Parni_Valjak Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 Смее ли да те върне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 Абе опитаха се хайфисти , хай енд , хай -май - тай и хай - бай маняци да ми намират маана , ама тоя проел как плющи по гол гъз ако знаеш хахахаха. и не се къса. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 Дали да не включиме тест за здравина в измерванията? Или да си поръчаме аудиофелационист за изпитател на якост . 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 (Редактирано) От собствен, семеен опит съм установил, че най-добрият тест за якост на всяко изделие е да попадне в ръцете на дете. Децата са способни, по абсолютно спонтанен и невинен начин, да унищожат почти всяко технологично изделие, произведено от човечеството. Aко ще трябва тест за якост, давате кабела на група деца да поскачат на въже с него в парка. Минута от това упражнение, по моя оценка се равнява на година турне. Редактирано Юли 26, 2013 от blr 5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юли 27, 2013 Share Отговорено Юли 27, 2013 (Редактирано) Някой, който разбира за какво иде реч, би ли обяснил в какво се състои особената конструкция на тези Vox Bass cables и как работи тя, че аз(а и не само аз) недоразбирвам ? Редактирано Юли 27, 2013 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юли 27, 2013 Share Отговорено Юли 27, 2013 Multi gauge ще рече, че централният проводник се състои от няколко жила с различно сечение. Как и дали това се отразява на звука не ми е известно, не виждам някаква обективна причина да влияе въобще. С две думи-маркетингов трик. Интересното е, че по темата са одобрени няколко патента в САЩ, например US 7 170 008. В самия патент се заявяват подобрени качества на трансфер на аудио сигнали, в сравнение с обикновените многожилни кабели, но не са предоставени никакви измервания в подкрепа на твърдението. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юли 27, 2013 Share Отговорено Юли 27, 2013 А не разбрах, дали тези различни жила са изолирани помежду си или не, а и за някаква геометрия се споменава? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юли 27, 2013 Share Отговорено Юли 27, 2013 (Редактирано) При някои са изолирани в т. нар. Лиц (Litz)-конфигурация, например: Ако питаш мен, това си е чист маркетинг без никаква физична обосновка. Все пак трябва да ти предложат нещо за многото повече пари и са измислили това, кабел с ненужно сложна конструкция, която с нищо не помага, а вероятно и вреди. ПП: За да не превръщаме темата в чат между двама потребители, ако мога да помогна с още нещо, на ЛС. Редактирано Юли 27, 2013 от blr 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Юли 27, 2013 Share Отговорено Юли 27, 2013 ^ И кое му е необоснованото? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tzolov Отговорено Юли 31, 2013 Share Отговорено Юли 31, 2013 ^ Ц Е Н А Т А ! ! ! Едно добро старо класическо белденче 8412 ( също е балансиран) и чифт неутричета стига. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Юли 31, 2013 Share Отговорено Юли 31, 2013 ^Май сме в различни часове. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Юли 31, 2013 Share Отговорено Юли 31, 2013 ^ Ц Е Н А Т А ! ! ! Едно добро старо класическо белденче 8412 ( също е балансиран) и чифт неутричета стига. По данни от производителя, този кабел има капацитет от 190 pF/m! Не бих ползвал такъв кабел с пасивен инструмент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юли 31, 2013 Share Отговорено Юли 31, 2013 Пак да наспамя - за здравината,един кабел от соца още,марка не знам,бял и вътре синя и червена,изтърпял всякакви простотии като стандартното настъпване,прекарване през дръжки на кабинети или главата над тях,както и през колана на китарката да не се извади,а за капак майка ми беше направила простир от него -та ми трябваше къс кабел та реших да си направя и отрязах малко,бачка бе,не е прекъснат никъде!! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Август 31, 2013 Share Отговорено Август 31, 2013 Аз малко да посъбудя темата. Тази сутрин записах тест с 3 кабела ( така, докато още ми гърмят ушите от концерта вчера ) Всеки има уши, да чуе и да си прецени. Разликата не е ушевадна, ще ви трябват някакви прилични монитори или слушалки. Искам само да помоля да се избегнат дускусиите, кое е по-добро, защото това е субективно. Моят личен фаворит при запис на бас за момента е Vox. За моите уши, разбирания и техника с която разполагам - това ми звучи най-добре. Което в никакъв случай не означава, че и на вас трябва да ви харесва. Свиренето е неритмично на моменти но нямам време за повече от един тейк. А и не това е целта. Кабелите са:elixir - китаренfender electro volt - китаренvox за бас Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Август 31, 2013 Share Отговорено Август 31, 2013 1. VOX 2. Fender 3. Elixir Така ли би трябвало да бъде? С едно прослушване на 3-те файла на слушалки AIWA изградих горната класация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts