synyster_vengeance Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 ^ Интерестно ми е как се справя тунера на Беригер, тъй като имам малко предразсъдъци относно техните продукти? Цитирай
Acei Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 ^ справя се много добре, точно се настройва не играе много, което е предпоставка за бързо настройване по нищо не отстъпва на еквивалентния педал бос Ту2 май беше имал съм ги и двата -- няма разлика Цитирай
TONY Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 Вече имам развитие Ефектите в лупа на ампа. РВ 3 е заменен с ДД6, един дилей за дълъго и един за късо повторение. Или пък ТР2-тремоло. Ривърб, ако искам от ампа. За пред ампа, си запазвам 2 боса за "мейдън" звук, за моя си звук - mxr distortionIII, fultone OCD, педалиерата е на педалтрейн и не ме ограничава до вид, а до бройка. 5-6 примерно. Все още не съм си изяснил, но ефектите може да се вкл и изключват според нуждите. ЕХ блек фингър компресор, Бос авто уа TW1, Fultone octafuzz, booosters - MXR Zack Wylde,SD pickup booster, DOD YJM 308 (analogman moded), TS808 (keeley mod) by Patzo, ако ще буствам лампов драйв и в зависимост с хъмбъкер или сингъл койл адаптери е китарата, с която ще свиря. Цитирай
SviStyle Отговорено Април 21, 2011 Отговорено Април 21, 2011 Тази тема нещо позамря, та реших да я вдигна с новите попълнения в областта. Тунер на Фендер(тъп но върши работа), след него е пикъпбустера на Сиймор Дънкан, следва Морли-то( драйв, уауа и волум в едно), тук идва интересната част, а именно Файърсаунд единичка, които буства Файърсаунд двойка(добра комбинация) и това дотук отива в китарния вход на това комбо Крейт в33, като в лупа съм вкарал Ибанез Се5(хорусче), фейз 90 и карбон копи. Засега китарките остават същите, а именно Винтидж в100бб, със стоковите адаптери(засега) и Леджънд, леко модната с адаптери Хранов и един кахърен Сиймор Дънкан Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 21, 2011 Отговорено Април 21, 2011 Общо взето, все са ми малки чейновете, ама според ситуацията: За репетиции, поради това, че басиста ни все още си няма кубе, и ползва моето китарно Cort X6 -> Amplitube/Guitar Rig с различни чейнове в самата програма, според случая. Като репетирам сам и ме мързи да се занимавам с ефекти Cort X6 -> Randall V2XM Като не ме мързи и за лайв Cort X6 -> Korg AX10G -> Randall V2XM Цитирай
Yo The Real Отговорено Април 21, 2011 Отговорено Април 21, 2011 Китара -> Кубе, ако се налага и уа-уа по средата. Цитирай
Svanio Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 Моят сегашен е : Китара-->Dunlop Cry Baby gcb-95-->Digitech Whammy-->Boss ds2-->Boss dd7 Доста забавен чейн базиран на либовта ми към Tom Morello и Нирвана Цитирай
a_panov Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 Сигур пиша за втори или трети път в тая тема! Ама на всеки музикант чейна му се мени с времето. Сега набарах едно кубе Fender, а пред него пробвах няколко дисторжъна - Беринджер-йок, Диджитеч Дет Метал-no, и за последно остана дистера на "Милин Камък". Като ще взема още една - две китари, инструмента трябва да е качествен! Гиъръ отзад де те кефи, това е! Китара "Галица Империтрели" -> Дисторшън "Милин Камък" -> Кубе Fender Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 (Редактирано) За записване: Kитара > Line 6 Pod HD400 >(usb)> Лаптоп За "джиткане": Китара > Boss NS-2 >(output)>Boss RC-2>Кубе ––––––––––––––NS-2––––––––––––– >(send)>(*)>Boss ME-50>(return)>същия NS-2 (*)Преди добавях Crybaby или DS-1 тук Редактирано Април 22, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
Slav Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 Marshall JCM2000 DSL401 с Boss SD-1 отпред и Boss DD-3 в ефект луупа. Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 По принцип: Ibanez RG321 -> Fender Frontman65r, Line6 M13 в луупа. А ако не ми се занимава с многото ефекти: Ibanez RG321 -> JCA Shockwave Distortion за бууст -> Fender Frontman65r Цитирай
docc Отговорено Март 1, 2012 Отговорено Март 1, 2012 В момента (f. gigs w. Blues Rock кавър-банда) >>> Dunlop 'Cry Baby' (w. Red Fasel inductor) > T.C. 'Polytune' > Fulltone 'Ultimate Octave' > Hermida 'Zendrive 2' > Fulltone 'Fulldrive 2 MosFET' > Analogman 'KOT v.4' . Lovepedal 'Eternity' > Carl Martin 'TremoVibe' > T.C. 'SCF' > T.C. 'Flashback' > Hughes & Kettner 'Replex' >>> Marshall JTM-45 RI ('66 Specs Moded) , или Soldano SLO-100* + 4x12, или 2x12 * със SLO-100, за drive/boost използвам ... 'Ultimate Octave' > някакъв Tubescreamer-type (Ibanez TS-9; TS-9 Kelley Mod; N-Audio Classic OD; 'Fulldrive 2'; Maxon OD820; Maxon OD 9 Pro+; 'Eternity'; MXR GTX-OD; T-Rex 'Moeller') > Analogman 'KOT v.4' .... , а модулационните и зкъснителните ефекти са през FX Loop -a Има и "олекотен" вариант (когато не стига място на сцената) с почти 1/2 от floor FX + комбо амп (Engl Sovereign 100 Vintage, или Fender Concert, или Blues DeVille) 2 Цитирай
~DN Отговорено Март 1, 2012 Отговорено Март 1, 2012 Китара (няк'ва евтина) -> Кубе (Роланд 30х) На тоя етап (с това кубе и моя стаж), скоро няма и да ми се наложи да купувам каквото и да е. Най-много един wah wah да се радвам. Цитирай
Heartman Отговорено Март 1, 2012 Отговорено Март 1, 2012 В подписа ми е чейна без флейнджъра който бе заместен от компресор на бос. Цитирай
Inkup Отговорено Март 2, 2012 Отговорено Март 2, 2012 За в къщи---> ESP Horizon NT II---Apogee Jam---Garage Band За концерти----> ESP Horizon NT II---Boss TU2----Boss NS2---Mesa Boogie Dual Rec---Кабинет Простичко, но достатъчно ефектно поне за мен! БТВ много интересна тема още от зората на този форум Цитирай
Recommended Posts