blago123 Отговорено Юни 23, 2011 Отговорено Юни 23, 2011 (Редактирано) Здравейте, Разполагам с 330 лева и се чудя кое е по-добро... Процесор или камиончета... Хвърлил съм око на ZOOM G2.1Nu и на DIGITECH RP 255... А за камиончета... Нуждая се от дисторшън, компресор, нойс гейт(съпресор) и ревърб или ехо... Разглежах камиончета на босс и дижитек... нови и стари. Но незнам кое е по-добро. Процесорите имат повече ефекти, но казват, че камиончетата вадят по-хубав звук... Ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате! Редактирано Юни 23, 2011 от blago123 1 Цитирай
polaris Отговорено Юни 23, 2011 Отговорено Юни 23, 2011 На мен от тези два процесора Зоом-а повече ми хареса. Според мен предимството на процесотите пред камончетата е, че предлагат множество различни тонове и можеш да експериментираш със звука. Но ако знаеш какво точно търсиш това се обезмисля. Но преди да купиш някое трябва да решиш какво ти трябва и е най-добре да пробваш процесорите на място за да им видиш възможностите. Цитирай
SviStyle Отговорено Юни 23, 2011 Отговорено Юни 23, 2011 (Редактирано) Първо, зависи с какъв усилвател разполагаш и изобщо в какво си вкарваш китарата.Второ, зависи и какво търсиш като резултат. За тези пари можеш да си вземеш едно или две готини камиончета. Процесор за същите пари няма да е кой знае какво, но ще върши задоволителна работа, ако искаш да свириш веднага с ефекти. Хубавото при камионите е, че може да добавяш различни с времето (като попадне някои лев), не губят толкова от стоиността си (ако са готини) и можеш да купуваш, продаваш, пробваш и така докато се намериш.Лошото е че това търсене няма край.Не че с процесорите не е така де.Но все пак парите които ще набуташ за готин процесор ще са същите като за готин чейн педалчета.Ти си решаваш. Редактирано Юни 23, 2011 от SviStyle 1 Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 BOSS ME-50, BOSS ME-70, BOSS GT-8, BOSS GT-10... Не са по бездарни от същите в stomboks версиите си ,а ще ти излязат и по евтино(втора употреба се въртят между 300 и 600... педалите на boss що горе по 100-на лева). Относно Digitech и ZOOM аз съм не. Има хора са да ... youtube.com и те така. 2 Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 Ако обичаш да свириш кавъри добре е да пробваш процесор,ако свириш авторска музика е добре да си избереш "камионче"с което да можеш да постигнеш твоят си характерен звук, който искаш да се разпознава между другите. 2 Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 Съгласен съм с горния пост, но колко са китаристите по света на които можеш на прима виста да разпознаеш звученето? Хеле пък и в момент от развитието, когато задаваш въпрос - "педал или процесор?" Мнооого вода е нужна... Поздрави! 4 Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 Все пак отговора ми беше за"благо123" за сумата от 300лева. Цитирай
Dobrin1 Отговорено Юли 21, 2011 Отговорено Юли 21, 2011 Не мога да разбера защо парвите сравнение между педали С АМП и процесор БЕЗ АМП !? Логика е да се прави сравнението като двете са В АМП... Нормално е процесор, който не е вкл. в АМП се губи в групат (мое мнение... не съм професионален музикант, но видях доста такива мнения) Попринцип ако свириш по концерти с група е по-добре да си направиш чейн с дист. и други педалчета... но ако свириш вкъщи и още учиш песни и се кефиш на различния звук... естествено - процесора! На един концерт единия китарист свиреше само с процесор и много се губеше... аз свирех с педал и амп... 2 пъти по-добър звук и 2 пъти по-силен... Всичко опира до вкус ) Зависи от начина на свирене и какво се свири... В единия вариянт едното е по-добре в другия - .... Това е от мен! ) (всичко е по мое мнение и по мой опит [който не е много голям] Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 21, 2011 Отговорено Юли 21, 2011 Еми как няма да се губи, то е малко трудно да се чуят колебанията на напрежението на изхода на процесора Другия път като свирите, може да пробва да си включи процесора поне в централното, като няма амп Това си е на полу-майтап де, ама вярно малко неясно се изказваш, хаха. Цитирай
renegat Отговорено Юли 23, 2011 Отговорено Юли 23, 2011 Ето един отговор, който никой не спомена, но може да 'има хляб': нито камиончета, нито 'процесор' (в смисъла в който се дискутира дотук). Нито дори скъп лампов усилвател и т.н. Вместо това: Компютър с някой от многото софтуерни симулатори - дава ти всички най-известни камиончета дето никога няма да си купиш, и избор лампови усилватели и кабинети и практически най-богатия избор от най-добри звуци (по-добро е само колекция от истинските имитирани устройства, която би ти струвала 40-50 хилядарки). Ако компютърът е лаптоп (те сега поевтиняват всеки ден, а други почти няма), може даже да се свири на живо с такава комбинация. Е, не можеш да го риташ и трябва да внимаваш с въздушните шпагати и други guitar-hero подскоци.. А пък ако свириш повече в къщи, отколкото навън - не се замисляй! Олеле! Това е ужасно! Нали не е сериозно предложение? Аз съм виждал много такива смешни софтуерчета с нарисувани камиончета, ама те са пълни лайна (извинявам се) Даже веднъж се смях много на едно, което имитираше такова което си имах в къщи и си играх да ги настроя с еднакви корекции и беше майтап. Това може да се олзва само за чикийка в къщи. 3 Цитирай
Valserp Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 ^ Хах, разбирач Хората отдавна записват албуми и учавстват на живо, ползвайки тези "смешни нарисувани програмки". Дори производителите вече мислят продукти, които да улесняват тази ниша от музиканти... например - http://www.ikmultimedia.com/stealthpedal/features/ 3 Цитирай
Heartman Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 Камиончета или процесор?Отговора е и трите дядо попе.Ако те кефи звука с камиончета,ОК,ако те кефи с процесор,ОК,ако те кефи с двете ОК.Има различни стилове,различни ефекти, търсене на определен звук.Някои се кефят ма усилвател и китара (лампов или не}.Други на китара и процесор в усилвател или направо в пулта.Трети на камиони и усилвател,четвърти на камиони в пулта(със симулация на амп или ДИ бокс)Пети на камиони, процесор,амп и т.н.т.Всекиму според нуждите.Пробвайте дерзайте и с годините опит идва и решението. Цитирай
dianstefanov89 Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 Педали или Процесор?-> Всеки знае, че натуралния звук се постига с аналогови камиончета. От тези процесори не може да се изкара това което ще изкараш с едно дистче и дилей в амп.От процесора звука е толкова симулиран, "фалшив" , нереален, напудрен, че кат го включиш в голяма апаратура и като го надупиш става такава боза, че не се търпи... На сцена с двама китаристи, единя от които е с процесор а другия с няколко педалчета се чува разликата дори и от не музикант, от педалчетата си излиза напред яка натурална китара, каквато си свикнал да чуваш навсякъде по записи и концерти, а процесора колкото и да го усилиш няма да успееш да пробиеш звука от аналога.Става такава мазня, че...... 2 Цитирай
ultramega Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 Почнахме да се повтаряме , момчета А и май се говори наизуст не от опит ... 2 Цитирай
Arcturus666 Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 (Редактирано) Педали или Процесор?-> Всеки знае, че натуралния звук се постига с аналогови камиончета. От тези процесори не може да се изкара това което ще изкараш с едно дистче и дилей в амп.От процесора звука е толкова симулиран, "фалшив" , нереален, напудрен, че кат го включиш в голяма апаратура и като го надупиш става такава боза, че не се търпи... На сцена с двама китаристи, единя от които е с процесор а другия с няколко педалчета се чува разликата дори и от не музикант, от педалчетата си излиза напред яка натурална китара, каквато си свикнал да чуваш навсякъде по записи и концерти, а процесора колкото и да го усилиш няма да успееш да пробиеш звука от аналога.Става такава мазня, че...... Така представени нещата за процесорите ме карат някак ....да се смея.Точно в такава комбинация на 2 китари с процесор и Metal Zone сме свирили и по-голяма мазня от това педалче няма , но не това е важното. Я да погледнем този човек с какво свири на концертите си..... http://loudimages.ro/blog/http://loudimages.ro/blog/wp-content/uploads/2009/08/D7X_1278.jpg http://loudimages.ro/blog/http://loudimages.ro/blog/wp-content/uploads/2009/08/D7X_1341.jpg Още интересни снимки зад кулисите: Soundcheck А ето и неговият гиър- КЛИК За незапознатите това е Mikael Akerfeldt от Opeth.Гледал съм концерти на двд както и на живо , и никой не може да ме убеди , че процесорът с , който свири звучи изкуствено,напудрено,мажещо и кво ли още не. Вярно е, че че и двамата китаристи са с Custom PRS китари, но това не променя факта, че ползват процесор BOSS за концерти.За албум не знам как стоят нещата. А тук пък може да видите с какво свирят Katatonia-КЛИК Снимката я правих на техен концерт в Белград преди няколко години. Вярвам , че по-горе изнесените факти ще променят насоката на дебата-кокошката или яйцето.Явно или ние сме най-големите "капацитети", че да отхвърляме процесорите или повечето групи нищо не разбират и за тва ги ползват. Та изводите си правете сами. Редактирано Юли 24, 2011 от Arcturus666 1 Цитирай
Recommended Posts