Jump to content
Българският форум за музиканти

Йети

Members
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, вокал

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Йети's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Йети

    Flea - велик!

    Като че ли е откачил от пиене, но все пак няма лошо - дори и Джимарата е искал да учи музика. Жив и здрав да ни е Флий, че да продължава да ни радва с творчеството си. Много голям музикант!
  2. Джон Фрушанте от Red Hot Chili Peppers свири с D'Addario EXL110 (10-46). Ерик Клептън също свири с десетки, само че Ernie Ball Regular Slinky. А чичо ни Джеф Бек също ползва Ernie Ball, само че Hybrid Slinky (9-46). Стиви Рей Вон е свирил с GHS Nickel Rockers (нещо от рода 13-56). Дейвид Гилмор си има някакви си негови комплекти на GHS... Това са тези, за които се сещам в момента.
  3. А в една друга тема беше писал, че това не било така, че това били просто предпочитания към сглобките на съответните фирми, както и че "едва ли щяло да има осезаема разлика". Поне накрая си харесай едно нещо, което твърдиш, че е така, и си защитавай тезата. Поздрави! Авторе, щом искаш да свириш AC/DC, я направо си вземи един Epiphone G-400, както и някакъв лампов усилвател. От много малко време свириш, за да мислиш за толкова скъпи китари. Подрънкай си сега с по-евтина тупалка, а пък след време (в случай, че още не си се отказал) си вземи вече Gibson.
  4. Може да се е поизпънал от темепературните промени в последно време, което си е нормално.
  5. Йети

    Ключове

    Ингуи Малмстийн се бъзика с тремолото бая повече от Джеф,пък китарите му са все със стандартни ключове.Що така,бе? Пък за чуването-чувам си аз... То затова Джеф Бек беше казал следните думи: "I'll write whole tunes with the tremolo arm." Сигурно не ползва ръчката, нали? Иначе сигурно не си глух, все чуваш нещо.
  6. Йети

    Ключове

    При правилно поставяне на струните няма да имаш никакви проблеми.Моите 3 китари ги настройвам по един път на седмица,а понякога и това не се налага. Колко често си настройваш китарата зависи от това колко чуваш... Да, от закючващите се машинки има ефект - китарата се разстройва значително по-малко при пинизи с ръчката. Иначе нямаше Джеф Бек да е с такива (както и с LSR нът) на неговите китари...
  7. Сега остава само и да си намериш толкова скъпи пръсти... Безценен ще си.
  8. Евтиме, това, че ти си преживял една сърцераздирателна драма с xxxx (за която искрено ти съчувствам), не означава, че китарите там са дефектни, нуждаещи се от ремонт, както и тем подобни щуротии... Rezachka, то принципно като си взимаш нова китара, винаги е хубаво да й смениш струните с нови, защото за фабричните се подразбира, че са поостарели (все пак не ти я дават направо от завода, нали?).
  9. Благодаря на всички, счупили си ръцете да ми пращат телефонния номер на човека на лично съобщение! Винаги съм знаел, че мога да разчитам на вас! Моля, нека модераторите заключат темата.
  10. ^ Сигурно у ръцете си като граф Дракула... П.П. Извинявай, човече, просто не се сдържах! На мене ми е малко странно как ноктите могат да заместят перото.
  11. Не мислиш ли, че след като тръс родът е по-натегнат, струните ще са по-ниски? С други думи, китарата няма ли да е по-мека?
  12. Любимите ми пера са Fender Premium Celluoid (по 1 мм), както и Dunlop Tortex 0.88 мм.
  13. Да, има такъв модел. Бъди спокоен, нямаш очни проблеми.
  14. Здравейте, хора. Трябва ми телефонът на въпросния даскал. Ако някой го има, моля да ми го прати на ЛС.
  15. ^ Това последното е най-бруталната ирония, която съм виждал някога... Да си изкажа и аз част от моите виждания по темата... Хубаво е за един китарист да може да свири и на акустичен инструмент, а не само на електрически. Същевременно е хубаво и човек да може да свири и на втория вариант, само че на чиста китара (или с малко драйв). Хубаво е човек да може да си настройва китарата без тунер, ами по слух, а не като днешните "велики" музиканти, които се изявяват по някои родни сцени. Направо е страхотно, ако един човек се старае да вади песните по слух, а не гледа нотички или табулатури. И последно, но не и по важност - има и други стилове освен метъла.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.