Jump to content
Българският форум за музиканти

Slide

Members
  • Мнения

    974
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Twin Peaks

Slide's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

138

Обществена Репутация

  1. Здрасти, вадя си тая песничка. Интрото е: Am G Am G Am G D Em. Куплетите са Am, Em, G. Припева е като интрото, само , че вместо D има C, а на последното повтаряне е двoйно време F. Както и да е, елементарна песен, ама нещо се затруднявам със соло китарата в интрото, както и някои други fill-ове. Ако някой желае да помогне да заповяда. Започва от G 3-та позиция на 6-та струна и pull off на свободна.
  2. Нищо чудно текста на Под Дъгата да е на Стенли..
  3. Блгадоря много, че се отзова, ей сега ще пробвам, макар, че малко късно стана вече за аларма! Такси ги знам. Певицата им се казва Руми.
  4. Пази Боже, не е за парада, хаха. Просто ми хареса песента. За алкохолни сбирки, съвсем семпло... Макар, че точно тази, сега като го каза така, на дали ще я изсвиря и изпея. EDIT: Ето го припева, че нещо съм постнал два пъти интрото, а не мога да редактирам вече.
  5. Здравейте. Днес чух въпросната песен по радиото и реших да си я извади. Доста е елементарна и може да ви се стори странно, но ритъма на куплетите нещо ми бяха и не мога да реша с какъв strumming да подходя. Извадил съм интрото: И припева: Сори за записите, с телефона са. Прогресията е доста елементарна - G, Am, F, D (ама това Ре нещо не ми звучи на място много...), Em, Am. Това са куплетите. Интрото е Am, F-Em, а приперва Am, G, Em, Am и се повтаря.
  6. Getharmony.net е много удобен сайт и върши работа.
  7. Slide

    Китара cort cr250

    На дали някой ще тръгне да прави копия баш на Корт. Сигурно става дума за дребни несъответствия през годините на производството, вероятно заради различни заводи.
  8. Slide

    Състейн 13/2

    Вероятно става дума за неравна позиция или някаквo изкривяване ( и в двата случая говорим за част от мм) и заради това глъхне. Или недобър сетъп. Иначе дори и на скъпи китари се случва, макар и много-много по-рядко.
  9. Talman са от средата на 90те. Нудълс от Офспринг свири на такава. От известно време си има и такъв сигничър.
  10. На мен пък винаги ми е било интересно колко хора в действителност могат да направят разлика между различна дървесина. Ако е просто за спора и да се докаже твърдение, в разни AvsB тестове - да, определено, но когато вкараме повече неизвестни в уравнението, цял микс от инструменти, ефекти и апаратура - тогава вече става много сложно. Само дървесината, като основен фактор в целия тон на една завършена песен, далеч няма много тежест, според мен. Да не говорим, че има махагон и махагон, както и липа и липа, и то в китари от един и същи ценови клас, а не просто скъпо срещу евтино. Като вземем и в предвид, че повечето брандове нямат собствен производствен процес, а разчитат на различни през годините контрактори (изключвам няколко компании, знаем ги, както и евентуално най-скъпите им серии, които се произвеждат от техни лютиери), то е много трудно да поддържаш едно и също ниво на качество, предвид, че производствения процес е различен от фабрика до фабрика, материалите също, хардуера. Въобще цялата логистика. И това, че пише махагон или мейпъл на брошурата на всяка китара, не значи, че е от една и съща плантация или със същото качество. Особено ако го разтелим в период от няколко години. Имах махагоново RG от 2010 или 11, не помня. Беше много приятна и добре направена китара (от Корт). Определено имаше разлика, ако до теб има липово RG, иначе не. Според мен по-съществена разлика дава конструкцията на грифа (дървесината му, формата му (размерите), сглобката и фингърборда).
  11. Честито. И Пийвито звучи страхотно. Аз също се сдобих Ибанес, но далеч-далеч от друг клас.
  12. Slide

    Yamaha JR-1 или Fender MA-1

    Ами аз игледах доста ревюта, клоня повече към Ямахата. Под ревюта имам предвид клипове. Разликата между това някой да дрънка и да записва с телефона си и презентация, с качествен микрофон е огромна. Свирил съм на Martin Little lx1e, която се оказа с още по-къса мензура, но пак е 43мм нът и честно казано ми бе ок. Гледам, че в Томан има две ревюта, като и двете са позитивни. Но общо-взето същите ревюта може да се прочетат и за Фендъра. Всъщност в Musician's Friend имаше едно или две негативни, но все тая. До колкото си спомням поръчката от Томан ставаше именно през Musicworld, нали?
  13. Slide

    Yamaha JR-1 или Fender MA-1

    Здравейте! Ще си купувам акустична травел (3/4) китара с метални струни. Спрял съм се на въпрсните два модела. Като звук няма смисъл да ги коментираме много, защото е субективно, а и е по-особен, заради по-малките тела. Гледам спецификациите им и Ямахата е 540мм мензура, а Фендъра е 592мм.И двете китари са с 43мм нът. Топ-а на Ямахата е от смърч, а страните и дъното са от някакво си там меранти (но на сайта им пише, че общо-взето ползват каквото има налично). Фендъра е от агатис и sapele (?). Грифовете и на двете са от нато (от рода на махагон). Общо-взето ми е все тая за дървесината. Въпросът ми е дали някой е пробвал някоя от двете или двете, и как седят в ръцете, екшън и тн. Не намерих и инфо за радиуса на грифовете. Няма ги налични и съответно не мога да ги пробвам. Мисля, че и при двете марки качествения контрол е на ниво, всяка една Ямаха, която съм виждал, винаги е била топ, дори и в най-нискя им клас. Няма да се изненадам, ако и двете са правени от Корт или пък Самик. Притеснява ме по-късата мензура на Ямахата и разстоянията между позициите. Ще поръчвам през Musicworld. Благодаря!
  14. Сега вече се виждат и първите. Напомнят ми малко на Italia.
  15. Първите две снимки, поне при мен не са видими. Дай малко повече инфо, ако е възможно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.