Jump to content
Българският форум за музиканти

polaris

Members
  • Мнения

    161
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от polaris

  1. Нa Fade to Black последното соло и на Holy Wars на Мъстейн солото. За ся тва се сещам.
  2. Гледах и останалите ти кавъри и всички са страхотни
  3. polaris

    Fender Mustang II

    Имам мустанг 1 и като цяло съм доволен. За свирене вкъщи е перфектен. Единственото нещо, което не ми харесва, е че е само с 2 бандово EQ. Свиря метъл и позлвам присета Metal 2000, който е с тотално махнати среди и няма как да си ги увелича.
  4. Ето моя съвет: купи му най-евтината китара, която намериш. Няма смисъл да даваш много пари, ако след няколко седмици приятелят ти реши, че не му се свири. Ако реши да продължава с китарата, ще може да си избере по-качествена сам, след като навлезе в материала. И ще си я избере, така че на него да му харесва. Аз съм на мнение, че китара можеш да избираш само за себе си. Успех
  5. Трябваше черна да земеш, бялото не е за начинаещи xD
  6. polaris

    Starter китари?!

    Не мога да разбера защо всички казват "искам китара за рок и метъл" и си мислят, че има една универсална китара за тая цел. Има толквоа различни стилове метъл. Земаш една китара с хъмбъкъри и търсиш кубе с вграден дисторжън, за да не даваш пари и за ефекти.
  7. polaris

    Insanity Pick

    http://www.youtube.com/watch?v=hWZS4dAZktI&NR=1 Ако някой иска да напредне по-бързо, да го търси тва перо
  8. Според мен избора зависи, от това какво свири племенника ти, както спомена Acei. А и щом свири от доста време и е добър, както ти казваш, ще може и сам да си избере.
  9. За гитар риф китарата се включва в line-in изхода (синичкия), наглася се line-in да е на запис и се заглушава миркофона. На лаптоп не знам дали ще стане.
  10. Семпъла не ми излиза. Иначе китарата изглежда супер яко. Пожелавам ти с кеф да си свириш на нея!
  11. polaris

    Fender Mustang 3

    Ами за това е моделиращ амп, защото можеш да си направиш присетове с дисторжън, оувърдрайв, с чист звук и да си ги сменяш. Аз имам Mustang I и единственото, което не ми харесва е, че не е с 3 бандово EQ. Иначе съм доста доволен, като цяло. Дали има стандартния звук на fender, не знам. Най-добре отиди до някой магазин, пробвай и ще разбереш дали ти харесва.
  12. Честита да ти е, само кажи LTD ли е?
  13. Надявам се, че и ти ще отидеш с баща ти, все пак няма той да свири на китарата, би трябвало ти да си я избереш. П.П. Според теб само рок и метъл ли може да се свири на електрическа китара?
  14. polaris

    Alexi Laiho Sound

    Преди да мине на ESP, Алекси е ползвал Jackson-и с адаптери Jackson J-50-BC. До колкото знам, вече не се произвеждат, но в ebay би трябвало да има. Така че, ако ще смяняш адаптери, чуй и тези.
  15. Браво, много добро изпълнение.
  16. polaris

    The Loner

    Супер свириш, продължавай така
  17. http://www.911tabs.com/link/?4578743 Ако не си използвал Гитар Про преди, тук има таблатура + ноти. На мен ми е много удобно. Успех
  18. Аз ги ползвам повече за слушане, отколкото за свирене. Просто исках да кажа, че имам добри впечетления от марката.
  19. Аз ти препоръчвам тази марка. Имам такива, модел К44 и съм много доволен. Има модели на всякакви цени.
  20. Аз не мога да разбера как би се доверил на някой напълно непознат. Въпреки, че повечето хора във форума са коректни, аз не бих се доверил на сляпо, защото всеки е с различен вкус. По-добре да потърсиш музиаклен магазин, който ти е наблизо. В най-лошия случай си пускаш клипчета от ютуб с тази китара и търсиш ревюта.
  21. Няма такова нещо, 4, 5, 6 са с найлонова сърцевина и метални намотки. Затова ти се струват различни от струните на новата ти китара, които наистина са метални. И мисля, че е нормално да намираш разлика в звука, все пак са различни струни, различни китари.А и по принцип новите струни издават един специфичен звънтеж, който след наколко дни изчезва. Съгласерн съм и с Baby Thomas, че струни стаг не са за предпочитане. А относно барето - упражнения и постепенно се свиква. Също така гледай да не стискаш грифа много силно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.