Jump to content
Българският форум за музиканти

Два Леспола с ПАФ адаптери


kolio_k

Standard vs Studio+ Limited  

47 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Навремето бях пуснал една тема, в която ставаше въпро за това, кое е най важното за саунда на качествените китари ( без да броим ампове, кой как свири и тн.), като моето лично мнение клонеше към идеята че е предимно качеството и вида на дървото, а не например адаптерите или хардуера.

Сега наистина имах възможност да сравня два Гибсъна ( единия е нещо като Студио + , а другия Стандард ) с напълно идентични адаптери, и двата правени от изцяло от махагон, с мепъл топове и абсолютно еднакъв хардуер. Китарите са и почти еднакви на тегло (+/- 200 грама).

 

И все пак разликата в саунда им е доста осезаема ( не огромна, но за мен точно детайлите са важни), а по логика такава не би трябвало да има, освен ако не идва от самия махагон.

 

Click here to watch Gibsons-clean

 

Click here to watch gibsons-s-drive

 

Нарочно записах семплите с картина, за да е очевидно, коя китара свири в момента. Иначе звука идва от кубето и е записан с 2 мика, един Шур 545 и един Шур СМ57. Няма използвани никакви ефекти

 

Наистина по семпли е по трудно да се усетят осезателно разликите, друго си е човек сам да свири, но все пак ми е интересно дали ги чувате, в какво се състоят и коя китара ви допада повече

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами....има разлика...но е толкова неуловима на първо слушане,че не мога да опиша каква точно е :wacko: .Сигурен съм обаче,че ти я усещаш повече,нормално е...нормално е и да има разлика,защото дървото не е просто материал,не е сплав...органична материя е.Въобще не бих могъл да определя коя китара ми харесва само от слушане...в действителност стандарта ми харесва повече визуално...това е!Като че ли стандарта е малко по-звънлив на нек адаптера....а може би и една идея по-силен като цяло...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стандарта(втората, тази с канта по тялото) ми харесва повече - не знам дали съм прав, обаче ми се струва, че има по-красив и изразитилен, а и по-дълбок звук. Като че ли е и една идейка по-динамичен(може да е от различна височина на адаптерите).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз самия не мога да кажа, коя китара ми харесва повече. Просто разликата между двете е, че въпреки еднаквите адаптери и конструкция, стандарта вади повече баси и високи, а Студио плюса, повече среди Поради това, втората звучи много красиво и пълно, на чисто, а Стандарта, особенно на нек адаптера има далеч повече дефиниция и яснота, когато е с драйв. Иначе казано, Стандарта си е чисто рок китара, а другата е по скоро All around. А, и за мое учудване Студиото е по изравнена като саунд, особено на първа струна, но може би се вължи на факта, че това Лимитед Студио с претенции и са му сложили една идея по добър материал, за да му оправдаят цената.

 

Ама май всичко си е въпрос на вкус, за мен важното е че разлика има и това потвърждава моите убеждения за важността на материала при електрическите китари

 

Сложих и една анкетка :wacko:

 

п.п. Адапторите са на еднаква височина, коригирах задния на Стандарта , след клиин семпъла, защото беше малко по високо

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стандарт :rolleyes::girl_cray2: Правят им някакво вуду на стандарт/класик/къстъм и просто си звучат най-добре, според мен.

 

Височината на адаптерите в името на теста, според мен е ОК да бъде уеднаквена, но иначе, която както звучи най-добре :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В твоите ръце и талашитка ще звучи добре,и двата гибсъна са убиец,но на мен стандард-а ми харесва повече-някак повече душа носи и по цветно ми звучи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за комплимента :rolleyes:

 

Анкетата показва, че май няма много шансове за горкото Студиo Плюс, но нищо аз си го харесвам много на клиин. Иначе и на мен Стандарта ми допада повече генерално погледнато

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Студиото сякаш ми харесва повече, когато е с драйв(тези среди ще прорежат всек'къв микс :rolleyes: ), но така на запис ми е малко трудно...

 

Иначе на чисти Стандарта печели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа, че едната ми допада повече. С драйв стандарта ми хареса повече заради плътничкото звучене заради ниските и високите, на такъв дист се кефундря :D . На чисти обаче и двата нюанса ми допаднаха, зависи какъв звук се търси. Стандарта ми звучи по-джази меко, а студиото като за рок и фюжън сякаш е по-добро. Но и с тия малки разлики и двете са трепач !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено за мен Студиото е много по добре звучащо на клиин а Стандарта -на дист

 

Тоест-нямя пълно щастие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен на клийн и на бридж адаптер Студиото ме кефи повече от Стандарта и обратното на нек адаптер.За драйв не мога да кажа-и двете ме кефят,но като че ли повече ме кефи Студиото.Гласувах за Студиото :D

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за Стандарта - на клиин ми звучи по-богато, а с драйв много по-агресивно и мощно.

Студиото има твърде много среди спрямо стандарта и тов не ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата звучи като arch top, определено повече ми хареса. Втората ими повече bite и е подходяща за по-агресивни стилове.

Редактирано от goal
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.