Jump to content
Българският форум за музиканти

Pandemonium

Members
  • Мнения

    282
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Pandemonium

  • Рожден ден 10/31/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара, бас и вокали

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/Pandata
  • ICQ
    336500317
  • Skype
    sandemonium

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Pandemonium's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Обществена Репутация

  1. Видяло се е, че не ти се чете и искаш информация на готово, както болшинството прохождащи китаристи в днешно време. В такъв случай трябва да прочетеш нещо, забодено специално за подобни на твоите въпроси най-отгоре на раздела "Китара" - http://forum.muzikant.org/topic/103191-eui-iaeiaaaueoaa-eeoadhenoe/ http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Направи си труда да ги прочетеш. Има ужасно много информация в тези теми, която е писана и дъвкана години, преди да разбереш за този форум. Ако нямаш все още желание да прочетеш и държиш, някой да ти каже дали си заслужава тази подпалка за камина - Отиди, чуй и ако ти харесва си я вземи. Все пак - това не е Westonе от Япония, от фабриката на Матсумоку, а е Westone сделан в час по трудово в КНДР и е напълно възможно да звучи поносимо или не-поносимо именно поради този факт.
  2. Имаш ли възможност да я пипнеш и да я сравниш със скуайъра ти, абстрахирайки се от това, че е скуайър и че Бурзум бил свирил на Уестоун едно време. Пробвай я на сухо, без амп, дали има добра акустика. Щом на ново, цената е 225 кинта, то най-вероятно е по-зле и от скуайъра ти като дърво, тон, гриф... Там поне имат едно що-годе постоянно качество на някакви чаркаляци. Е, вярно - черна е, сигурно и сама свири трийсет и вторини, има хъмбъкери (можеш съвсем спокойно да сложиш на скуайъра хъмбъкер в тяло на сингъл, на доста сносна цена и ще имаш адаптер за метълизъм), а може би и сама може да композира...Едно време с точно тази цел, имаше орфейки и пълдини, преработени на стрели, с обърнати глави като на Ибанез, ала-бала...Ама да ти кажа си свиреха като подпалки за камина и не бяха по-готини, само заради разликата във външния вид. Мисълта ми е, че би било по-смислено да си позапазиш скуайъра, докато намериш малко парички за по-висок клас китара, а не да се мяташ на китайки със съмнително качество на изработката, движейки се на сляпо от външния и вид. Безспорно и той е важен, за да ти прави кеф свиренето все пак, но определено не е всичко. П.С. Корт по последни спомени имаха и читави бройки в ниския клас. Ямаха също са доста добре като цена/качество. П.П.С. Ако просто искаш метълджийска китара - не се залъгвай, че ще намериш китара с "яка" форма и "яки" адаптери в ниския клас - просто не съществува такава
  3. Pandemonium

    Mid Scooping

    Има го и момента че си е до китара. С моята група свирим трашодет, така че сме точно в сферата на "джът-джът", обаче досега не ми се е случвало да намаля среди. Напротив, даже се налага да ги увелича и да си орежа басите, защото иначе се замазваме на едно място с баса и касата. Но си е истина, че за тая работа трябва малко да поуврат неразбиращите от звука, все още, хлапета. Никой не се е родил научен и не виждам смисъл да се възмущаваме от този факт. П.С. Винаги вместо да се прави забележка, по-умното е да се даде насока. Силно препоръчително е да се мине през темата горе - "За какво са EQ контролите на ампа" - много начални стъпи са положени там. ЕДИТ: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=32299 - намерих я в листа с важните теми.
  4. Палци горе! Много яко, ама солото малко не се чува и се замазва с песента отзад. Може и проблема да е в моите колони де, но на места наистина ми е размито и не се чува какво свириш в него. Иначе като цяло кавъра е перфектен! Евала!
  5. ^Нищо не си признавам!!!
  6. http://www.youtube.com/watch?v=fUzGSBJfB10 Опит да направя 1:1 на тази песничка на Дет, по случай наближаващата годишнина от смъртта на чичо Чък. Имам малко замазвания по дабъл хендите (припева днес съм го учил правилно за първи път, а интрото откровено го мразя с тия бавни дабъл-хенди), солото ми също не е от най-правилните, но за има-няма сумарно 3-4 часа свирене - толкоз. Ще съм доволен на всякакви коментари
  7. Pandemonium

    Bugera V22 Въпрос

    И аз като sevenstring пробвах такава глава в Динакорд, преди няколко месеца. Честно казано, само ме обърка в преценката, кой кабинет да си избера (за това бях излезнал на пазар де). Ключовата дума при този амп е "някакъв" Това за мен си е точно, някакъв амп, с някакъв уж "саунд", който е в състояние да те откаже от свирене на ламба въобще. По-добре е да не се занимаваш с него, ако си решил да минаваш на ламба. Все пак не очаквай реален звук на ламба от комбо за 500 лева. Въпреки всички тези мои брътвежи по-горе, най-добре си е човек да отиде и да чуе. Всеки търси своя звук, така че нищо чудно на теб или на някои друг да му хареса много.
  8. http://www.webcafe.bg/id_1528728050_Za_kak...o_nyamate_topki? Не знам дали сте го чели, но на мен ми направи впечатление, че е много близко до реалната картинка (поне според моята призма де).
  9. Necrophagist Чудесен начин да започнеш деня с усмивка
  10. ^ +1, че трябва да се оправи календара. В момента има един човек, който гледа за предстоящите събития (Хосе, доколкото си спомням), а предполагам че не може да смогне. Много често, болшинството потребители нямат време да прегледат всичко в раздел "Какво, къде, кога" и разчитат на календара. Когато обаче няма такъв попълнен е малко неприятно, защото нямаш реална информация, дали случайно група Z, няма концерт тези дни, тъй като ти се е доходило на техен лайв. Признавам си, че само надигам глас и нямам време да помогна за това, но си мисля че ентусиасти ще се намерят. Пък и това си е един вид помощ за популяризирането на групите. Доста често като се търси дадена група, форума изскача в гугъл на челни места.
  11. Вие ако знаете какви "идейни проекти" ни носят подобни типове... Ще се отчаете докъде в действителност се е разпростряла простащината в БГ футбола. Шефа ми вече не иска да чуе за реклами на запалянковци и фен-клубове, покрай един мач ЦСКА-Левски, преди известно време. Имах чувството, че се дебнат кой колко по-язвителна и обидна визийка да измисли, за да я покаже на стадиона. Буквално влизаха един след друг, като всеки беше по-голям простак в работата си, от предходния. Едва издържаха очите ни на подобна простотия. В крайна сметка, бяхме принудени да ги отсвирим, защото наистина прекаляваха, дори и за нас безпристрастните, в това отношение.
  12. Ние, несериозните и некомпетентните също имаме право на глас и на мнение, нали? Напълно заставам зад тези две мнения! Според мен, макар да съм "некомпетентен и несериозен" това е жива гавра с песента. Всеки със своя вкус обаче, казало кучето.
  13. Elixir - 10-ки. Държат ми почти два месеца, а аз се потя като прасе като свиря. Спестяват ми около 50 лева за целия период, в който ползвам един комплект. Много добре се разбират с китарката ми и треснята звучи на ниво. Флажолети, бендове и т.н. се получават идеални, буквално без никакви усилия. Таман чакам днес да дойдат още два комплекта от местния дилър и да закърпя годината
  14. Pandemonium

    Молба...

    Този месец 20, следващия 30 и така. Ако трябва използвай познанията си в дадена област за да правиш услуги срещу дребни суми. Аз така направих, тъй като родителите ми казаха "Глупости, никога няма да вложа в някакво си твое хоби". Точно един месец по-късно бях собственик на най-любимата ми китара - "Кремокастер" - акустична, с 4 вида струни по нея, защото бившия и собственик не е имал пари за струни и е слагал каквото има, подпухнало от държане на влага тяло, 2,5см разстояние между грифа и струните на 12-ти праг. И все пак бях дяволски щастлив. Независимо от това, че е най-отвратителната като звук, поведение и пипане китара, която съм пипал, до момента е свързана с най-много приятни спомени. Накратко - много по-щастлива ще си ако положиш труд и в последствие той ти се отплати. Когато нещата кацат наготово, удоволствието е пренебрежимо. Дерзай!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.