Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не, те ти пращат куриер. Разпечатваш там едно нещо и им го даваш. Даже няма значение дали си получил продукта с куриер. Може да си го взел на място, но като им кажеш че си от България, те ти пращат куриер.

• 2 weeks later...
Отговорено

:excl: Малко главоболие с плащанията в Thomann – методите за плащане и адресът на доставката трябва да съвпадат в границите на държавата. Сега ще дам пример – да кажем, че искате да си купите пиано и живеете в Германия, но сте решили да направите подарък на леля си Преподобна Евдокия от Тутракан за Коледа. Отивате в Томан, плащате с Bancontact, който е един от възможните немски начини за плащане и въвеждате български адрес. Плащането минава, но в последствие статуса на поръчката остава на On Hold, защото за поръчки към България се поддържат единствено PayPal/MasterCard (да речем). Te ще върнат платените пари по Bancontact и ще ви дадат линк към ново плащане с PayPal/MasterCard. Наистина, неудобно, но най-вероятно има смисъл и се прави от съображения за сигурност.

• 4 weeks later...
Отговорено

Днес връщах пратка на Thomann чрез UPS, доста са натоварени и минаха през вкъщи да вземат пратките чак в краят на работния ден, като имате предвид, че още в петък се бях спазарил за уговорка. Изводът е, че преди празниците положението е натоварено, защото не само, че хората поръчват подаръци за Коледа/Нова година, а и освен това има връщанки от Черният петък, какъвто е и моят случай. Изводът: звънете им по телефон и задавайте въпроси. От Thomann обикновено като ви издадат UPS tracking номер, който да залепите на пратката за връщане, може да си създадете от сайта планиране на вземане с номер, към който да реферирате ако има забавяния.

• 6 months later...
Отговорено

Огромно разочарование от Томан. Миналата седмица поръчах Framus Idolmaker D-Series, че беше намалена от 869 евро на 399. Seymour Duncan адаптери и т.н...абе няма такава оферта просто. Да, ама днес получавам евтиния вариант на китарата дето е 299 евро с техните си адаптери, да не говорим, че китарата беше, като че ли дялкана в час по трудово, особено грифа. Може би тези с по-скъпите адаптери са по-добре, знам ли...

При положение, че на кутията ясно си пише с какви адаптери е. Странното е друго - етикета дето е на самата китарата, вътре в кутията, има стикер на който си пише, че е със Seymour Duncan-ите, ама реално не е, хах. Голяма мистерия.

Е, както и да е, опакована е и и вече пътува обратно, ама шантава история..

Отговорено

^ Виждам че моделът вече не е наличен - цък - а и освен това ревюто е оценено с рейтинг 3/5. Да не би да са ти дали B-Stock или да са си объркали бройките? Може да е комбинация и от двете. 

Отговорено (Редактирано)

Такаааа, значи ново развитие, този път за добро! Добре, че не я дадох на куриера, така се бях ядосал!

Снощи един датчанин пусна ревю в тубата за същата китара, заговорихме се. Днес пусна и ревю със звук и добре, че писах! Човека, каза че и при него същата работа - на кутията пише едно, етикета на китарата - друго. Еми махнах старите струни, отвъртам адаптерите и - изненада - Seymour Duncan-и :) 59 и JB. Сложих нови струни, сетнах - сега е екстра !!! Вече не ми се струва като китайска играчка, хаха. Всъщност си е много грамотно направена, и грифа не е дялкан де, ще я снимам по-късно.

Редактирано от Voidhanger
Отговорено

^ Дълбок поклон от мен за благородството да споделиш, че си се омотал ... :greenball:

Аз имах подобен казус на твоя. Бях си поръчал Mackie колони, тествах ги 1-2 дена, обаче понеже съм проклетник тръгнах допълнително да гледам в YouTube разни сравнения и видях, че LD Systems звучат също добре, имах възможността, рекох си: "Поръчвам ги и тия, майната му, каквото не ми харесва – връщам", та LD-то обади по-добре и върнах Mackie-то, така че човек лесно може да се излъже, особено в днешния свят пълен с лъскави реклами, фирмена популистка и всеки втори обещаващ ти светло бъдеще ... :yes:

• 6 months later...
Отговорено

Имах връщанка по UPS околко празниците. Това с тяхната форма, за планиране на товарителница, след доста мъки и попълвания никой не му обърна внимание, а се обадих по телефон да се организира ден и час на вземане. Освен официалните телефони на сайта, може също да позвъните и за българският представител на UPS – ИН ТАЙМ – като има телефони по град/регион и т.н.

• 9 months later...
Отговорено
On 11/13/2023 at 12:38 PM, Koobenot said:

... методите за плащане и адресът на доставката трябва да съвпадат в границите на държавата.

Понеже снощи купувах едно пиано от Томан, да споделя за един лек проблем при плащането, ако някой евентуално иска да го избегне в подобна ситуация. За инфо - поръчвах го през Firefox в десктоп версия.

В случая не става дума за различни държави, а за покупка от моя акаунт с моите данни, за друг човек в друг град, който ще го получи когато пристигне. Полето за адреса на доставка не ми се появи и за да не ми вземе автоматично моите данни от акаунта, реших да си променя моите данни в самия акаунт, като въведа другия адрес, все едно аз съм там. То пък се оказа, че ми се появи в самия акаунт ново поле за допълнителни адреси, така че този проблем го реших бързо. После обаче, когато стигнах до момента на въвеждането на номера на картата си за плащане и цъкнах да платя, получих празен екран от Firefox със съобщението, че "за да ми защити данните е блокирал допълнителния вграден прозорец от Томан", един вид сайтът им не бил конфигуриран правилно. Опитах се с копи/пейст да отворя плащането не в раздел, а изцяло в нов прозорец, но получих същия блокаж със същото съобщение, като междувременно от банката ми изпратиха втори SMS с код за потвърждение на трансакцията. Разбрах, че няма да стане с "лисицата" и отворих адреса в Хром, без да съм се логнал от втория браузер в акаунта ми в Томан. Там всичко си излезе както трябва, получих трети SMS с поредния нов код от банката и платих безпроблемно. 

Тъй че ако някой поръчва нещо с Firefox, да го има предвид, че при плащането най-вероятно и при него ще изпищи, че нещо не му харесва.