Baby Thomas Отговорено Февруари 11, 2024 Отговорено Февруари 11, 2024 Доста зле става изнамирането на инфо. Не знам дали ви е направило впечатление, че напоследък и с търсачките е много трудно да се намери нещо "по-така". А дори и съвсем нормално. Бастуните от Гугъл от бая време филтрират яко, но май не само те. Или просто народа масово започна да се скатава по тематични малки групички из разни Дискорди, Телеграми и от сорта. Доста от тях платени. Даже от торент тракерите нещо ми се струва, че има голям отлив... 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 11, 2024 Отговорено Февруари 11, 2024 ^ Има нещо вярно. Около 2005-2006 г. като беше бумът на интернет съдържанието, нямаше нито една социална мрежа с толкова много функционалности и сериозно налети пари в маркетинг, реклама и т.н., съответно хората започнаха да се организират по форуми, какъвто е и нашият ... като че ли чатовете се използваха повече за запознанства и игри, не толкова за обмен на информация, съответно Гугъл и компания индексираха яко и с правилните ключови думи човек можеше да стигне до това, от което се интересува. Към днешна дата обаче Фейсбук погълна доста потребители и веднъж останали там, рядко биха се регистрирали някъде другаде – там са им приятелите, семейството, снимките, видеата, търсенето на събития и т.н., съответно цената която трябва да плати един обикновен потребител става твърде голяма да ползва няколко платформи едновременно и затова и индексирането в Гугъл намаля, просто защото хората отидоха в някакви други канали. За торентите според мен причините са няколко – едно, че търсачката не ги индексира толкова, освен ако не ровиш доста и със зор, от друга страна има отлив на потребители и от там, забелязвам, че хората, които имат горе-долу читава работа се научиха да ползват и Netflix, Spotify, Playstation и т.н. и не се разразяваха такива масови техничарски дискусии както на времето: "кои dll файлове да заменя за да хакна програма/игра/среда за разработка и т.н." За щастие обаче има все още алтернативни начини за комуникация, както и Deep Web, но никога не съм ходил там да търся. 1 Цитирай
Тропчо Отговорено Февруари 25, 2024 Отговорено Февруари 25, 2024 То-о-о-о, всеки "бум" си има и "отлив". Да не стане, накрая, пак да си се събираме по мазета и тавани, не щото ни е страх комшията да ни изтропа на ДОТ, че слушаме Крокус, ми щото ни е писнало от заобикалящата действителност. Заформянето на малки, затворени групички със сходни интереси в интернет пространството е първата стъпка. Цитирай
music_mommy_43 Отговорено Януари 12 Отговорено Януари 12 Приятели меломани, Покрай Коледа, по някое от бг радиата пуснаха българска песен - приложенията не успяха да я разпознаят и текстът също не ми излиза - може би е нова? Женски вокал, стилът на песента беше рок/епик рок? Част от текста точно накрая: ...ще бъдеш във мен, откъснат цвят, ти, забравен сън,... Ти си летен дъжд, забравен във миг... Поздрави! Цитирай
Rambov Отговорено преди 9 часа Отговорено преди 9 часа Здрасти.От 2 месеца вече, не откривам никъде ама никъде една песен на Scorpions. Знам само мелодията даже я свиря с китара но нито в албуми, нито в компилации, нито търсене по мелодия я откривам.Как, мога ли да пратя мелодията на запис,тука във форума,сигурен съм някой ще се сети. Много се надявам😉Предварително благодаря. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 54 минути Отговорено преди 54 минути @Rambov Варианти бол – директно тук във форума, ако е в границите на определения размер и формат, за бързи споделяния Vocaroo е супер платформа, ако искаш да си ги категоризираш, преименуваш да качваш дема и т.н. Soundcloud ще ти свърши по-добра работа ... може и да има по-добри варианти, тези ми идват на първо четене на ум. Цитирай
Recommended Posts