Jump to content
Българският форум за музиканти

gueorgues

Members
 • Posts

  214
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • ICQ
  128666576

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

920 profile views

gueorgues's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

 1. Реших да отворя една тема за любимите адаптери - мисля, че мястото й е тук - все пак далеч не са евтини. Качеството според мен е на изключително ниво. Опциите за всеки един от многобройните модели са доста, както по отношение на техническата част така и по отношение на външния вид. Това е адресът, предполагам, че повечето от вас го знаят: https://bareknucklepickups.co.uk/main/ Там има и форум за феновете. Нека всеки, който има досег с тях да сподели своите впечатления. Към този момент мога да дам преки впечатления само по отношение на Mississippi Queen (Humbucker sized P90). От вече две години имам този сет, монтирал съм го в Gibson SG Standard (както може да се види от подписа ми). Адаптерите са изключително динамични и интересни като звучене. С определени настройки на еквилайзера могат да докарат звук като на хъмбъкъри, а с други такива - звук близък до телекастърски (въпреки махагона на СГ-то). Ето няколко снимки. Финишът, в който ги поръчах е burnt chrome. Обещавам да напиша нещо по-подробно за звука в близко време.
 2. Някой знае ли къде в София има със сигурност комплект активна електроника за монтаж в класическа китара? Благодаря предварително
 3. Хора, за първи път срещнах този сайт. Изглежда като китайска работа, ама прекалено директно за да е откровено менте, пък от друга страна прекалено хубаво за да е истина. http://www.electric-guitar-guitar.com/prs-guitar-paul-reed-smith-25th-anniversary-modern-eagle-ii-stoptail-bridge-angry-larry-electric-guitar-p-102.html това е само една от офертите - вижте другите... То си пише, че е от Азия, ама се питам, как така всички производители си мълчат, а там продават най-големите и никъде не казват, че са копия.
 4. Препоръчайте майстор от София, който да ми направи добър сетъп на китарата. Също така имам един Вокс Уа, 847 от американските, който няма извод за захранване (демек само с батерия работи), а бих искал да има такъв. Благодаря предварително.
 5. Та, колеги, много са ми чужди активните адаптери (EMG визирам основно). Първият въпрос е следният: знам, че идват в комплект с потенциометри и прочее, защото трябва да се сменят стандартните, но колко потенциометъра идват с един адаптер - два или един? Не питам за Зак Уайлд сета, там е ясно, питам ако реша да поръчам един 81 и един 60 например, (но поотделно, а не като сет), какво да очаквам да получа? Питам за да знам евентуално за коя китара да ги поръчам, гибито е с волюм и тон за всеки адаптер, шектърът е само с един волюм и един тон общо. Вторият въпрос, свързан с ефектите, просто до този момент не съм се занимавал с толкова висок геин, та: какъв драйв или дисторшън ползват хората за да се докара звук като Рамщайн/ или Металика/ или Корн ако щете (знам, че са различни - не искам да копирам съответните китаристи, питам за нивото на гейна - овърдрайв ли ползват или дисторшън и какъв например). Ако поровя, сигурно ще намеря нещо някъде, но питам, защото съм сигурен, че сте пробвали и ще кажете от опит кое звучи най-добре.
 6. Колеги, в началото на тази година от Бюджера пуснаха усилвател, който лично за мен изглежда изключително добре (и звучи така от малкото клипчета в ютюб). http://www.bugera-amps.com/EN/products/BC30-212.aspx На цената от под 1000 лева, това животно предлага доста богат набор от възможности. Дайте мнения - ще се радвам да чуя компетентни мнения от разбиращи хора.
 7. Колеги, отварям темата, като се надявам на компетентни мнения/ обосновани предположения. Променят ли звука капачките на адаптерите? Говорим и за метални и за пластмасови капачки (като тази http://www.thomann.de/gb/goeldo_pu03b_humbuckerkappe.htm ) Също така има и пластмасови с дупки.
 8. След задълбочено четене в "Изработка и ремонт" по темата за bias-а и всички прилежащи линкове, водещи към сайтове с допълнително информация, и кратката дискусия от една скорошна тема за говорители - имам една молба към технически грамотните. Разбирам някои от нещата, но поради липсата на техническо образование не на 100%, което от своя страна ми пречи да си направя коректни изводи и да формулирам някои общи правила, доколкото това е възможно, разбира се. Говорим за кратко обяснение без технически параметри - обяснение свързано с китарите и музиката (не с техниката). Просто за да можем да направим информиран избор на усилвател, съобразявайки се със съществените неща. Повечето нямаме възможност да купуваме лампова техника често за да пробваме кое как ще звучи. За 15 минути в магазина не може да се придобие ясна представа. -да се направи едно обобщение по въпроса с лампите, по следните въпроси: 1. Видове лампи и схеми: триодни, пентодни - има ли обективни предимства на едните пред другите или е "въпрос на вкус" и как влияе това на усилвателя. 2. Как това е свързано това с класовете усилватели (клас А, клас В, клас А/В ...) и какви са разликите между класовете. 3. Самите видове лампи (EL34, EL84, 6L6, 6V6, 6550 и т.н.) - коя какъв тип е (криви по-рано/ по-късно) и колко вата може да достави. 4. Говорителите - ако е един 8 ома или два по 16 ома паралелно свързани - каква е разликата (в звука, не техническата). И други подобни въпроси, които се сетите, свързани с тази част. Говорим за основните (най-масово използваните) видове (те са 3-4 предусилвателни (12au7, 12ax7, 12at7, ecc803,...) и 5 основни вида за крайно стъпало - изброил съм ги в точка 3 - без да влизаме в подробности относно конкретни модели на видовете). Например (това е само пример, не обръщайте внимание ако съм написал някоя глупост).: EL34 - криви по-рано, докато 6550 държи по-чист звук при по-силно увеличение. Tриодните схеми дават "по-блусарски" тон. Пентодните дават еди-какъв си и така нататък в този дух, за да го свържем с музиката и звученето, а не с електротехниката - понеже форума е за музиканти Ще съм изключително благодарен!
 9. Здравейте. Имам следния въпрос: Един и същи усилвател (комбо), но единият вариант е с един говорител - другия с два. Каква е съществената разлика като звучене (ако я има). Ето пример: http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_22403/Crate_V18_112.html и http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_23647/Crate_V18_212.html Освен, че единият ще тежи повече от другия - това е ясно - всички показатели са еднакви (дори и цените). Не съм ползвал комбо с два говорителя. И другото нещо ако някой може да внесе компетентна яснота по въпроса: показателите децибели при еди-каква си честота Например Crate-а сравнен с този http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_22398/...t_BH15_112.html Освен че Блекхарт има по една лампа в предусилвателя и крайното стъпало - крейта има 2 и 3 съответно. Кое е по-добрия вариант?
 10. www.edroman.com Някой случайно да знае нещо повече, да е собственик или поне да познава някой, който е собственик на такава китара (и поне да е свирнал малко на нея). Аз за себе си знам, че повече никога няма да купя от Гибсън, Фендър, ПРС и прочее. Не за друго - просто не си заслужава, на фона на това, което се предлага в този магазин. Започвам да събирам парички, та някой ден да мога да се похваля с Quicksilver или дай-боже с Abstract Juvenile Delinquent, ако "случайно" събера повече. Има много за четене по страницата, много компетентни и обосновани мнения, много интересни разкрития. За мен беше удоволствие да изчета почти всичко по нея, предполагам и вие ще се изкефите. пък после да покоментираме и да дадем някакви мнения....
 11. Колеги, решил съм следното - Шектъра така и не се продаде, та съм решил да го ъпгрейдна. Понеже съвсем скоро ще си поръчам нови адаптери за Гибсъна (SG Standard HC), та стоковите от него ще ги сложа на Шектъра. Ринговете му са се напукали леко около винтчетата и трябва да ги сменя. Откъде да намеря и какъв модел да са точно (размери и прочее - виждал съм, че има различни размери) - черни трябва да са. Никога досега не съм сменял адаптери и не ми се е налагало да сменям рингове. За Гиби-то почти окончателно съм се спрял на Seymour Duncan Pearly Gates за бриджа и SD Alnico II Pro за нека. Другата алтернатива са два от моделите на Bare Knuckles - PG Blues set или Stormy Monday set адаптери. (е има го и крайния вариант Gibson '57 Classics). Ако някой даде компетентно мнение и по този въпрос - няма да се разсърдя. (Определено търся vintage PAF tone - затова са гореизброените модели).
 12. И така - както написах в темата за Гибсъните, където поспорихме за известно количество време с колегите (ето и доказателство, че в спора се ражда истината) пускам тази тема и дано се получи. Призовавам всички добронамерени и ентусиазирани собственици на Гибсън да се присъединят за да установим колко човека сме все пак горе-долу. Моля, пишете всички ваши идеи за това какви правила е редно да има един такъв клуб (според мен е редно, когато се събере една група хора да има правила за функционирането на тази група - иначе в повечето случаи се разпада.) Ами да действаме. ....
 13. Здравейте, въпросът може да ви стори елементарен, но аз не можах да намеря отговор до момента. Та, по темата: 1. На малкото ми усилвателче (Фейм 5 вата изцяло лампово) има превключвател за високо/ниско съпротивление (high/low impedance switch) - за какво служи? 2. На Маршала (валвстейт 80 ватов) има вход и изход за send/return - също не ми е много ясно за какво е. Благодаря предварително!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.