Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Заслужава ли си да платя 18 Евро транспорт от Немски онлайн магазин за доставка до България? Или цената на доставка е по-ниска?

Ето това искам да си купя:
6 потенциометъра

pots.png

Отговорено (Редактирано)

Какво точно питаш? Нещо за качеството на потенциометрите ли?

Дали си заслужава, мисля, че сам можеш да прецениш за себе си, понеже е твърде субективно. За едни си заслужава, за други не си заслужава.

Аз бих взел повече потенциометри, за да не се окаже, че някой скоро дефектира и се наложи да се направи нова поръчка за 18 евро, за един-два потенциометъра. Големи потове на Alpha, примерно, има в MMG, бяха преди година по 5-6 кинта. Не знам какви стойности имат.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

За тези неща, според мен абсолютно не. Ако ти се чака - от алито. И какви дефектирания на тези цени и от 'реномиран' магазин........ ??????
Ако не ти се чака - купи си потове от магазин за електроника. Копчето вече не знам 

Отговорено
1 hour ago, emosms said:

За тези неща, според мен абсолютно не. Ако ти се чака - от алито. И какви дефектирания на тези цени и от 'реномиран' магазин........ ??????
Ако не ти се чака - купи си потове от магазин за електроника. Копчето вече не знам 

В България има 5 стандартни стойности, които се въртят по магазините и потенциометрите са в повечето случаи ..хм.. интересни. Тези от надАлиекспрес също. Дори Alpha нямат нищо общо като качество, за CTS, Bourns или пък PEC въобще да не говорим.

Има значение какви са потенциометрите. И може би варианта gabco.org е добър :) Иначе цената на доставката си е висока. А можеш да пробваш musikding.de, те имат и по-евтини варианти за доставка...

Отговорено

Може би логаритмичните... Ако оригинален alpha pot е истински логаритмичен.

п.п. Само от любопитство, за какво ще е нужен 1 М логаритмичен?

Отговорено

Не са - маркират ги на случаен принцип и слагат и един на 10'000 антилогаритмичен за цвят, и е тъпкано с фалшификати на елемент със стойност 40-50 макс цента на едро.... :)

Екстра са Alpha. Разбира се, че са логаритмични. Относително евтини са и са надеждни. Не са PEC level надеждни, но са и много по-евтини и достъпни, а и няма смисъл да са.

На всяко място в устройство, където има нужда от такъв - всякакви видове усилване, тон контроли...

Отговорено (Редактирано)
преди 31 минути, emosms написа:

п.п. Само от любопитство, за какво ще е нужен 1 М логаритмичен?

https://ax84.com/archive/ax84.com/hioctane.html
Това ми трябват като потенциометри:
1 1Meg LOG
1 250K LIN
3 500K LOG
1 50K LIN
Най-накрая ще ги поръчам от Англия и ще им платя митото!

PS. Пробвах musikding.de - нямат наличности от това което търся!

Редактирано от a_panov
Отговорено

musikding.de
поръчах сбирщайн - Alpha, CTS, Bourns - назъбени и гладки оси... Каквото имаше на 24мм. 

Благодаря ви!

Отговорено

Не си избрал правилният магазин! В Banzzaimusic шипват до България, според теглото на пратката. В твоят случай щеше да ти излезе 7.95 евро(0-500гр.)

Отговорено

Не че искам да сипвам на Банзай-ци, обаче не помня кога последно поръчвах без нещо дето да е Backordered. Уж си оправиха "зелените хапчета" на сайта да отговарят на наличностите, обаче пак не е добре. Миналата година 7 месеца си чаках две от нещата. Преди няколко дни направихме една комбинирана поръчка и пак един от артикулите ще го чакаме да узрее. А не е като да купувам космически количества (примерно да искам 100 еднакви кондензатора), става дума за 1-5 бройки...

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)
On 2/10/2021 at 5:51 PM, ciriljhonson said:

Не си избрал правилният магазин! В Banzzaimusic шипват до България, според теглото на пратката. В твоят случай щеше да ти излезе 7.95 евро(0-500гр.)

Тия са ми любимите  "Banzzaimusic". Поръчах си лампи от тях на 20-ти ноември миналата година за около 400 лв. пратиха ги по пощата без възможност за проследяване на пратката, дойдоха януари тази година. От 3 вида бяха уцелили само 1 от това което бях поръчал, демек "mystery box" и то грешката беше много груба. Побеснях и за около още две седмици ми отговориха на бясното писмо. След като върнах лампите обратно до тях и ми пратиха нови, които дойдоха вчера и има напредък, сега от 3 вида са уцелили 2, но нямам нерви вече да се занимавам с тях повече.

Редактирано от lyu_records