Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Преди два месеца свалих Amplitube 5 Tonex от рутратекера и е супер, не всички модели ми харесват, особено някои от хай-гейн амповете са отврат поне за моя слух, ама ефектите и на 90% всичко ме кефи.

Отговорено (Редактирано)

:offtopic-001:Аз този тип плъгини "много в един" така и не ме изкефиха нещо, обикновено гледам да си подбера VST, което прави един звук, ама изпипано. Neural DSP споделят тази философия и с няколко плъгина можеш да покриеш всичко от Clean до металургия. Естествено е по-дразнещ момента с ефектите след и преди усилвателя, но повечето имат най-нужните, а ако искаш нещо по-изтънчено продуктите на Valhalla например са много добре направени за пространствено времеви/модулационни ефекти.

Като цяло тезата ми е, че е по-ефективно да се ползва VST, което прави само едно нещо, ама изпипано, отколкото "много в едно". Все пак от мултиефектите, мисля, че BIAS/Amplitube са по-реалистични от Guitar Rig, да речем. 

Редактирано от Koobenot
Отговорено

Това LTD EC1000 с Evertune ли е или с фиксиран мост?Ако е от първия тип колко струва?Питам защото има значителни разлики в цената в зависимост от материяла на фретборда и кленовия топ.

Отговорено

Тоя път се излагат от UPS. Пратена на 13-ти, а от 15-ти пакета не е мърдал от Нюрнберг (или поне така покзва в търсачката), а ми дават дата за доставка в понеделник 24-ти. Обикновено пристигат за седмица.

Отговорено
1 hour ago, Voidhanger said:

Тоя път се излагат от UPS. Пратена на 13-ти, а от 15-ти пакета не е мърдал от Нюрнберг (или поне така покзва в търсачката), а ми дават дата за доставка в понеделник 24-ти. Обикновено пристигат за седмица.

Сигурно му правят някакъв Нюрнбергски процесинг.

Отговорено

Напоследък UPS са по-зле и от пощите, по мои скромни наблюдения .... имам няколко случки от последните месеци, които все повече занижават и без това исторически ниските ми очаквания към тях ... със сигурност ще дойде, но кога е труден въпрос, на който - поне за мен -  неочаквано и самите UPS нямат дефинитивен отговор. Датите на сайта им са ...."more like a guidance" ...

Иначе Ънкъл Грег си използва Флуенс постоянно, вървейки в комлект със signature Reverend теле-то му. Но има едно вехто 50-арско теле, с което звучи няколко класи отгоре - суровата реалност обаче е, че за живо свирене Флуенс няма грешка - безшумен при всички обстоятелства - просто технологията е такава :)

Отговорено (Редактирано)

И аз бих желал да нахейтя малко UPS. Докараха един кийборд и една китарна апаратура на баща ми, айде закъснението от 2 дена не беше фатално, ама като са спрели пред вкъщи, отворили микробуса - тия неща просто са поставени на пода и грам не са укрепени, при резки завои един Господ знае накъде и как се мандахерцат. Извадихме късмет, че нищо не беше повредено, а шофьорите излезли с аргумента: "Ами то това зависи от товарачите ..." не знам дали и другите компании са толкова безразсъдни към превозваното или трябва да платиш някаква кралска сума в стил "ще го возим в розов ухаен памук срещу 5000 лв." :) 

Редактирано от Koobenot
Отговорено

Това с доставките е тегава работа.Вероятно пътуват 1 път в седмицата.Със сигурност ще дойде.Инак за китарата цената и е добра,но е обрана откъм вложени материяли.Нормален еклипс с евертун,истински абанос,истински кленов топ,СТМ и активни адаптри струва 1500 паунда.Вероятно твоите приоритети са други.

Отговорено

Еми аз не съм толкова взискателен за вида дърво, а Евъртюн нарочно не исках, както и активни адаптери. Пък и това са си едно 6-700 лева отгоре, които не ми се даваха.

Отговорено

В никакъв случай не казвам,че фиксирания мост или адаптрите са кофти.Важно е да ти залепне в ръцете и да те устройва.Винаги ще има по добри инструменти.

Отговорено

Така е. Аз самият не съм добър китарист и по-добро от това не заслужавам, просто няма да оценя подобаващо един още по-добър инструмент. Та, да, и аз се надявам да станат нещата от първия път.

Хагито например ми беше много удобно, но за двете години в мен му усетих кусурите и беше време да го сменя с нещо свежо. Имам вътрешното усещане, че тази китара ще ми даде онова, което ми липсваше, но нямам никакви очаквания.