svet.k Публикувано преди 15 часа Публикувано преди 15 часа Здравейте, понеже от години имам проблем със съседите отгоре, реших да изолирам тавана, където е най големия проблем. Става въпрос за панелка ( не че на монолитните плочите не са от бетон ) С какво да го налепя хем те да не чуват толкова, хем и аз да не ги чувам, второто и то е важно! Има разтояние достатъчно. Мислех за фибран или стеропор по дебел. Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 7 часа Отговорено преди 7 часа Преди 2 години някъде се наложи да правя ремонт в едната стая (където спя) и реших да сложа "вътрешни стени" от гипсокартон + тежка каменна вата. Както и на тавана, поради причините посочени от теб. Също и за термоизолация, но конкретно на тавана беше изцяло против шум от съседи. Купих сравнително читава вата с добри параметри. Термоизолацията се подобри многократно, шумотевиците отвън и отстрани също (тук влияе и дограмата). Джангъра отгоре обаче си остана на 90-95% същия. Тоест усеща се някаква полза, но минимална. Как точно влиза и откъде и защо не съм много сигурен, но на практика това е резултата, поне в моя случай. Цитирай
svet.k Отговорено преди 6 часа Автор Отговорено преди 6 часа Според мен каменната вата не е добър шумоизолатор. Цитирай
yamaha Отговорено преди 3 часа Отговорено преди 3 часа 3 hours ago, svet.k said: Според мен каменната вата не е добър шумоизолатор. На обратното мнение съм. П.П. Не визирам конкретния случай на Baby Thomas. Цитирай
Recommended Posts