Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
14 hours ago, yamaha said:

чудя се тази прогресия само в ла минор ли пасва или някой ден някой може да се пробва и да я транспонира.

Ето ти, бе:

В ми-минор 😀 Освен това на второто повторение на прогресията четвъртият акорд вместо ре-мажор е фа-мажор 💪🏻

Отговорено

Извинявам се за калпавите изпълнения, но наистина съм ги докарал, колкото да се разбере темичката. От опит знам, че ако ги зауча неправилно- моторика, пръстовка... после ще ми е по- трудно по ноти. Давайте идеи, някой ако е чувал нещо подобно и знае какво е. Когато ги карахме на две-три китари по бригади и купони беше съвсем друго. Дори се замислям да си запиша акомпанимента и да наслагвам и издевателствам върху него. И пак ще е добре, да го направя поне в правилната тоналност, а по възможност и по правилните ноти.

Отговорено (Редактирано)

^ Благодаря! Добра отправна точка.

Как мога да харесам нечий пост?

Редактирано от Koobenot
цитиране на предходното мнение
Отговорено

Ето как изглежда бутонът, има и четири реакции. Цитирал сте постът на колегата yamaha, който е точно над вашият. Това не е нужно и се прави с цел прегледност.

image.png

image.png

Отговорено

Кобенот.

Сега се сещам, че е много възможно да нямам бутонче със сърчица, муцунки, може би и стрелкички, понеже съм пресен-пресен тук и нямам форумни права. Случвало ми се е по други форуми, май имаше такава рестрикция.

Бъди здрав! Страхотен и полезен форум е това. Не като движение (явно на старите кримки ви е писнало да се занимавате) а като систематизирана информация.

Отговорено

@Тропчо Благодаря за добрите думи. Всъщност си прав, възможно е след определен брой одобрени мнения да се отключва тази функционалност. @musicman знае най-добре. 

2 hours ago, Тропчо said:

Не като движение (явно на старите кримки ви е писнало да се занимавате) а като систематизирана информация.

Истината е, че доста хора забягнаха по Фейсбук групите, YouTube, Reddit,  други животът ги понесе в някаква посока и спряха да пишат, на трети им писна и се обидиха, че някой им бил отговорил остро на мнението, пети пък вече не са между нас ... освен това расте ново поколение, за което форумите са като телефонът с шайба, има множествено причина за това.

Отговорено

Това е ясно. Проблемът с "бързите и непосредствени връзки", примерно Фейсбук е, че там не можеш да откриеш нужната информация сред огромната плява. Каквото и полезно да се качи там, след два дни е затрупано от снимки, сърчица, мечета и прочее. Форумите тепърва ще бъдат оценени от хората, на които им е нужна информация и подкрепа. Имам опит в други области, вервай ми.