MDFk Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Но темата е за ЕВТИНО и ЛЕСНО, а не КАЧЕСТВЕНО.Не се заяждайте, просто исках да помогна на начинаещите, които нямат по 1000 лв за лампови усилватели и ефекти. За начинаещи и/или нямащи излишни пари за харчене. Това доста учотнява и спъва излишното цвъкане върху темата. Наистина, ако има нещо което да се дообясни, направи го - ще е полезно.
horsefucker Отговорено Декември 26, 2008 Автор Отговорено Декември 26, 2008 Относно аудио картата - моята е вградена (SoundMAX Integrated Digital HD Audio) и въпреки това действа, което значи че изобщо не е нужно да имаш кой знае каква карта. Карти в ценовия диапазон 50 - 60 лв би трябвало да свършат перфектната работа (това е ако нямате звукова карта). Иначе си пробвайте със системната саунд карта. Относно софтуера. Пробвах същата схема с Amplitube 2, Guitar Rig 3 и Izotope Trash и с нито една от изброените не стана. Само Revalvera даде звук. Може би е от саунд картата ми. Ако някой обаче успее с друг софтуер да изкара звук да пише. Важно!: Ако сте включили друг софтуер с Audio Output като Winamp или BSPlayer няма да чуете звук от Revalvera.
Додо Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 (Редактирано) Ами аз съм свирил с лаптоп и гитар риг 3 и нямаше никакво забавяне, но когато сложих ASIO4ALL. Всъщност и на двата ми лаптопа е така. Същата беше и с Amplitube 2. Едит: Лаптоп ще рече, че идея си нямам каква ми е звуковата карта, ама съм сигурен, че не е някаква скъпа, хах . Редактирано Декември 26, 2008 от Додо
Greenleaf Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Искам да ви попитам нещо. Проблемът е, че с Guitar Rig 3, или Amplitube (само тези две програми съм пробвала досега) си пускам разни ефекти и нищо не ми се променя в звученето на китарата. Включвам си китарата в Line In входа. Чува се само някакво бучене и шум от тонколоните, който си е отделно от звука на китарата. Звуковата ми карта не е външна - Realtek AC'97 Audio, Audio Driver Version: 5.10.0.6010 DirectX Version: DirectX 9.0c Audio Controller: nVidia(0059) Audio Codec: ALC850 Не съм спец и не знам дали тази карта става, взех си компютъра преди 2 години, така че не е отпреди 1993 Имам инсталиран ASIO4ALL. Не мога да чуя никакви ефекти Аз ли някъде бъркам, признавам, че не съм много навърте в тези неща. Какво трябва да направя, някакви настройки в програмите, или хардуерът ми не става? Благодаря на отзовалите се.
kolio_k Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Ами аз съм свирил с лаптоп и гитар риг 3 и нямаше никакво забавяне, но когато сложих ASIO4ALL. Всъщност и на двата ми лаптопа е така. Същата беше и с Amplitube 2. Едит: Лаптоп ще рече, че идея си нямам каква ми е звуковата карта, ама съм сигурен, че не е някаква скъпа, хах . Забявяне със сигурност е имало, просто иначе е невъзможно . В случая мисля, че става въпрос, кой каква латенция намира за допустима. Има много хора ( повечето свирят перманентно сдрайв ), които намират закъснение от 20 милисек. за съвсем ОК. Аз лично го намирам за напълно недупостимо високо. И искам да уточня ( разбира се предполагам, че повечето заинтересувани го знаят), че като поставим примерно 2 милисек на саунд картата, това въобще не значи че реалното закъснение е толкова. в моя случай, когато дам 1,5 милисек на картата (Presonus Firebox ), реалното крайно закъснение е около 8-10 милисек, което сериозно ме дразни при свирене с чиста китара. Картата може да слезе до 1,5 милисек, но процесора на компа ( Пентиум ДуалКор 2,2 гхрц ) се сдухва и пуска машината за пуканки. Предполагам, че с по добра машина ще стане по добре, някой с опит може да сподели, аз така или иначе не си падам по свиренето със софт и нямам много опит. Просто съм пробвал повечето софтове по веднъж ,два пъти.
Overdrive Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Пробвах на един много стар Compaq - Pentium 733 със някакво дърто вградено аудио - guitar rig 3 вървеше с asio4all без да се усеща забавяне, естествено цпу е близо до 100% винаги. Качвахме на един приятел с някакъв риълтек, компютъра е много по-мощен - давам му 4мс, а усещам поне 30-40 и на практика не може да се свири С истинско асио и грамадни колони биват софтуерите, но с компютърни колонки и асио4алл е менте работа...
horsefucker Отговорено Декември 26, 2008 Автор Отговорено Декември 26, 2008 (Редактирано) Искам да ви попитам нещо. Проблемът е, че с Guitar Rig 3, или Amplitube (само тези две програми съм пробвала досега) си пускам разни ефекти и нищо не ми се променя в звученето на китарата. Включвам си китарата в Line In входа. Чува се само някакво бучене и шум от тонколоните, който си е отделно от звука на китарата. Звуковата ми карта не е външна -Realtek AC'97 Audio, Audio Driver Version: 5.10.0.6010 DirectX Version: DirectX 9.0c Audio Controller: nVidia(0059) Audio Codec: ALC850 Не съм спец и не знам дали тази карта става, взех си компютъра преди 2 години, така че не е отпреди 1993 Имам инсталиран ASIO4ALL. Не мога да чуя никакви ефекти Аз ли някъде бъркам, признавам, че не съм много навърте в тези неща. Какво трябва да направя, някакви настройки в програмите, или хардуерът ми не става? Благодаря на отзовалите се. Пробвай с <a href="http://peavey.com/products/revalver/downloads.html" target="_blank"> Peavey Revalver mk3 </a>. И при мен с Guitar Rig 3 и Amplitube 2 не става. Между другото моят компютър е доста мощен, така, че не мога да гарантирам, че при слаба конфигурация ще проработи. Редактирано Декември 26, 2008 от horsefucker
Baby Thomas Отговорено Декември 27, 2008 Отговорено Декември 27, 2008 Не е само до това да ти пише 4ГХц в инфото, други неща имат значение.
Slide Отговорено Декември 27, 2008 Отговорено Декември 27, 2008 Темата си е добра, макар и не най-подробно описана, ама в никакъв случай излишна. Сивренето през компютър и hi-fi система е компромисно решение, продиктувано от нуждите и средствата ни. Никога няма да може да убедиш някого, който е имал възможността да свири с техника от 2000 до 5000+лв., че зайгравката с компа ше му е достатъчна. Само дето, нали се сещате, че някой хора (включително и аз) свирим с китари за по 200-300лв само у дома си, без да ходим по участия или да дъним с групи. В такъв случай, поне за мен, едни 200,300...500 кинта са ми излишни за кубе, отделно камьончета или процесорче... И компромиса е в софта. Всеки според джоба си. Поздрави!
horsefucker Отговорено Декември 27, 2008 Автор Отговорено Декември 27, 2008 Не е само до това да ти пише 4ГХц в инфото, други неща имат значение. Според мен, ако пробва с Revalver ще стане. И при мен Guitar Rig и Amplitube 2 дето всички ги хвалят не стават, а Revalvera си бачка.
TONY Отговорено Декември 28, 2008 Отговорено Декември 28, 2008 ^ мерси за линка. този дето имитира Джими с уста, го прави доста по успешно от колкото аз с китара
horsefucker Отговорено Декември 29, 2008 Автор Отговорено Декември 29, 2008 Най-евтиният начин е ТОЗИ! Хахахахахахахах. Тва е монтаж 100%.
Baby Thomas Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Монтаж е баба ти! Майкъл Уинслоу е оня от Полицейска академия, където правеше ВСИЧКО направо. Гледай малко от клипчетата му в нета, има дори цяло шоу 58 минути.
Vasil Pavlov Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Потресаващо! И... вдъхновяващо по някакъв странен начин
Recommended Posts