Jump to content
Българският форум за музиканти

tzolov

Members
  • Мнения

    103
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

tzolov last won the day on Януари 15 2012

tzolov had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    AVO,OKI/METCAL,TEKTRONIX

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/TzolovFX
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Враца
  • Interests
    Електроника - професионална и любителска
    Фотография - любител
    Музика - слушане

tzolov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

23

Обществена Репутация

  1. Това е микроконтролер дето 99.9% се ползва в монитори за ПиСи, Определено щом има памет тя се ползва - както ако на сцената има пушка в даден момент тя трябва да гръмне ... Чипа се програмира ПАРАЛЕЛНО както повечето мизерни клонинги на 8051/2. Чипа вероятно е обвинен несправедливо... Имам решение за проблема.
  2. Lyu, за ноу-хауто колегата валяк беше писал отделна тема - как се мота траф със сичките трикове и чалъми от 60-те години. Тъй че не го обвинявай за криене на знания. Отделно правете разлика м/у умение и снимка или описание на нещо , майсторлъка се постига с труд и пот.
  3. То по-добра защита от изгорял чип има ли ? Дори да не е заключен ще ти трябва от работещ уред тоя чип за да се изкопира ... Интересното е - това е микроконтролер дето се ползва в лцд-монитори , инструмента явно е пц-базирано нещо и му е здал багажа монитора , чипчето е било в цокъл и затова е заподозряно .... ? Е възможно е предивид универсалността на мцу-тата и да е наистина ползвано за нещо друго - напр. контроер на клавиатурата на инструмента. Тайна ли е модела и марката на мъртъвеца ?
  4. Алтернатива на Градо са Алессандро МС1 - определено рок-слушалки пък са и по висок клас от СР60/80 моделите , бтв. Алесандро предлагат и брутални потенциметри за китара но рестото от слушалките не би стигнало С определено модване тези 99$ слушалчици се превръщат в нещо доста добро. Все пак е добре да се знае/наблегне/ че са отворен тип.
  5. "стига човек да не е твърде наясно с факта, че конекторът е ОТ ATX захранване - мисля, че този факт се набива на очи само за знаещите." - то трябва човек да е пълен далтонист за да не забележи - с тези дваесе шарени телове ... е пак е по-добре отколкото да е отишло на бунището.
  6. С това темпо скоро и К174УН7 ще се класира Сандъчето изглежда много благо !
  7. ^ Ц Е Н А Т А ! ! ! Едно добро старо класическо белденче 8412 ( също е балансиран) и чифт неутричета стига.
  8. Поздрави за Н.С.С. ( ДИЪ) ентусиазма ! Истинския хамънд е Made In Canada. В европата нещо не ги предлагат защото сплавта явно не е рошава (RoHS) ... Тоя електролит що е толко тлъст ?
  9. Ами Обратен ток , зависи и от фактори като стареене, температура , светлина ... ето едно хубаво четиво приготвено като за изпит : http://faculty.tcc.edu/AKoon/cd/ETR%20104%20Labs%20and%20Handouts/Example%20Lab%20Report.pdf ето и едно сравнение: http://www.learnabout-electronics.org/diodes_03.php Може да си измериш едно диодче и да сметнеш изразено като съпротивление колко му е утечката - може и да се окаже по-ниско от съпротивлението на резистора в обратната връзка на ОУ-то ти. Постарах се да се изрязявам максимално разбираемо Успех.
  10. Изработки на съфорумци например - Ламповото чудо на Ники-фена , моя бустер ( един приятел китарист ме упреква че все бустери съм правил и иска най-после дист да сътворим ) , Гарланд ( пак лампово - макар и за китара Блу-рипъра върши страхотна работа и за бас ) .
  11. Не ти препоръчвам да слагаш точкови диоди ( германиеви) в обратната връзка на оу, ще 'шунтират' резистора за ООВ паралелно на тях) причината е утечката която имат - изразена като съпротивление може да е от порядъка на 20-100килоома.
  12. https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c0.2.960.637/s320x320/599079_514210315303962_1098837712_n.jpg
  13. Инструменат за разпробиване дето беше споменат е едно много хитро свредълце ( ако става дума за същото) та тоз 'струмент служи за пробиване на водещ отвор за вкопан винт , изрязва и едно цилиндърче с което се затапва дупката над главата на винта ... абе с две думи - "кеф бургия" !
  14. Петьо , тез конектори са още по-компютърджийски , едното е стар модемен стандарт другото е "мфенол-центроникс" с 24 пина като за ИЕЕЕ-488/ХПИБ/ГПИБ интерфейс Атехикса е по-удачен , вярно забелязах сега този предпоследния ред от поста ти , ама възможностите за грешка откъм страна на ефектите остават ... няма нужда да коментирам чер съм си блъскал главата с подобни работи ... та за сигурно смятам връзването на всяко захранващо кабелче към корпуса на съответния му ефект. Атехикс буксата с повечко сила може да бъде обърната наопъки или изместена на съседен пин ... Повечето клеми са направени да могат да се наставят , не е проблем да се залепят а и този разделяем модел го има с до 24 пина , това че ще се крепи здраво не е проблем а предимство Ако кабелчетата са с отделни буксички то при грешка и от двете страни няма да има поразия ( сещам се за оня стар програмистки виц). п.с. 7стринг , тез кабели на жаргон се наричат "пъпна връв" ( както и кабела м/у скафандъра и космически кораб) има военен стандарт за тез конектори - номера му е 5015 , все пак това захранване не е самолет или аудиофилистичност някаква
  15. За макарите и втулките съм те признал , ама я дай снимка на трафа ( винаги са ме радвали нестандартни и нископрофилни и подобни чаркове), мотането на бобини си е истински стар майсторлък и не е работа за мързеливи/непохватни итн. ора ! Според тоците и броя на намотките мога да предположа че първичната и вторичните са с еднакъв проводник ? Има клеми от две половинки , тази с винтовете е подвижна: http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/2629/ Има и такива с лостче: http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/2626/ Аз пък си тормозя клиентите да е по начина дето преценя за по-удачен или нещо компромисно ... е зависи и от $-те де ))
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.