svet.k Отговорено Декември 2 Отговорено Декември 2 Добър вариант също е лампов преамп с IR кабинети и някой ефекти от проц или комп. 1 Цитирай
TONY Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Някой има ли, ползва ли Marshall Silver Jubilee на софтюб? Сравнявали ли сте с истинският амп? Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s ^^ Според мен само вдигат врява, няма особена динамика в тия ампове, NeuralDSP и TH-U Overloud засега водят от към "динамика" в личната ми класация на VST-та, ToneX-а също не е лош. От всичко виртуално разбира се AxeFX все още отвява всичко друго на първата обиколка, ама там и цената е друга и все пак хардуера оказва влияние ... Цитирай
synchu Отговорено вчера в 08:35 Отговорено вчера в 08:35 Ами ще си позволя да не се съглася, защото съм тествал почти всичко под слънцето без AxeFX (и не мога да се съглася, че отвява всичко, докато не го тествам, защото от това, което чувам - не е като да отвява....). И Tonex & NeuralAmpModeler-a (NAM), според мен са доста по-добре откъм динамика от споменатите TH-U и от NeuralDSP (на които имам 5-6 от плъгините - не мога да си спомня кои точно но Кори Уонг, Тим Хенсън, Морган, ТонКинг, Плини и още някакви...). И при Tonex & NAM при правилен gain staging и кадърно направени модели, динамиката е изключително добра - просто, защото така работи математиката зад тези неща... да - няма компонентното моделиране, което позволява други тип подход при работа с тон контролите и вътрешните гейн стейджове - но реакцията на конкретния усилвател при конкретните настройки се предава изключително добре - тъй като съм направил някой друг модел също. А и AxeFX и специализиран входен stage, което също е солиден плюс пред плъгините (въпреки, че нали - винаги има и по-добри входни буфери....) На Софтюб моделите са доста добре направени също - там имам целия Marshall pack и още някакви, които не си спомням - Silver Jubilее не ме дразни, но не ме и впечатли нещо особено - Плекси модела обаче е мнооого добър. EDIT: И забравих да напиша за UA Paradise - всъщност никак не е лош, направен е с чудесен интерфейс, много удобно за работа и звуците са доста читави. Сролнал съм няколко preset-a до момента и не съм се задълбавал, но никак не е зле. Ще го повъртя малко повече тия дни. 1 Цитирай
TONY Отговорено вчера в 14:54 Отговорено вчера в 14:54 Питам специално за Marshall Silver Jubilee на Softube и обяснявам защо. Имам saturation knob - Softube, той е ок. Какви са впечатленията ми от конкретният Marshall Silver Jubilee на Softube. Първо свирил съм на такъв усилвател , един приятел има. Веднъж съм го пробвал. Не е проблем да го извикам и да разцъкаме ампа му в репетиционата. Така или иначе ( дали малко или много съм го разцъквал), впечатлението е, че ампа е супер. Плъгина е правен от Tony Platt, producer/ engineer - Ac/Dc/ Iron Maden, Motorhead, Foriegner... За сега не съм особено привлечен. Може и да съм разглезен от други фирми за плъгини. Първо освиркване на Софтюб - няма дори тунер! Всички останали ( дето ползвам) имат и тунер и ефекти ( драйвове, тайм и всякакви други). Тук може би идеята да е суров моделинг и после да си слагаш, каквото ти е кеф. Май и самият амп-плъгин е капризен и иска примерно да имаш точно Гибсън, за да изкараш от него, каквото очакваш. Може би трябва да го тествам по обстойно, но така или иначе, след като преди няколко дена го ръчках, не изкарах нищо което да ме зарадва. След него отворих IK Multimedia, Marshall JCM 800 с Boss DS1 отпред и съм иху... Ако имам време и ми се занимава, мога и с реален японски DS1 ( или един друг с Монте Алум мод) , да се ръгна в компа и пак да тествам Силвъра, белким ме зарадва. Идеята на плъгините ( ПОНЕ при мен!) е, че силно ме привличат заради мързеливият начин на ползване...Не искам да вадя нищо, да разпъвам кабеляци и тн. То ако искам, мога и от амп да записвам...Искам мързеливо - китарата в картата и толкова усилия, ако ще ползвам плъгин. ПС - много вероятно проблема да съм аз самият, нещо да бъркам в настройки. По принцип обичам да свиря с повече гайн , може би трябва да си налагам да свиря с по-малко, но пък няма да съм аз...Нямам спомен , като пробвал real amp-а нещо да ми е липсвал гейн. Цитирай
RevelanFriedman Отговорено преди 16 часа Отговорено преди 16 часа (Редактирано) Аз лично не съм впечатлен от UA Showtime 64 и не вярвам другите от серията да се усещат както трябва и да имат респонс също. Няма динамика и се усеща не както трябва под пръстите. Също не харесвам по същата причина и тези на Bogren и Blackstar и Genome примерно. ToneX и NAM са ОК. На NDSP имам 11 плъгина. ОК са за динамика , макар и не като ToneX и NAM. Имам освен гореспоменатите и последните на на Amplitiube, Softube, STL, S-Gear, TH-U, Helix Native, Guitar Rig, Brainworx, ML Sound Lab, Ampbox, Mixwave, Otto Audio, BIAS, PolychromeDSP, Nembrini, tonocracy, Waves..... Ако ми е само за саунда , от доста мога да изкарам звук за запис според мен. Ako e за динамика - свиря с фрактала само (Axe-FX III, MK2 Turbo) , но също мога и с ToneX, NAM и горе-долу NDSP макар че никои от плъгините за мен лично поне нямат толкова динамиката на фрактала (NAM/ToneX V2 се доближават най-много сякаш, тонекса плъгина го ползвам през S/PDIF във фрактала по всяко място във веригата, но имам и големия педал). Имам и Pod Go на Line6 (който е с HeliX технология). И той няма достатъчно динамика също за мен. Освен това за мен саунда на фракталите е само от последната генерация със SYGNUS X3 моделиране и всички ъпдейти до версия 30. Втората и първата генерация не са толкова добри според мен. Редактирано преди 16 часа от RevelanFriedman 2 Цитирай
TONY Отговорено преди 7 часа Отговорено преди 7 часа Както се казва в една древна поговорка - по вкус, цвет и плъгини - таварищи нет. На UA имам всички ампове (без най-новата колекция, отпреди седмица, две), но още не съм пробвал нито един от тях, ще го направя по натам. По принцип съм силно фен на UA. До тук имам 20 УА плъгина, като смятам до края на 2025-та да взема още 10! За заинтересованите - добрата новина е, че промото е удължено до 06.01.2026-та! ( промота ще има и догодина разбира се, въпроса е дали Ви се чака) Специално за амп симулациите на UA, за всеки амп има по едно добро видео, направено от дядката китарист, който прави самите UA плъгини. Човека прави плъгини на винтидж ампове, харесва такива и свиренето му също е такова... Според мен е ок да ги имам в колекцията. Все някога ще ми потрябват. ЗА СОФТЮБ - вчера, след като си помислих и после попорочетох туй онуй, реших и да кача амп рум сюитата. Довечера ще пробвам. Така вече нещата са пълни. Има си тунер, има дистер ( Рат) и ривърб като стомп бокс. Качил съм Маршал сюитата ( няколко модела на Маршал) на демо версия, която след изтичане на демото ще ми струва само 49 евро, защото се води ъпгрейт ( понеже съм купил силвъра). Та сигурно ще харесам и Софтюб. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 1 час Отговорено преди 1 час On 12/9/2025 at 11:00 PM, Koobenot said: ...разбира се AxeFX все още отвява всичко друго на първата обиколка... По последно (индиректно!) инфо Фрактал и Кепер "едвам кретат", доста по-назад от конкуренцията. Вече. Обсъждаха го разни Ютюб разбиратели. За Ола се сещам, другите бяха някакви по-скоро активни музиканти, отколкото Ютюбъри, но не помня конкретно. Не бяха от т.нар. Keyboard Warriors. П.П. Писах индиректно, защото лично не съм пипал никое. Нито пък имам желание. Цитирай
Recommended Posts