n1le Публикувано Февруари 17, 2011 Публикувано Февруари 17, 2011 Значи, ще започвам да свиря с едни приятели и трябва да си настроя китарата от E в Drop D. Гледах доста tutorial-и, но няма за китара с Floyd Rose. Може ли някой да обясни по-подробно. Ще съм много благодарен
Pavlin_sv Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 Ще свириш с приятели а незнаеш как да върнеш 1 струна с 1 тон надоло ?
Guitar Freak Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 Отпускаш струната с един тон. Ако не можеш най-добре си изтегли този тунер http://www.aptuner.com/cgi-bin/aptuner/apmain.html
KeRRANGKid Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 Слабо Просто отключваш флойда, настройваш шеста струна с един тон надолу, донастройваш останалите струни защото ще се разстроят от мърдането на бриджа. И ако бриджа хлътне, ще отпуснеш лееко пружините, ще настройваш докато бриджа се изравни с тялото на китарата и струните са настроени, ще заключиш и това е.
checho Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 Ще свириш с приятели а незнаеш как да върнеш 1 струна с 1 тон надоло ? Ще пишеш във форум, а "незнаеш" да пишеш?
Pavlin_sv Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 Ще свириш с приятели а незнаеш как да върнеш 1 струна с 1 тон надоло ? Ще пишеш във форум, а "незнаеш" да пишеш? Спамер, в моя пост поне се криеше част от отговора. А в твоя какво се крие?
Mairomaster Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 С флойд е голям чеп да се сменят строеве. Ако не свирите повече в дроп Д, не си заслужава играчката направо. 1
crionic Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 ^Не чеп ,ами направо си е чиста проба мазохизъм ако питаш мене..
Cutthroat Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 Потретвам горните две мнения. С флойд, а и донякъде с нормално фендерско тремоло е голям ташак да сменяш строеве, а покрай строя ако сменяш и дебелина на струни направо можеш да отделиш един ден да четеш как се прави сетъп и да пробваш. Не е голяма философия, но трябва да си внимателен и търпелив.
kolio_k Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 Учтиво няма да се съглася, що се отнася до фендерското тремоло Пренастрйвам си китарата постоянно, никога не ми отнема и минута
TONY Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 Може ли някой да сподели, какви размери струни ползва за дроп Ди?
Георги Тотев Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 (Редактирано) Eee ... гаси полемиката да си смъкнеш струните с един тон надолу, какфо тремоло, кфи стратокастери .... По темата: DROP D : D A D G B D ОPEN D : D A D F# A D Tony въпроса ти го приемам на бъзик ... и отговор нямам Поздрави! Герги Редактирано Февруари 18, 2011 от Георги Тотев
musicman Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 Единствения начин да дропваш нормално е ако имаш Flyd Rose (може и лицез) и си купиш D-Tuna. При фендерите съм чувал, че не става дропването, но понеже нямам Фендер не мога да кажа повече по въпроса. Нека колегата дето казва, че може да каже има ли нещо специфичко и какъв е модела на тремолото. Относно струните - всякакви 10-ки (и естествено по-дебели) стават. В момента съм с 46 но съм бил и с 52. Въпрос на вкус. 1
Recommended Posts