Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Защото японски китари се взимат не от j-guitar. Логиката е проста - при тях няма ценност на ширпотребни ниски серии. При положение че там има Orville By Gibson на адекватни цени, които са световни години по-високо ниво.

Отговорено

То щото в Япония ментаци няма,Китай е далеч.Иначе съм съгласен,че ширпотребата не се цени в страни с висок стандарт.В такива държави работата е скъпа и нищо почти не се ремонтира.

Отговорено

Heartman: китариста ни от бившата ми група си купи такъв Гибсън LP Junior в точно този цвят и имах възможността да я пробвам. Доста приятна китара, удобна и с добър звук. И най-вече качествена изработка. Като се замисля, че мексиканското ми теле струва толкова, а ЛП-то е мейд ин УСА за тези пари

Отговорено

В рамките на дискусията на цените, днес видях че има намаление на Gibson в Musicstore.de

Около 900 EUR за по-евтините модели Les Paul Studio и около 1000 EUR за Les Paul Less+ (тази разновидност я чувам за пръв път в живота си - доколкото разбрах е с по-тънко тяло, но "истински" Gibson звук). Някой свирил ли е на такова животно? :)

Отговорено

Точно от musicstore поръчах и аз...ама тия ме бавят. Оказа се, че китарата дето я искам не била налична...и я чакали да дойде и после да ми я пратят. Минаха 9 дни и още ни вест ни кост, нито парите са ми взели.

Отговорено

Toя японския сайт ... сериозен преводач ще ми трябва с йероглифите. А и доставката не знам дали няма да е леко скъпа от там.

Отговорено

От тоз японски сайт най-яко и най-изгодно е при мен, без доставки. Ако друго сами през собствен опит и грешки.

Отговорено

... около 1000 EUR за Les Paul Less+ (тази разновидност я чувам за пръв път в живота си - доколкото разбрах е с по-тънко тяло, но "истински" Gibson звук).

Ето тук правят едно сравнение с  LP Custom: 

Отговорено (Редактирано)

ТаЗ тема заспа. Я да раздвижим малко...1f04ac8cdff6378329d5d389646ebdc3.jpg

За съжаление още не съм видял какво има вътре, защото съм на почивка. Днес са пристигнали нещата. Трябва да е Лес Пол студио 2015 в син цвят.

Понеже знам, че едва ли ще ми хареса роботизирания тунер на Гибсън си поръчах и едни ключета, за да го заменя...

b29f8291fb5745287fbfb240d88971ea.jpg

Таа би трябвало и аз да съм вече в клуба [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Sent from my LG-F460L using Tapatalk

Редактирано от chris_barnes
Отговорено

Взех я най-накрая. Първите ми впечатления са, че корейското ми ЛТД е изработено с по-висок качествен контрол. Има 1-2 места с като че ли остатък от лак който не е почистен добре. Не е болка за умиране. Роботунера се справя горе долу добре. Екшъна ми се вижда доста височък. Грифа е широк, тънък е но си е широчък (нещо характерно за 2015г). Не ми е неудобен, трябва само малко свикване с него. Кейса е здрав и ми харесва. Както по клипчетата в нета, китарата мирише на карамел и има снимка на инструмента от човека който му е направил инспекция. Китарата резонира доста добре. Потенциометрите са малко афиф. Ето няколко снимки:

19b7015990d7d5251384125d6f459b9e.jpg

7da7fe3a2592e0388c1ef4b3e69b9ea3.jpg

32fd0c42ab94c9387383338f2ebb73b7.jpg

25d1f401c8fd0301e8e9b48a87bb4cbd.jpg

62fff7c4f4ada673f375d6d9b5036594.jpg

fb365f84d806fcb0546c479ca4717967.jpg

Отговорено

Честито, само тия кафяви рингове и пула на суича ама веднага в черно. Не мога да разбера далтонисти ли им избират цветовете на хардуера?