Jim-ph Отговорено Август 5, 2016 Отговорено Август 5, 2016 Защото японски китари се взимат не от j-guitar. Логиката е проста - при тях няма ценност на ширпотребни ниски серии. При положение че там има Orville By Gibson на адекватни цени, които са световни години по-високо ниво. Цитирай
Jim-ph Отговорено Август 5, 2016 Отговорено Август 5, 2016 Ето $380 с кейс. Има ги редовно и на по-евтини цени. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Август 5, 2016 Отговорено Август 5, 2016 То щото в Япония ментаци няма,Китай е далеч.Иначе съм съгласен,че ширпотребата не се цени в страни с висок стандарт.В такива държави работата е скъпа и нищо почти не се ремонтира. Цитирай
jabs Отговорено Август 5, 2016 Отговорено Август 5, 2016 ^ Ето аргументирана цена, приемам че съм сбъркал ти се извинявам 2 Цитирай
DaftFunk Отговорено Август 5, 2016 Отговорено Август 5, 2016 Heartman: китариста ни от бившата ми група си купи такъв Гибсън LP Junior в точно този цвят и имах възможността да я пробвам. Доста приятна китара, удобна и с добър звук. И най-вече качествена изработка. Като се замисля, че мексиканското ми теле струва толкова, а ЛП-то е мейд ин УСА за тези пари 1 Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Август 8, 2016 Отговорено Август 8, 2016 В рамките на дискусията на цените, днес видях че има намаление на Gibson в Musicstore.de Около 900 EUR за по-евтините модели Les Paul Studio и около 1000 EUR за Les Paul Less+ (тази разновидност я чувам за пръв път в живота си - доколкото разбрах е с по-тънко тяло, но "истински" Gibson звук). Някой свирил ли е на такова животно? Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 8, 2016 Отговорено Август 8, 2016 Точно от musicstore поръчах и аз...ама тия ме бавят. Оказа се, че китарата дето я искам не била налична...и я чакали да дойде и после да ми я пратят. Минаха 9 дни и още ни вест ни кост, нито парите са ми взели. Цитирай
DaftFunk Отговорено Август 8, 2016 Отговорено Август 8, 2016 Toя японския сайт ... сериозен преводач ще ми трябва с йероглифите. А и доставката не знам дали няма да е леко скъпа от там. Цитирай
Jim-ph Отговорено Август 8, 2016 Отговорено Август 8, 2016 От тоз японски сайт най-яко и най-изгодно е при мен, без доставки. Ако друго сами през собствен опит и грешки. Цитирай
ultramega Отговорено Август 9, 2016 Отговорено Август 9, 2016 ... около 1000 EUR за Les Paul Less+ (тази разновидност я чувам за пръв път в живота си - доколкото разбрах е с по-тънко тяло, но "истински" Gibson звук). Ето тук правят едно сравнение с LP Custom: Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 9, 2016 Отговорено Август 9, 2016 Е,кво- направили са ес-джи с форма на леспол... Цитирай
ultramega Отговорено Август 9, 2016 Отговорено Август 9, 2016 Да, ама с кленов топ. Май си е просто тънък лес пол Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 17, 2016 Отговорено Август 17, 2016 (Редактирано) ТаЗ тема заспа. Я да раздвижим малко... За съжаление още не съм видял какво има вътре, защото съм на почивка. Днес са пристигнали нещата. Трябва да е Лес Пол студио 2015 в син цвят. Понеже знам, че едва ли ще ми хареса роботизирания тунер на Гибсън си поръчах и едни ключета, за да го заменя... Таа би трябвало и аз да съм вече в клуба [emoji2] [emoji2] [emoji2] Sent from my LG-F460L using Tapatalk Редактирано Август 17, 2016 от chris_barnes 7 Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 21, 2016 Отговорено Август 21, 2016 Взех я най-накрая. Първите ми впечатления са, че корейското ми ЛТД е изработено с по-висок качествен контрол. Има 1-2 места с като че ли остатък от лак който не е почистен добре. Не е болка за умиране. Роботунера се справя горе долу добре. Екшъна ми се вижда доста височък. Грифа е широк, тънък е но си е широчък (нещо характерно за 2015г). Не ми е неудобен, трябва само малко свикване с него. Кейса е здрав и ми харесва. Както по клипчетата в нета, китарата мирише на карамел и има снимка на инструмента от човека който му е направил инспекция. Китарата резонира доста добре. Потенциометрите са малко афиф. Ето няколко снимки: 3 Цитирай
2+2=0 Отговорено Август 21, 2016 Отговорено Август 21, 2016 Честито, само тия кафяви рингове и пула на суича ама веднага в черно. Не мога да разбера далтонисти ли им избират цветовете на хардуера? 4 Цитирай
Recommended Posts