Jump to content
Българският форум за музиканти

Panzergrenadier

Members
 • Posts

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Panzergrenadier last won the day on May 15 2021

Panzergrenadier had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, бас, вокал

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

3056 profile views

Panzergrenadier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

37

Reputation

 1. Сериозните музиканти, които търсят хора, (или музиканти, търсещи група) публикуват записи за да разберем дали изобщо си струва да отговаряме на обявата. Имате комп, саундкарта, програми - запишете се и се представете, да видим дали си струва.
 2. За мен смисълът е да се записват неща, които ще се поставят на сцена. Иначе остава един нет, фейсбукаджийски проект без реализация пред публика. Композиране, записи, свирене наживо - това е един пълен цикъл.
 3. Допадат ми бързите метъл песни с две каси. Ето още нещо от мен. https://soundcloud.com/drastic_measures_band/cut-in-the-dark Елате да свирим. Come on, let`s play fucking metal!
 4. С теб сме свирили, но нещо не ти хареса. После взе да се оправдаваш, че нямаш време. Ясен си.
 5. Вокалист и китарист от София съм. Търся хора - басист и барабанист, а защо не и втори /соло/ китарист с които да свирим предимно авторски хеви, спийд метъл в добрите традиции от 80-те години. Ето нещо от мен: https://soundcloud.com/drastic_measures_band/boundaries-of-aggression-master https://soundcloud.com/drastic_measures_band/madman-lives-again-mastered
 6. Не вярвам в многото музикални проекти (многото дини под една мишница), каквото се опитваш да правиш ти. Това не води до никъде. Много преди да станеш член на Зомби бар, Коцето ми предложи да участвам, но отказах, понеже исках да си правя своите неща. Аз разбирам работата в група като непрекъснато даване на идеи за авторски песни. За една година би трябвало да направим 10 песни. Това е моят принцип. Свиря ли в много групи и проекти, нещата се разводняват и не можеш да си пълноценен навсякъде. Това е моят преживян опит.
 7. През годините ти си работил с много добри вокалисти. Да спомена само Недко и Тони Старшината и за знаещите е ясно. Защо не си ги задържал - не знам. Да си успешен музикант са нужни както музикални умения, така и характер, комплексно е. Аз ако бях имал възможност да работя с такива вокалисти щях да ги затрупам с идеи за песни. А в рок музиката владеенето на английски език е просто задължително. Цялата литература е на английски. Знае ли един музикант сносен английски, пише и свои текстове. За тънкостите си има идиоматични речници, римови речници. Ясно е, че както заимстваме рифове и сола от изявени музиканти, можем да заимстваме и строфи, рими и т. н. т. за да създадем наши текстове.
 8. Вокал/ритъм/соло китарист търси група в София. https://soundcloud.com/drastic_measures_band/life-cleaner
 9. Нямам амбиции в кавърмата, измислям си свои неща.
 10. Вокал и ритъм/соло китарист от София съм, търся полуготова или готова група. Ето нещо от мен. https://soundcloud.com/the…/madman-lives-again-mastered https://soundcloud.com/the-blade-master/cut-in-the-dark
 11. Въпросът е какъв ривърб да сложим на различните тракове на песента. Различните инструменти и гласове изискват различен ривърб и различен тандем ривърб + дилей... Аз ползвам предимно Medium room, но изглежда има нужда от по-голям обем... Разбирачите правят по- сухо барабанче и повече ривърб за томовете...
 12. Интересно как постигна обема? Някакъв тандем на ривърб +дилей? Ривърб на каса и бас знам, че не се слага, но така ще има и при тях... Има банди с по-голям обем, например LA-posers, пък има и банди с много сух звук, без отчетлив обем... Изглежда е въпрос на вкус.
 13. Благодаря за положения труд! Интересно звучи, особено вокалите. Имат обем. Вокалите съм правил така: high pass filter, +2 db на 3кHZ и на 10 кHZ, de-esser, компресор 2:1, лимитър по дифолт, лек вокален ривърб с къс при-дилей на 80 милисекунди (0,08 секунди).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.