Jump to content
Българският форум за музиканти

Fishman Fluence или пасивни?

Voidhanger

Recommended Posts

Мисля си, че ако се напуква нещо по време на транспорта, би трябвало да се напука и лака отвън,  не да е под него. Иначе е екстра, много леко се свири, звучи супер, има зверски състейн, очевидно, че грифа и прагчетата са безупречни, окантовката също, лекото обезцветяване на гърба не ме притеснява...Общо взето бройката е много добра. А пак половин или цял месец да чакам, да я гледат, па да им я връщат, пак да поръчвам от някъде си....не е оферта май, а и не се знае какво ще дойде.
На 90% съм навит да я оставя, и аз много ги премислям нещата. Яд ме е, че дотука едно нещо кат хората нема да се получи. Явно това е положението.

Е питах ги - 30 евро компенсация могат дами дадат. Последния път за едно Харли Бентън ми върнаха 50.

• Haha 1

Естествено ти си е твоя работа как ще действаш, но моят съвет е:

1. Направи си кадърен сетъп - сам или при лютиер (за мен това е излишно в 90% от случаите). Провери си прагчетата с нещо имитиращо Fret Rocker, ако има някъде проблем пилни и шкурни малко, полирай ги после и това е. Екшън, тръс-род, интонация, нът - също. Това са лесни неща и има достатъчно инфо в нета (включително видео) кое как и защо се прави.

2. Не се вманиачавай с някакви нано-стойности на екшъна. Нисък екшън = смотан звук :P По спецификация като дават 1.5мм аз например си го правя 2мм. Нито е по-трудно/тежко, нито ще свириш по-бързо или нещо такова. Ако не свириш 8-finger triple hand tap legato stuff няма смисъл да залепяш струните за праговете. Освен дето ще е много по-трудно за бенд - това ти убива звука: дрънченето по праговете очевидно спира струната от свободното ѝ движение и няма ни състейн ни пънч ни нищо. IMHO :)

• Like 1

Posted (edited)

Е, така ли се пили и нивелира без инструменти...Предпочитам да си платя отколкото да прецакам нещата. В случая съвсем малко й трябва, за да стане наистина перфектна. Но и идея си нямам колко трябва да се пили нъта например. Интонация и екшън лесна работа. А иначе пили и инстурменти в нас - доволно.

А относно екшъна - 2 мм ми е в небесата - нито тремолото ми върви, нито нищо. Нисичко, лежерно, без зор - това ми е верно като мания, но така ми е удобно.

Edited by Voidhanger

9 minutes ago, Voidhanger said:

В случая съвсем малко й трябва, за да стане наистина перфектна.

Значи е супер бройка. Аз изчетох темата, но сега даже не се сещам какво толкова ѝ има на китарата, че да я връщаш. За разни дребни петънца и драскотини под лака, дето не могат да се видят на снимка?

Можеш да си я довършиш с "подръчни материали". Нът на нова китара съм довършвал вкъщи със "игли за почистване на дюзи", 7-8лв струваше това нещо и върши работа, но бързо се изтъпяват. Аз бих я дал на лютиер, един път се прави. И май май си е нещо което ще направиш каквато и китара за 2000лв да си вземеш.

Абе няма да я връщам, напълно идеална бройка я има на 100 китари, я няма. Петънцата и това под лака дето е не ме притесняват. Просто тия от Томан нещо много насериозно го взеха цялото нещо.

Ако ще я връщаш има една която ми прави впечатление LTD 1000 ET CM DB нещо си там струва 1185 паунда.Инлеите и са от истински абалон,топа не е от топола и е с евертун.Адаптрите и са Дънкъни.На практика е много повече китара,но все пак парите са твои.

Същата незнам дали е възможно да доплатиш и да я вземеш,но има.всичко,което ми харесва и е сравнително нов модел.Мисля около 2020г.Евертун даже е плюс винаги е настроена.Само има малки особености при смяна на струни.

Възможно е всичко, ама не знам дали ми се занимава с тоя евъртюн. Види ми се сложна работа....Иначе тази беше първата дето ме грабна като цвят и визия.

2600 за ЛТД ми се струват адски много пари. За сходна сума с късмет излизат ЕСПта (японски).

Posted (edited)

Ти да видиш цени на новите модели.....по 3200 за LTD...Evertune е скъп, затова са така.

Edited by Voidhanger

Струва ми се че Voidhanger просто е свикнал със сетъпа на старата китара, и сега като не е направен такъв на новата, още не може да я възприеме.

С последните две китари които си купих нови (индонезийски Jackson и Ibanez), не можех въобще да свиря, преди да минат през лютиер, сетъпа (липсата на такъв) беше покъртително зле, нътовете толкова високи че свиреха фалшиво. Имаха и прагове за нивелиране. А като цена не са много далеч от това LTD, и вероятно от същата фабрика в индонезия. Има ли друга освен на Cor-Tek?

А за Evertune мисля че решава едни проблеми, но създава други. Съгласен съм че за някои може да има само плюсове без минуси. Но мисля че не можем обективно да кажем че е по-добре. На мен, субективно, идеята много ми харесва, но адски много мразя как изглежда :) А пък ако не си купувате отделна китара за всяка настройка, с флойдове и евъртюни... успех!

Edited by Rezachka

Rezachka - може и да си прав относно това за сетъпа на старата китара, ама така ми е адски удобно. Явно е въпрос на настройка - тука и прагчетата са други, но грифа е супер комфортен, все едно е правен за моята ръка.

А и тук ще излезе някое и друго прагче, сигурен съм. Иначе, като вдигна екшъна на 1.4-1.5 наистина звука е друг и не е толкова по-различно , даже изчезва нуждата от лютиер 😁 Ама пусти мерак да знам, че мога да си я свалям и супер ниско. Като някаква фикс идея ми е - шеста ако може да е 1 мм без бъждене.А знам че може, просто искам да го видя и на моя китара.

• Sad 1