Baby Thomas Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Jim Dunlop Jazz III За разлика от 99% от останалите аз не губя перца. С предното свирих около 3 години, след което го замених поради изтъркване (но не го изхвърлих!). Сегашното е на същата възраст, но се сетих, че мога да го регенерирам с пилата и в момента кара втори живот. Може би след още 3 години ще го сменя с ново. Цитирай
SPAF` Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Jim Dunlop Jazz III За разлика от 99% от останалите аз не губя перца. С предното свирих около 3 години, след което го замених поради изтъркване (но не го изхвърлих!). Сегашното е на същата възраст, но се сетих, че мога да го регенерирам с пилата и в момента кара втори живот. Може би след още 3 години ще го сменя с ново. хах кефиш ме човек, не късаш струни, не сменяш перца! Де да можех и аз като тебе иначе - колкото по-дебело, толкова по-удобно ми е, за мен перцето е границата между мен и китарата (пръстите и струните) и колкото е по-дебела връзката, толкова по-лесно се изразявам върху инструмента (бахти мисълта ) иначе съм свирил и с доста тънички, ама едно фендърче, не помня дебелината но беше червено на цвят го изядох за един ден... от тогава не взимам, а и много пляка по струните, идеално е за поп-фолк и траш-чалга, но на мен не ми допада определено! Цитирай
Pandemonium Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Dunlop Lucky 13 0.73mm Teckpick Pat Pend metal 1.00mm Dunlop Fins 1.00 mm Dunlop Big Stubby 3.00mm Dunlop Stubby Triangle 3.00mm Planet Waves 0.46mm Andy LaRocque Signature Pick Или накратко казано... Каквото ми е удобно в момента. Цитирай
KingdomX Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Dunlop 2.0 и 1.0 в зависимост от китарата. По принцип предпочитам по-дебелите пера ( по-удобни са ) , но инъче не съм претенциозен , ако няма 2.0мм - свиря с квот ми падне Цитирай
Alex V. Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 .88mm за електрическата и .73mm за акустичната Цитирай
lizardman Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Среден размер за по-принцип и 1.2мм за упражненията на Гамбали, които правя. Цитирай
Йети Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Принципно любимите ми пера са Fender Celluloid (стандартната форма - 351), но свиря и с други, като например Dunlop Gels и Tortex, а пък по едно време свирех с някакво перо на Dean Markley. Любимата ми дебелина на перата е около един милиметър. По-тънко от това не е толкова удобно за сола, а пък по-дебело - за ритъм... Цитирай
kolio_k Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Изрових тези от джобове и китарни калъфи С едно от тях според случая Цитирай
metalhammer Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Big Stubby 3.0 mm За 11 струни в Ре няма по добро Цитирай
Slav Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Перца Dunlop, най-удобното ми е с дебелина 1.14, а най-тънкото, което ползвам е 0.6, също така понякога ползвам 0.73, 0.8, и 0,9 Това е само за електричката. При акустичната всичко е пръсти Цитирай
Icarus Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Всъщност най-якото перце с което съм свирил е като това по средата от снимката на kolio_к - с носорога! Само веднъж обаче уцелих да се продават и едвам събрах стотинки за две.. Цитирай
Ibanez_RG Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 и аз съм фен на Jim Dunlop Jazz 3...не знам точна дебелина. Страшно удобни и трябва доста старание за да ги съсипеш Цитирай
Glory rock Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Аз скоро си купих перо Joe Satriani. Доколкото знам той свири с такова пък и има неговия подпис.... Два лева дадох за него, обаче е много удобно! Цитирай
Recommended Posts