TONY Отговорено Октомври 3 Отговорено Октомври 3 (Редактирано) На 17.09.2024 г. at 21:46, Koobenot написа: Тея ампове много готини. направи ми впечатление, че никак не звучи, като истинският амп започвам да спестявам , цел - £3782,00. Редактирано Октомври 3 от TONY Цитирай
synchu Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 Много трудно ще звучи като истинския, първо защото оригинала е стерео (и Youtube демата обикновено са записвани стерео, с много room и един куп други ефекти). На този усилвател впечатляващото е Vibrato-то на живо да го чуеш - стерео - няма такъв звук, поради специфичната схема, а и самия усилвател си звучи добре. Иначе кепчъра на Amalgam е отличен като за суров, моно звук - вади общия характер 3 Цитирай
TONY Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 Line 6 helix emulation, не е лоша, но пак не обезсмиля закупуването на истинският амп. Въпроса не е дали да си го купиш, а дали да си го позволиш! При положение, че имам стерео каба, ще трябва по някое време да се сдобия и с главата. Или първо да си сменя колата... Глава или кола! thats the question. Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 Тука се задава още една интересна хава при капчърите, ужким null тестовете били "най-добри". https://www.ikmultimedia.com/news/?id=TonexAnniversary2024#day4 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 5 Отговорено Октомври 5 Няма разлика в Capture платформата, има нови ефекти и дългоочаквания Live editor, с който като правиш нещо в софтуера, директно можеш да го тестваш на педала, без да се налага да минаваш през 5 екрана, да го съхраняваш, презареждаш и т.н. Аз много често съм споменавал, че Null тестовете - за мен - са с много относителна тежест в тази работа. За мен е много по-важно как се "усеща" усилвателя, как реагира на (аналогови) педали пред модела, на Volume на китарата, динамика в работата с пръстите/перото и така. Tonex & Neural към момента са най-добре (пиша за софтуера, не за хардуерните устройства). NAM (Neural Amp Modeller-a) може да е топ в null тестовете, но при свирня въобще не реагира, според мен, по правилния начин. И както обикновено - истински усилвател с колона с микрофон си остава "топ"-а 2 2 Цитирай
Recommended Posts