Jump to content
Българският форум за музиканти

Van Dim

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Van Dim

  1. Здравейте, Относно уроците на български - пробай сайта на съфорумника Baby Thomas: http://babythomas.name/ Там ще намериш школите на Юлиян Марков. ^Да добавя към горния пост - Пръстите на ръцете трябва да свикнат със струните и ще отнеме време докато кожата загрубее и свикне с натиска от струните. Aко ръцете (която и да е) почнат да болят (по какъвто и да е начин) трябва да спреш да свириш, докато ти мине - понякога 1-2 дни. Ако не го направиш рискуваш или да си докараш пришки на пръстите - отнема около 1-2 седмици да се оправи, през което време НЯМА да можеш да свириш или някое заболяване на ставите, което отнема доста повече време. За начало трябва да свириш по-малко и да даваш време на ръцете да си отпочинат. Силно препоръчвам особено след като си начинаещ да правиш лека разгрявка и масаж на ръцете си преди свирене. Може да не изглежда така отстрани, но свиренето си е доста физически натоварващо и това помага. Последно, но най-важно - все пак се опитай да намериш време/финанси за учител - това ще ти спести МНОГО време и грешки и е най-доброто решение за повечето въпроси/проблеми, които си поставил. Успех в начинанието! Поздрави.
  2. Здравейте, http://support.fende...ual_English.pdf Ако това е усилвателят, отговорът е не. В упътването е описано какво точно и как да се включи. Поздрави.
  3. ^^^ Здравейте, Тези титаниевите за които говорите си ги бях взел на няколко пъти от Фактор-Варна и проблеми не съм имал (а не е като да жаля струните много-много) Общо по темата - поради факта че се потя много и обикновенните струни заминават много бързо моят личен избор са титаниевите на Ърни Бол (10-42 за EADGBA) и струните на Еликсир. Тонът е достатъчно добър за мене (и на моите китари- LP копие, суперстрат) За момента на Фендера си съм с Д'Адарио, и още не съм експериментирал с други струни там, въпреки че първоначалните струни (Фендер) ми звучаха малко по-добре. На акустичната ми - Еликсир поради гореизложените причини. DR съм пробвал от оцветените - синьо и черно и ми звучаха малко мътно и глухо но пък 11/10 точки за визия Доста други модели/марки съм пробвал но нищо не ме е впечатлявало особенно. Поздрави.
  4. ^Здравейте, http://forum.muzikan...oaa-eeoadhenoe/ Там има отговори на много зададени и незададени въпроси. Препоръчвам, преди да правиш каквото и да е друго, да прочетеш написаното там. Поздрави
  5. Здравейте, Притежавам UX1 и от него самия няма НИКАКЪВ допълнителен шум. Шумът при мене се получава от външни източници - конкретно в моя случай от калпавото зарядно на лаптоп-а ми. И при мене шумът се чува много по отявлено и досадно при хай-гейн симулациите. (за това с него само си зареждам батерията и си свиря с лаптоп на батерия и шумът става пренебрежим. Пробвай устройството в друг компютър с друга китара кабели и пр. за да си сигурен за от какво точно идва шума. Има естествено вероятност да си попаднал на калпава бройка, но Line6 като цяло си правят нещата качествено и симулациите им са на добро ниво (като за да си свириш в къщи). Ако шумът идва от твоят/а китара/компютър/кабел/ел-мрежа и т.н. ще си го имаш с който и да е интерфейс! Поздрави. П.П. Пробвай нойз гейт-а на фермата - може и да свърши някаква работа. П.П.П. Пробвай да си увеличиш латенцията чрез ползване на по-голям буфер или повече буфери. Пробвай 24 или 32 битов сигнал - има инструкции, които вървят с интерфейса за това как да се направи това. Ако компютърът ти е слабичък това може да е причина за клипването. Също така си тегли последните драйвери.
  6. Здравейте, След около един час престой в един музикален магазин и проби на около 20-ина китари си тръгнах оттам с това: Fender American Standard Stratocaster HSS. Извинявам се за качеството - с телефона на лошо осветление толкова. Поздрави на всички колеги с новите придобивки. Благородно завиждам за Гиби-то на visiondann... но що е време е пред нас да наваксаме П.П. Пробвах и сигничър-а на Yngwie Malmsteen. По-неудобно нещо не бях пипал досега (като изключим МНОГО евтини китари), ама сигурно има защо да си го е докарал така а и сигурно е и въпрос на свикване да се свири на него.
  7. Здравейте, ^http://http://www.thomann.de/gb/thomann_gigbag1_explorer.htm Това е около 30-40 лева. Не съм задълбавал, но предполагам има и други. Имаше някъде тема как се поръчва от Томан през Динакорд. Ако е за спорта, давай смело, но само поради факта, че не можеш да си го намериш за под 170 лв... Поздрави.
  8. Здравейте, Наскоро пристигнаха: Celestion Vintage 30: Electro Harmonix 6V6 matched quad: Определено има разлика дори и при ниските нива, на които свиря в къщи. В скоро време ще им бъде направен тест както трябва. Поздрави и честито на всички за новите придобивки!
  9. Здравейте, Както се вижда от линк-а, ефектите се произвеждат в Полша и можеш директно да си ги поръчаш от сайта. Конкретният ефект е 110 евро (не знам дали доставката е включена). По спомен от предишно вземане-даване с хора от Полша, нещата идват за около седмица. Тези ефекти ми изглеждат малко или много бутикови/редки и не ми се вярва да е толкова лесно да се намерят в България (ако не си късметлия) Поздрави.
  10. Здравей Прегледай това: http://forum.muzikan...eaai-oooidheae/ Също така от "забодените" теми в раздел китара има две - КЪМ НАЧИНАЕЩИТЕ КИТАРИСТИ и Информационна тема за раздел китара - почти със сигурност там ще има и още информация по питането ти а и по много други въпроси. Ако всичко това не помогне - запиши се как свириш и след това намери в youtube или другаде нещо наподобяващо това как искаш да звучиш за да можеш да получиш по-конкретни отговори. Поздрави П.П. Не ми е много ясно защо искаш да не ти е рязък тона на солото - то на солото това му е идеята, да изпъкне над останалите инструменти, ама твоя работа
  11. Здравей, Желателно е да уточниш какъв тип е китарата ти - по това което си написал подразбирам че е класическа. Снимки също доста биха могли да помогнат. Повече информация за китарата също - марка и модел. По възможност и информация за марката и модела струни които са били преди и след смяната. Преди имал ли си този проблем? Пак гадая, че струните сега ги сменяш за първи път? Не на последно място - защо се е наложило да сменяш ключовете? С информацията, предоставена досега можем само да гадаем. Въпреки това - когато се занимавах с класическа китара (преди доста години) имам спомени, че новите "пластмасови" струни им отнемаше известно време докато "улегнат" - ден, два. Т.е. след няколко пренастройвания всичко си ставаше тип-топ. Все пак има колеги от форума с повече опит с класическите китари които могат да дадат по-меродавно мнение. Поздрави.
  12. Здравейте, От 2 дена, благодарение на TONY, съм собственик на това: Crate GT-50 Stealth Първата ми "лампа" - вече няма връщане назад Да му мислят съседите! Поздрави.
  13. Van Dim

    добри марки

    Здравейте, За тази цена май само Стагг ще те оправи... Вместо да питаш в форума, обиколи магазините във Варна и виж какво се предлага. Когато аз търсих такава китара навсякъде бяха достатъчно любезни да ми дават да пробвам всичко (във Варна). В общи линии има 4 магазина - "неспоменавания", Левито, Динакорд и Фактор - навсякъде има акустични китари. Щом си начинаещ ще е добре като пробваш да вземеш с тебе някой по-напреднал с китарите и по-специално с акустичните като пробвате. За тези пари нещо кой знае какво няма да намериш ново, но не е зле да се замислиш и за нещо 2-ра ръка. Поздрави
  14. Здравей, Аз не робувам много-много на марки, за това просто ще цитирам мнение на съфорумник/ци, което четох преди време. Виж любимите ти групи (като звучене) с какви инструменти свирят - ще е нещо като Fender, Gibson, Ibanez, PRS, ESP и пр. Във интернет почти със сигурност има информация с какви точно модели китари свирят - обикновено на официалния сайт на бандата. Със модела почваш да търсиш из нет-а от какво е направена китарата - дървесина на грифа и тялото, адаптери и т.н. Със тази информация почваш да търсиш бюджетна марка - Stagg, Squier, Vintage, Epiphone и безброй други като гледаш поне дървото на тялото и грифа да са същите. След това зареден с тази информация тръгваш по магазините да търсиш. Много е важно да си избереш китара която - 1. Да ти е удобна; 2. Да ти харесва. да ти е кеф като я хванеш да свириш на нея. Щом и ма много магазини край тебе и избора няма да е труден. За пънк и метал - здължително китара с хъмбъкър на бридж-а. В общи линии това е - тръгвай да търсиш, в крайна сметка никой освен теб не може да избере ТВОЯТА китара. Поздрави.
  15. Здравейте, Като бивш собственик на въпросната китара бих казал - "...Всичко друго, което е на тази цена.". Определено беше един от най-лошите инструменти които съм притежавал. Без да навлизам в детайли - мисля, че имаше преди тема за тази китара, където писах малко по-подробно - китарата беше разочарование за мене почти във всички елементи, особено на цена от 430лв... не, благодаря. На старо и като нов инструмент може да се намери китара която е далеч по-добра от тази и както имаше мнения по-нагоре - плаща се за надписа на главата. Най-добре обиколи музикалните магазини където живееш (ако държиш на нов инструмент) и (ако можеш) без да се интересуваш от марката пробвай китарите, които са налични и са ти в бюджета. Само за пример - от моите китари най-много ми харесва да свиря на една, чиято марка в България почти никой не е чувал и не е най-скъпият ми инструмент. Успех в избора на инструмент и в последващото му ползване! Поздрави.
  16. Van Dim

    Vox Ad-15vt-xl

    Здравейте, Аз ползвам VOX AD50VT. За фуутсуича - ползвам това - http://www.thomann.de/gb/lead_foot_fs2.htm Т.е. трябва ти най-обикновен двуканален фуутсуич. Мисля чеможе да се намери на старо, да се направи или да направиш поръчка от томан с някой да друг за да се разделите транспортните разходи. Поздрави
  17. Здравейте^^^^ Преди около месец-два си сложих Ernie Ball Coated - 10-ки на една от китарите. Много добър тон и усещане. Също така доста дълго издържаха. За уточнение - през този период не съм свирил много активно на точно тази китара. Смених ги преди около 2 седмици с Black Beauties на DR само защото са черни (те също са с покритие против износване) и вече съжалявам. BB са с доста по-глух тон и не ми харесват като цяло. Но иначе на EB Coated нищо им няма и даже мисля пак да си ги сложа обратно на китарата, като ми писне струните да са ми черни Според мене няма да съжаляваш за избора на тези струни. На същата китара преди съм имал Elixir и тези (EB Coated) ми харесват повече като усещане. Струна отдавна не съм късал и не мога да говоря за издръжливостта, но (EB Coated) изглеждат и се държат стабилно. Поздрави.
  18. Здравейте, Отивате в някой музикален магазин и там ще ви предложат разни препарати за почистване и полиране на китари. Специално за грифа дават така нареченото "лимоново масло". Аз лично съм ползвал и съм доволен от един комплект на Фендер - Препарат за полиране на лака, Лимоново масло, препарат за почистване на струни и кърпа. Струваше около 50лв. По отделно мисля че се продават всичките тези препарати и на други фирми. Ориентировъчна цена - 10-ина лв на бутилчица 100-150мл. В общи линии мисля, че най-бързо свършва препарата за почистване на струни. Лимоновото масло по принцип се ползва 1-2-3 пъти годишно и е САМО за грифа (от страната на струните) и не трябва да се ползва там, където има лак. Ако имате предвид някаква "домашна химия" или трикове с подръчни материали... по-добре не. Поздрави
  19. Van Dim

    Yamaha Rgx A2

    Здравейте, Преди 2-3 години пробвах тази китара в бурагския Динакорд. Не помня подробности, но беше доста интересна и удобна. Визията и на живо е много добра, звукът беше интересен, но не беше като за мене - обичам да свиря по-тежички неща, а звука и не беше сякаш съвсем за такива... Накратко - интересна китара. Ако имах излишни финанси щях да си я взема просто защото ме кефи . Поздрави.
  20. ^ Знам че е отговаряно 1023230 пъти по този начин но - виж, пробвай и ще си избереш китарата. Ти сам най-добре ще си "препоръчаш" някоя от двете. Аз като избирах моята (някъде по-напред в темата има снимки) гледах 3 епифона - 2 ZW bullseye и една такава бяла красавица като тази от 2 поста нагоре. Бях отишъл по принцип да взема жълтият bullseye, ама взех Camo-то... Такива препоръка на сляпо... айде по-добре не. ^^ Поздрави за придобивката! Поздрави.
  21. Здравейте, Новата играчка - VOX DA5. Прилича малко на Valvetronix серията, само дето няма лампа. Иначе като за цифрова джаджа звучи много добре. Работи и на батерии - 6xC, казват, че издържали от 18-30 часа. Има входове за микрофон и някакъв плейър... Като му се махне капака за батериите става open back Има ключе за избор на изходната мощност - 0.5, 1.5 и 5W, полезно. VOX DA5 - има там една интересна статийка за някакви "пустинни" музиканти . Снимки: Снимките са правени с телефон... нямаше с какво друго. Поздрави и честити нови придобивки!
  22. Здравейте, На Vox Tonelab процесорите. Моят (SE) има, мисля LE също има, ST май няма. И за какво са ти наистина? Поздрави
  23. Здравейте, Първо Gibson, след това Cort. Не съм свирил с никакъв Cort, но в първата китара чух една по-изчистена и ясна атака и въобще по-изчистен звук като цяло. Виждам, че доста хора са на точно обратното мнение... Ако се окажа не-прав... май ще си взема и Cort Поздрави
  24. ^/^^ Има фактори в къщи показващи нездрав интерес към коланите Иначе наистина китарата е много добра (не колкото Gibson-а разбира се) ^^^ Много кефи! Това беше другата ми опция когато взех камо-то, само че бяла, но моята ме грабна със звука. Поздрави.
  25. Здравейте, То голяма приказване в този клуб... направо сме за някой друг раздел... Моят принос: Epiphone Zakk Wylde Custom Camo Инфо - на сайта на епи: http://www.epiphone.com/default.asp?Produc...;CollectionID=6 Поздрави.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.