма коментари може би.
    1 point
  16. Какъв еквилайзер прилагате при мастерирането? Аз режа тътена - rumble cut - (под 100 Hz); премахвам ниските среди (150-200 Нz); вдигам средите (500 Hz); вдигам високите среди и презънса (3-5 kHz); за яснота 1-20 kHz.
    0 points
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.