Jump to content
Българският форум за музиканти

spongebob

Members
  • Мнения

    414
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от spongebob

  1. Лек ъпдейт! Преди няколко месеца направихме демо в едно малко студио, отделно вече имаме и име като банда. Приятно слушане! http://www.myspace.com/space_cadillac
  2. С глас съм се смял -
  3. Здрасти, Поздравления за композициите, чух повечето! Не мога да дам много обективна критика, просто ми харесаха!
  4. http://www.myspace.com/logozarov Това е един проект, с който се занимаваме от известно време със споменатите младежи(Аз - китара, Benson Itoe - бас, Стефан Горанов - барабани). Парчетата са мои и на Стефан, но аранжиментите са колективни и все още в прогрес. Записа е от лайф, така че си има кусури от към звук. Всякакви коментари са добре дошли.
  5. От толкова много пеене на плейбек не знаят и микрофон как се държи
  6. Ехееее, нямам думи Напомня ми малко на Мартин Любенов, той така свири блус (не помня името на парчето) в един албум.
  7. Както казаха вече пробвай с Band in a Box. Все ще я изнамериш отнякъде . За упражнения е много подходяща, тъй като спестява много време, писане на един блус ще ти отнеме по-малко от минута, за разлика от записване на акорди и т.н. Не звучи много гот, тъй като използва миди звуците на windows, но можеш да си оставиш само бас и ударни и тогава не дразни толкова. Отделно от това в http://www.guitarbackingtrack.com/bts/Jamtracks.htm има страшно много джем тракове и около половината са все блус. За разлика от Band in a Box звучат доста добре. Успех!
  8. Яко!!! Всички са забили супер, пък и парчето е убийствено, поздравления за идеята! Аз @Hillbilly - смазал си направо!
  9. spongebob

    Greg Howe's Sunny Jam

    Покрай факта,че съм ваканциийка днес си поиграх малко с guitar rig и се сетих за този джем, та се опитах да разшредя пак. Гот е, че повече хора се включват! Опит 1 Опит 2
  10. Яко! Солото мачка,направо ми откъсна главата!!!
  11. spongebob

    Lightsnake Usb?

    Мерси!Просто аз както и много други хора във форума сме просто потребители на обурудване и нямаме и идея как функционира в детайли. Между другото прецених да си взема Behringer UCG 102 тъй като нямаше Lightsnake в местния музикален магазин.Ясно е, че човек трябва да пробва,та се реших и останах що годе доволен.Фабричния драйвер не е много гот, тъй като няма много опции за настройки,но пък латенцията е съвсем приемлива според мен.7 мс с пукнаки от време на време и 13-14мс без при sample rate-44100.Предполагам с малко по-силна машина резултата ще е още по-задоволителен.
  12. spongebob

    Lightsnake Usb?

    Е значи е автора на темата.Няма проблем,не за пръв път виждам тук някои да показва знания с назидателна цел.Просто следващия път подмини подобна тема, защото подобно поведение е инфантилно и създава лоши чувства.
  13. spongebob

    Lightsnake Usb?

    Благодаря за информативната дискусия,която сте спретнали.Понеже и аз съм доста бос по отношение на компютрите,винаги съм мислел,че проблема с латенцията идва основно от това колко бързо се процесира сигнала,т.е. саунд картата.Но излиза че процесора на ПЦ-то също е сериозен фактор.Аз нямам никакви големи очаквания от свирене със софт,едва ли ще го използвам на живо,но ми изглежда добър вариант за домашен практис.В такъв случай на търся любимия си звук,а по-скоро идеята за пракрис с включена китара,защото към момента свиря unpluged.Бих се радвал по-компетентните да разнищят темата за латенция малко:кое и колко влияе,с различните класове интерфейс какви резултати се постигат.Очевидно продуктите,които съм посочил са ниско-бюджетни и изпълняват само една много проста функция,за разлика от по-комплексните саунд карти.С една дума възможно ли е да се постигне приемлив резултат с канцеларски лаптоп(1gb рам,1.7ghz) и такъв нискобюджетен интерфейс,визирайки конкретно латенцията?
  14. spongebob

    Lightsnake Usb?

    По принцип не съм най-големия фен на софт симулиращ китарни ампове и т.н. , но поради няколко фактора реших да се спра на този вариант за домашен практис.Пробвал съм Guitar rig преди време без да имам външна саунд карта(или пък добра вградена) и съответно трябваше да ползвам и асио драйверите, за да сведа закъснението до поносим минимум.В този вариант компромиса със звука е твърде голям и се отказах.Съвсем скоро открих въпросния Lightsnake usb кабел, като според производителя това е "sound card in a cable".Цената е приемлива отвсякъде ако наистина върши работа.Исках да попитам дали някои има преки впечатления от него или от алтернативни продукти,които работят на същия принцип(Берингер имат нещо подобно).Възможно ли е да се свири без закъснение с китарен софт?
  15. какви са тия цени и в каква валута?
  16. Моите 5 стинки : В Холандия където съм в момента цените на частните уроци на про музикантите започват от 30 евро минимум,като урока трае най-много 45 минути.В повечето случаи това са просто обикновени грамотни музиканти.Та просто се научете най-накрая,че изкуството е скъпо занимание и не скачайте срещу хората,които си ценят труда.Пазара се регулира естествено,ако дадеш 30 лв един път и не си доволен,няма да ги дадеш пак.В България сульо и пульо дава уроци и никой не скача срещу това,нищо че някои хора осакатяват ментално учениците си и целия процес на обучение се състои в едно голямо потупване по рамото-за нищо.Правете разлика между читалища и заниманията с учители,които евентуално ще спестят години на лутане и губене на време.
  17. spongebob

    Greg Howe's Sunny Jam

    Много як джем пичове,поздравления на всички включили се!!! В момента нямам възможност да се записвам свястно и за това измърлях едно видео,но саунда е отвратителен. http://www.4shared.com/file/142968162/4268b9a/sunny.html P.S. Кольо,брутален си е*аси....
  18. Ами държавата е Холандия,а тук само за дишане не са почнали да взимат пари.Иначе отивам при оторизиран сервиз...
  19. Да,така изглежда,въпреки че се надявах да е нещо дребно.Не се чува абсолютно нищо при пускане и гасене,иначе нямам възможност да тествам с друг амп за сега.Отворих го,няма нищо разкачено и т.н.Просто отивам да ми отрежат главата утре и така
  20. ^направих го,но отново няма звук.Явно ще трябва да потърся tech support наоколо.
  21. Наскоро си поръчах въпросния усилвател от сайт за употребявани стоки и т.н. и пристигна не работещ.По принцип винаги има известен риск с подобни сделки и сега ми предстои неприятна комуникация с този,който изпрати ампа,но така или иначе май ще трябва да се примиря и да се опитам да го оправя някак.За съжаление не съм в България,където познавам хора,които да го погледнат та за това се обръщам към форума.Проблема е следния: Включвам усилвателя,лампата която индикира,че е включен светва,но chanel select диода не свети,както и няма никакъв звук.Проверих дали говорителя е свързан и се оказа ок,кабела не изглежда да е прекъснат.Вероятно това не е никак достатъчна информация,но все пак някакви идеи?Ще съм благодарен на всеки,който драсне 2 реда!
  22. http://joecartoon.atom.com/cartoons/75-superfly_2 Само трябва да изтраете рекламата в началото
  23. spongebob

    Up Jumped Spring

    Има общо с elasticman на CAB...ма нека той да си каже(признае).
  24. Не се обиждай,но анкетата по този начин дефинирана е доста глуповата.Да не говорим,че няма Gibson Joe Pass.Определено звучи като solid body,вероятно е хъмбъкер адаптер,така че може би е Les Paul.По-добре щеше да е ако беше питал за типа конструкция на китарата,в този й вариант анкетата няма много смисъл.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.