Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ха ха ха :)

Ами да ти кажа до безбожие си орязах пратката-искаха ми 70 евро за доставка в първоначалният и вариант и представи си още около 60 за UPS ;)Сега не знам с какво ще ме изненадат-изпратил съм им новата си поръчка по и-мейл за да разбера крайните цени и такси.По принцип не ме е страх от разправии в митниците,лелките там са много любезни с мен,даже такса за да провериш дали имаш пратка не ми искат,а и както по-горе беше писано пратката може да се достави до друг адрес,не този на картодържателя.Но пък оставам с впечатлението,че самите Томан в нищо не са сигурни,затова мога да им пиша с въпрос дали ще шипнат до чужд адрес????

Отговорено

Мани ги тия мейли :D Ако някой е пробвал и става - направо идвай да го поръчваме. А ако ми имаш доверие - нацъкай ги в един профил и прати кинтите по нета :crying:

Отговорено
Всъщност те ще трябва да изпратят нещата на твоя адрес,нали такова е правилото

Не е такова,при потвърждаването на поръчката имаш опцията да посочиш различен адрес.

"You can probably pay with Via Electron, if your bank allows is, that is."

Имат предвид да извършиш превода в банката с картата,а не чрез интернет.

Човек,намери някой с карта,плати и му дай изтеглените пари или прежали 50 лв за нашите ЕВРЕИ и ги пусни по сметка.То е ясно,че сме в джунгла тука,не виждам в какво ги обвиняваш...

Отговорено

^ Как ще извърши превода в банката с карта!?!? :)

В банката превод се извършва с платежно нареждане, но това оскъпява значително доставката, защото трябва да се поемат разноските на банката на наредитела и на банката на бенефициента, т.е. на Thomann, за да могат те да си получат цялата сума по тяхната сметка.

В случая Thomann са имали впредвид плащането да стане през интернет с

карта VISA Electron, при условие, че банката издател на картата е разрешила такава опция.

Отговорено
Всъщност те ще трябва да изпратят нещата на твоя адрес,нали такова е правилото

Не е такова,при потвърждаването на поръчката имаш опцията да посочиш различен адрес.

Проблема не е в това. Проблема е в името на тоя адрес. Аз съм пазарувал към 10тина пъти оттам (от ДЕ към ДЕ) и нямат проблеми, дали ще ми го пратят на адрес в мюнхен или в берлин. Въпроса е името на чието го пращат. Щото като го пратят до БГ примерно на името на Вихрен, на адреса на АХЕ (адреса на разплащателя) няма да пристигне. (т.е. ще пристигне в БГ, но няма да стигне до човека за който е, защото няма такъв на адреса на колегата)

Там е работата и там е въпроса!

Отговорено

Здравейте Колеги !

Искам само да попитам, някой от Варна дали е поръчвал нещо от сайта на Томан и къде го е получил в крайна сметка, че то тук много митници намерих .

В крайна сметка съм поръчал :

ESP LTD EX260BK - китара

LINE6 SPIDER III 30 - кубе

LINE6 FBV 2 - фуутсуич

Платих 30 евро за шипинг !

Къде да си търся доставката според вас? - в поща, в митница или на указания адрес...

Поздрави !

Отговорено (Редактирано)
Здравейте Колеги !

Искам само да попитам, някой от Варна дали е поръчвал нещо от сайта на Томан и къде го е получил в крайна сметка, че то тук много митници намерих .

ESP LTD EX260BK - китара

LINE6 FBV 2 - фуутсуич

Къде да си търся доставката според вас? - в поща, в митница или на указания адрес...

Поздрави !

Здравейте,

Митницата до гарата (транспортна болница) е правилното място. Там като влезеш през входа веднага в ляво и в дъното са пощенските пратки.

Чакаш си поканата у вас (адреса за доставка), като дойде отиваш да си ги вземеш.

30 евро си е шипинга по пощата от Thomann.de...

Поздрави

П.С. Приятна и ползотворна употреба на гореупоменатото :godbless:

Редактирано от Van Dim
Отговорено
Здравейте Колеги !

ESP LTD EX260BK - китара

LINE6 FBV 2 - фуутсуич

Поздрави !

Здравейте,

Митницата до гарата (транспортна болница) е правилното място. Там като влезеш през входа веднага в ляво и в дъното са пощенските пратки.

Чакаш си поканата у вас (адреса за доставка), като дойде отиваш да си ги вземеш.

30 евро си е шипинга по пощата от Thomann.de...

Поздрави

П.С. Приятна и ползотворна употреба на гореупоменатото :godbless:

Благодаря ти много за пожеланието и информацията.

Притеснява ме да не би да дойде пратката и те да ме известят след 1 месец.... Надявам се да не чакам много ...

Поздрави !

Отговорено

Ако до 1 месец пратката не е потърсена я връщат/конфискуват или нещо такова. Един път ми бяха пратили 4 покани, които мистериозно изчезнаха и накрая ми звъннаха по ГСМ-а 2 дена преди да изтече срока. Онъзи беше много притеснена, защото каза, че след това щели да..забравих какво беше, но е неприемливо във всеки случай, де.

Нормално нещата от Томан идват за 2 до 3 седмици от датата на пращане. Ако има забавяне на самото изпращане е друга хава. Ако ти се мотка доставката повече от 3 седмици - бегай търси. :punk_guitar:

Отговорено

Благодаря Ви много момчета !

Надявам се да се радвам на това което получа и да няма инфекции с пратката, счупено нещо, дефектна стока и тн. !

Поздрави !

• 2 weeks later...
Отговорено

Токущо получих известие от "ПС Варна" на пл.Славейков" 2 за това , че съм получил 2 колета.

Не мога да повярвам, че на 17 Ноември е получена пратката във Варна, а ми я шипнаха от томан на 11 Ноември ! След всичко изчетено в тази тема разбрах, че с обикновенната доставка за 30 евро трябва да чакам около месец( някой колеги са чакали и повече и се жалваха), а моята дойде за 7 дни ! Както и да е утре ще отида да си я прибера !

Поздрави на всички !

Отговорено (Редактирано)

Честито :offtopic-001:

Считай се за късметлия,май един от малкото довели до успешен край поръчка от упоменатия сайт.

Правих опити за комуникация с тях в продължение на 3-4 месеца,накрая завършили с неуспех.Поръчахме заедно с Ники/NoSoul/,но поради поредната малоумна постъпка на представител на този сайт,поръчката беше отменена и трябваше да я направим наново.Лошото е,че продуктите ,които исках,вече не бяха в наличност.Тогава учтиво ги помолих да анулират поръчката в едно доста гневно писмо.Стана така,че за един ден получих цели 3 писма от тях-нещо,което не се бе случвало никога и сред ред сълзи и сополи ми обясняваха колко съжалявали за получилите се недоразумения,а те сякаш са се получили от нищото.А това се случваше за 3ти път на Ники и не беше успял да финализира нито една поръчка от Томан.

Поуката от тази история е,че ако нямаш опит в поръчките и задаваш много въпроси,на които така или иначе рядко получаваш отговори,а понякога не и отговори на зададените въпроси,не можеш да се надяваш,че ще те огрее от Томан.

Но както и на тях бях написал,отидох при конкуренцията-musicstore.de,където получих страхотно обслужване на български език,приятни намаления и моментални отговори на въпросите ми,даже и на мобилния ми се обади г-жа Милева/търговски представител в отдел Експорт за Испания и България/

Така привидно неподредения сайт,пълен с грешни описи и снимки на продуктите,както и по-високи цени от тези на Томан,изведнъж се превърна в единственото спасение за мен.В крайна сметка поръчах същите стоки,като тези от Томан,на по-ниски цени/както цените на продуктите,така и транспортните разходи/ с предлаганата опция за наложен платеж-т.е. доставка до вратата,проверяваш си нещата и ако ти харесат плащаш.

Лошо става ако поръчаните продукти не са в наличност,въпреки че на сайта наличността на един продукт отговаря на реалността/за разлика от този на Томан,който се бъгва постоянно и служителите с това си измиват ръцете,а на въпроси не отговарят/.В случая ми се налага да чакам доставката на един райд чинел до 15.02.2009,което е почти 3 месеца и е ужасно много време за да мога да си го позволя.С този проблем занимах днес г-жа Милева и да видим какво е възможно да се направи.

Това е по въпроса с Томан-хубав сайт,подреден,практичен,има по-малко грешки в описанията на продуктите.Основен минус е проблема с реалния статут на всеки продукт-дали е в наличност в техните складове или сайта подава неверна информация,а като попиташ те не отговарят- липсата на комуникация и генерално погледнато-не знаят как да правят бизнес и да ми вземат парите-ФАКТ!

Смятам в скоро време да опиша стъпка по стъпка как да се поръча от Томан,така че да не раздразниш "звяра" и да се доведе поръчката до успешен край-информация,която ако беше изнесена до сега аз щях да съм си получил нещата,действайки ги по хитрия начин.

!!!!Моля за пореден път, темата да бъде преместена обратно в Говорилня,където ще я виждат всички музиканти,а не само китаристите.Информацията е полезна поради факта,че за по-хубавите и скъпи музикални инструменти положението в българските магазини е трагично и на всеки се налага да си поръча нещо отвън!!!

Редактирано от vihro
  • 2 months later...
Отговорено

Пиша тук с предварителната уговорка, че съм човек, който все още не е минавал по този път на поръчка през интернет, но съм прочел всичко, изписано в тази тема по въпроса, както и в още няколко други теми. Като цяло споменават се три сайта

thomann.de musicstore.de и musik-produktiv.de направих си труда да ги разгледам и трите подробно, поне що се отнася до условията за доставка, а за сравнение ми служеше избраната от мен китарка, която имам намерение да купувам в скоро време.

положението е следното с VAT incl. т.е. включено ДДС:

http://www.thomann.de/de/ibanez_as93cnt.htm

http://www.musik-produktiv.de/(s(vr3g090q8...e-as93c-nt.aspx

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Ibanez-...-GIT0012423-000

тук прибавям и цената на този модел в каталога на Икономов - 1019 лева.

като разгледах и всичките 15 страници на темата досега ми се струва, че правилния път, който всеки изстрадал и нагледал се на лъскави каталози и реклами потенциален купувач трябва да поеме е следният:

1. да си провери по всички възможни начини, дали това, което търси, все пак не се намира някъде в България пък било то и с някаква прилична надценка (и вносителите са хора все пак - и те семейства хранят).

2. след като се убеди, че няма как да купи нещо преди да го е видял и пробвал, да се прекръсти три пъти или да удари глава 5 пъти в земята (в зависимост от религията) и да поръчва от чужбина.

В този смисъл би било добре и форумците тук да споделят впечатления и от контактите с българските търговци и надценките, които слагат. Визиартс ги изключвам по дефиниция - за тях цифрите говорят по-добре от думите. Аз например съм много доволен от Алмар. За сравнение цената на последната ми покупка от тях

http://www.almar.bg/welcome/index.php?page...rt&Itemid=1

http://www.thomann.de/de/maudio_delta_audiophile_192.htm - +30 за доставка и вече няма база за сравнение.

а що се отнася до трите немски сайта - като цяло впечатленията ми са следните. томан е най-подреденият сайт, но забелязах, че доста хора тук се оплакват от доставките им. нямат секция на сайта за българия, каквато обаче имат в мюзикпродуктив. горе вдясно на сайта си избираш българия за страна и от там нататък нашето знаменце се показва и всички цени, които виждаш са тези, които би трябвало да ти важат за нас. в мюзикстор поне що се отнася до китарата, която търсех, цената е по-висока, въпреки, че от това, което четох във форума по-често се е случвало да е обратното. ако все пак доставките и обслужването им са по-добри, разликите не са чак толкова големи и могат да се преживеят. и в трите сайта за България няма кеш он деливъри - да платиш при получаване на стоката, въпреки че в един пост в темата тук прочетох, че някой е платил при получаване от мюзикпродуктив.

при това положение, ако все пак трябва да се пазарува от чужбина, все още нямам отговор кой е най-подходящият сайт за поръчка, как е най-добре да се направи поръчката от сайта, за да се избегнат българските пощи и митници и по възможност да се получи всичко на адрес. Ако има някой, който е успял да систематизира цялата информация, да изстрада целия път от поръчката до получаването с позвъняване на входната врата - да вземе да обобщи, а отговорът му предлагам да се сложи в рамка и да излиза като "pop-up window" още с влизането във форума.

късмет и търпение на всички!