Jump to content
Българският форум за музиканти

Overdrive

Members
  • Мнения

    2558
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Overdrive

  1. Пробвах на един много стар Compaq - Pentium 733 със някакво дърто вградено аудио - guitar rig 3 вървеше с asio4all без да се усеща забавяне, естествено цпу е близо до 100% винаги. Качвахме на един приятел с някакъв риълтек, компютъра е много по-мощен - давам му 4мс, а усещам поне 30-40 и на практика не може да се свири С истинско асио и грамадни колони биват софтуерите, но с компютърни колонки и асио4алл е менте работа...
  2. култово умозаключение
  3. А защо изполваш демпващи материали (в случая някакво кече виждам) - това го забелязах и в кабинета, който продаваш. Все пак идеята не е да звучи хай-фи, нали?
  4. Защо не го направиш с оптрони Ако не искаш да се оръсиш за оригинални може да си направиш
  5. Ем моя е G8D-25 - из нета няма много инфо, даже май в сайта на целестион го няма... Хубавото е че из нета се намира за 10-15 паунда. 100% е по-тих, но пак не можеш да надуеш 5вата ламба да почне да клипва крайното - става такъв джангър, че имаш чувство че сградата ще падне edit: Sensitivity 92dB Magnet type Ceramic Magnet weight 0.9kg Frequency Range 95Hz-7000Hz Resonance freq. 95Hz
  6. Джими Пейдж е правил тея работи още когато Том Морело е бил на 10 години
  7. Последно му дадох гриф от страт китара за изтъняване на супер дебелия палисандов фборд и нарязване на канали за прагчета. Познай - направи мензурата не 25.5 ами 25.3" и на всичкото отгоре първите 2-3 прагчета са ФАЛШИВИ, ама много! Имам чувството че свиря на орфейка - каквото и да правя все е фалшива и не може да се сетъпне. За това вече само при Диката ще се ходи
  8. Абе има и свесни 8" селещъни - малко са по-пискливи, но си имат звука на селешън. Имам такъв с 5вт ламба и съм доволен. Правил съм такива работи - изкъртвам целия амп и слагам 5-10вт ламбов, ако говоритела е добър се получава, но е много играчка - на практика се прави цял амп наново...
  9. със външно трафче AC 9V->120V или май е по-лесно да се модне ефекта на 220 направо...
  10. Сигурен съм, че имах някога такъв чертеж Ето от тук може да видиш размери, но трябва да си ги преобразуваш в сантиметри: http://www.ggjaguar.com/60bman.htm (не гарантирам, че са верни)
  11. Абе нека са и двете
  12. Не бяха ли и 2та дЕгЕтални - за ДИДЖИтек е ясно, а и май всичко на Лайн6 е моделиращо? Нещо като процесори само с дистер?
  13. Overdrive

    Въпрос...

    С 3 жилен "микрофонен" кабел става добър китарен - масата и сигнала се пускат по 2та кабела, а оплетката се закача само в края към усилватела (трябва да си отбележиш единия край по някакъв начин). Така се получава по-безшумен кабела.
  14. Не мисля, че знанията на човекът, на който каза това са натрупани от интернет или съветът му е базиран на лични предпочитания, така че по-спокойно Смятам че е напълно прав, а вградения дистер звучи като пчеличка заради хай-фи озвучителното тяло - ВСЯКО китарно такова НЕ възпроизвежда високите честоти и дразнещите хармоници които стават от дистера - нали знаеш, че от изкривяването се появяват стават хармоници, по-високата част от които трябва да се окълца (от говоритела)?
  15. Overdrive

    Въпроси

    1. Във почти всеки музикален магазин. 2. Никъде. 3. Никъде. След точка, запетая и тн се оставя интервал! Да беше оставил нямаше да се налага да копирам линковете.
  16. Overdrive

    Behringer Iaxe 624

    аве стига с тея usb глупости - вземи си нормална китара и зарежи това
  17. намат о "млат кондуктор" - там са само от ено време останъли соц отпадъци особено за десплеи престава нямам имад ли ама май не
  18. какъв 4х10 - ако е опънбек мисля че имах някъде размерите на bassman '59
  19. Това, което може някой да провери е дали не са за смяна батериите и дали някоя връзка не е прекъсната - останалото е в един-два чипа и цифрово (не подлежи на ремонт - засилваш го към казана и си купуваш нов)
  20. Ае не са ли научи че вАпрос са пише с Ъ?? Аман от неграмотници
  21. До първи има цели 2 дена и половина - бягай бързо при някой компетентен да го види
  22. "паленето" на струните е плъзгане на перото по 6та струна или "pick slide" - има из сайтовете с клипчета как се прави Хамлет това май прави на видеото
  23. Пробвай в хранителните магазини, ако там нямат виж в компютърните и ако и там няма - в музикалните може и да се намерят Ако и там няма вместо да си хабиш клавиатурата да пишеш тук можеше да си си поръчал от нета.
  24. Overdrive

    Ключове

    ...ама му дават нова китара през песен, нали Не си купувай JHS, GHS, Guitar tech или нещо такова - евтинджоз са - тунинговах една соц китарка с такива и съм крайно недоволен - Squier-а ми с тремоло държи по-добре от тази китара (без тремоло).
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.