Jump to content
Българският форум за музиканти

KeRRANGKid

Members
  • Мнения

    759
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от KeRRANGKid

  1. Е, не е от най-славните опити, но колкото мога Поздрави!
  2. Благодаря,момчета Лампите предполагам са Electro Harmonix и JJ 6L6 за стъпалото. Изправителната крушка за 10W режим е Светлана '73 - за вайб!
  3. Привет и от мен! Голяма хвалба имам. Направиха ми Mesa Boogie Mark V - по варненски! Както е видно на снимките, майсторът надмина себе си. Аз само мога скромно да уточня, че толексът и плетеницата сам си ги избрах. Що се отнася до звука, не съм свирил на "легитимен" Mark V, но на репликанта всичко му звучи както е описано в ръководството на Mesa. А и като го познавам майстора, нямам някакви нездравословни съмнения на тема автентичност. Иначе ампа е кутия, пълна с радости. Семпли има в SoundCloud. Не са идеални понеже с репликанта още сме в етап на запознаване, и да свириш на китара добре е доста трудно. Записах през Palmer loadbox и Guitar Rig 5 за симулация на кабинет. Малко е компромисно така, ама няма как да надуя 4x12 в блока (впрочем ампа звучи готино и на тихо, но не е направен за това). Що се отнася до кабинета, зареден е с WGS Veteran 30 и ET-65 спикъри в кръстосана конфигурация. За WGS имам две неща да кажа – 1) тази комбинация от говорители звучи версатилно, богато и музикално - не "метълски", не "ретро", а чиста прелест. 2) WGS изядоха главите на Celestion с такова качество на половин цена.
  4. Рифовете са бетон, но чинелите заглушават всичко и снеъра почти не се чува. Също дай по-полека с касите, твърде малко са такива барабанисти, дето да откарват 80% ог песента с пълна газ на кардана. Надявам се скоро да пуснеш нов микс.
  5. ^ Зле за дет метъл, или зле по принцип? Важно е, защото знаем как звучи старичкия дет и колко важен за атмосферата е гнусният по всички стандарти звук. :>
  6. Аз залагам на класиката - Boss MT-2 и HM-2. Това само като звук. Покупката ти трябва да се определя от това къде ще свириш, после с каква озвучителна система (кубе, пулт, стъпало, компютър, процесор) ще свириш, и ефектите идват последни. Препоръчвам ти за първи amp някой модел комбо на Line 6 - евтини са, свирят силно, и вадят сносен звук за всичко без нужда от допълнителни ефекти.
  7. Като искат вокала силен, ке му кажат да вика повеке! Супер микс, звучи по-различно от обичайните ти произведения. Липсва ми енергия в чинелите, но това не зависи много от теб. Сигурно може да ги усилиш още малко.
  8. Вижте и чуйте това. Записвано е с метла. С метла. Ако ви звучи налудничаво, скипнете на 2:40 и се убедете с очите си. От тук насетне просто няма кой да ви оправдае лошия звук с техниката. Тийнейджъри, на вас говоря! С незнание и неопитност може, но не и с техника! Човека вади тон за Meshuggah от метла с Ibanez адаптер и VST симулации! И да - изобретението разкрива съвсем нови хоризонти за т. нар. "sweep picking" ...
  9. Много красива китара! Чувството да я видиш и чуеш завършена сигурно е невероятно..
  10. Така е съвсем друго Под мастериране имаш предвид, че си направил match eq на китарата с песента ли?
  11. Cort са бюджетно решение. Ibanez и Schecter са приблизително еднакъв ценови клас, отиваш до съответните магазини и пробваш на ръка. По мое мнение, с Schecter за парите си получаваш повече откъм качество на материалите, хардуера и изработка. Особено при ниския клас бият всичко на нашия пазар (изкл. Vintage, но те нямат седемструнни+ модели). Естествено Ibanez Prestige си е Ibanez Prestige, но те са доста скъпи. Аз свиря на Ibanez и Schecter не са ми били неудобни.
  12. Евала за песента, ама намали оригинала с... бе с много, защото ти самият се чуваш само на грешчиците
  13. http://vimeo.com/26981592 Ако го изгледам още няколко пъти, ще ревна. Историята на Becker е толкова трагична и трогваща, колкото свиренето му беше (и си остава) зашеметяващо. Той просто е Стивън Хокинг на музикалния свят.
  14. Уви, няма как да стане само с една саундкарта. Спазари някой USB интерфейс втора ръка и свири през него, а на плеъра и GP им укажи да ползват вградената. Така работи безотказно и като цяло ще си много по-доволен.
  15. Сега го слушам. Страхотна работа Парчетата са много здрави. Китарите звучат супер. Баса можеше да е по-напред и с още grind. Барабаните са почти неотличими от истински, само чинелите звучат семплирани. Смесването на вокалите е безупречно, това ми направи много добро впечатление. Наистина си ги направил чудовищни. Успех и поклон за това, че подкрепяш модерните тенденции и пускаш музиката си безплатно!
  16. Да не звуча превзето, ама и по-интересни неща съм чувал на осмак. Осемструнните китари предполагат експерименталност, а конвенционален метъл като този може да се жули на всякаква китара, при това ще звучи по-яко и директно в малко по-висок строй. Не казвам, че не е здраво, ама... дай му я пак, и му кажи този път да се вдъхновява от AAL, Meshuggah, Vildjharta, както към края на видеото... тогава ше изроди нещо велико. Сериозни поздравления за саунда и видеото, работата е безупречна.
  17. KeRRANGKid

    Line 6 POD HD

    За парите си са добре звучащи и здраво конструирани процесори. Откъм китарни ефекти и чисти звуци са почти безупречни. За съжаление, с покачването на гейна нараства и дървеността на амп симулациите. С много ръчкане по еквалайзера и пулта ще можеш да докараш слушаем звук, но истината е, че вградените симулации на кабинети в POD-а просто скапват всичко. За да ме разбереш, дръпни си POD Farm (мисля, че има демо на сайта) и си поиграй с вградените симулации, а след това изключи каб симулациите на Line 6 и пусни някой от амп-моделите през самостоятелен кабинет симулатор (KeFIR с GuitarHack импулси, примерно) и чуй разликата между нощта и деня. Ако за сефте чуваш за кабинет симулатори и импулси, потърси в Гугъл и из форума и ще разбереш какво се прави. Ето ти сравнение със звука на Axe-fx. А като вземем предвид и факта, че съществува безплатна симулация на Mesa - Lecto, която звучи още по-автентично от Axe-fx, нещата наистина не отиват накъм добра сделка. На твое място бих си поръчал лампов преамп-педалиера от Галин - Garland amps. Виж сайта в подписа ми. Друга реклама няма да му правя в темата, защото не е коректно към пичовете от Dynacord, които внасят Line 6 и още много читав хардуер. Поздрави и умната!
  18. http://prestonparish.wordpress.com/category/music/notation/ http://prestonparish.files.wordpress.com/2009/11/crumb_makrokosmos08-2.gif http://prestonparish.files.wordpress.com/2009/11/quartet.gif http://prestonparish.files.wordpress.com/2009/11/raw.jpeg
  19. Ей, тия пичове са върха! Хем та*ак става, хем музикантско и готино направено.
  20. unearth.mp3 Значи аз съм доста тъп, че не свирих главния риф с downpicking както си требе. Това, както и още някои рифове са изчистени, и надух микса с limiter. Прощавайте за спама, ама така е без едит бутон.
  21. Благодаря Трябва и ти да врътнеш нещо.
  22. Благодаря. Любими парчета са ми, естествено. Мога да ги запиша, но ще е яко протулс работата, защото не съм добър като Кен и Бъзз... трябват ми още доста месеци израстване.
  23. Т'ва Ibanez Premium е малко като Шуменско Premium http://www.sevenstring.org/forum/sevenstring-guitars/176022-yet-another-ibanez-premium-flaws.html http://www.sevenstring.org/forum/sevenstring-guitars/175975-ngd-ibanez-premium-rg827z.html Като гледам са доста добри китари за парите си, но като цяло при Ibanez, ако китарата не е японска (или корейска, не помня дали имаха заводи там), няма начин да е перфектна. Завод в Индонезия, работещ уж по японския стандарт... скептичен съм.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.